1. 32' - Doelpunt - Vadis Odjidja Ofoe (1 - 1)
UEFA Europa League - speeldag 3 - 05/11/20 - 21:00
32'
Vadis Odjidja Ofoe
1 - 1
32'

Na Standard is ook AA Gent er niet in geslaagd om zijn eerste Europese punten te bemachtigen. Gent verloor ook bij Rode Ster Belgrado: 2-1. Met 0 op 9 lijkt een Europees hoofdstuk na de jaarwisseling zo goed als onmogelijk.

Rode Ster Belgrado - AA Gent in een notendop:

•  Sleutelmoment: In de extra tijd krijgt Gent nog een uitstekende kans om een derde nederlaag op rij te vermijden. Bukari schildert de bal met een gemeten voorzet op het hoofd van Kleindienst. Die hoeft de 2-2 maar binnen te koppen aan de tweede paal, maar besluit pal op Borjan.
  • Man van de match: Aleksandar Katai was de beslissende speler bij Rode Ster Belgrado. In de eerste helft hield de lat hem nog van een doelpunt, maar na de rust was het wél raak. Met zijn vrije trap bezorgde hij de thuisploeg de volle buit.
  • Opvallend: Het contrast met de vorige Europese campagne kan niet groter zijn voor AA Gent. Toen had het 5 op 9 na winst tegen Saint-Etienne en puntendelingen tegen Oleksandrija en Wolfsburg en werd het uiteindelijk groepswinnaar. De huidige 0 op 9 steekt er schril tegen af.

Bekijk het verslag:

Odjidja veegt vroege goal van Kanga uit

Zonder coach De Decker, zonder Roef en Ngadeu. De coronabesmettingen maakten de Europese opdracht van het geplaagde Gent er niet makkelijker op. Dan kan je dus maar beter scoren als je al na amper 8 minuten alleen voor doel komt. Bukari liet de reuzenkans liggen, al had de bal ook op de stip gekund voor hands van Degenek.

De gemiste kans brak Gent enkele minuten later zuur op toen Kanga de thuisploeg met een stevig schot op voorsprong bracht. Geen fijne binnenkomer voor Coosemans, maar de doelman stond even later wel pal toen Gajic het probeerde vanuit een scherpe hoek.

Rode Ster had de wedstrijd onder controle. Gent mocht de bal zelfs hebben, maar deed daar weinig mee. Tot het bezoekers op het halfuur plots mee zat. Een afstandsschot van Odjidja week tot 2 keer toe af en verraste doelman Borjan compleet.

De gelijkmaker gaf Gent een nieuw elan. Jaremtsjoek sneed gevaarlijk de zestien in, maar vanuit een scherpe hoek kon hij Borjan niet te grazen nemen. Kort voor de rust kreeg Gent dé kans om op 1-2 te komen na balverlies bij Rode Ster. Maar na Bukari liet ook Botaka een reuzenkans onbenut. Bijna betaalde Gent daar meteen weer een prijs voor. Bijna, want het schot van Katai strandde op de lat.

Kanga opent de score, Odjidja maakt gelijk:

Katai laat Gent weer met lege handen achter

Rode Ster toonde zich na de rust een pak aanvallender en nog voor het uur wierp dat zijn vruchten af. Katai krulde een vrije trap langs de muur, tegen de paal en zo in doel. Enkele minuten later ontsnapte Gent aan een derde tegengoal. Coosemans zat goed bij een schot van Gajic, maar tikte de bal wel pal in de voeten van Gobeljic. Die besloot van dichtbij op de paal.

Gent moest weer achtervolgen en kreeg ook kansen, maar sprong daar nog steeds niet zorgvuldig mee om. Jaremtsjoek zette Dorsch op weg, maar die had te veel tijd nodig. Toen Jaremtsjoek het zelf van dichtbij mocht proberen werd zijn schot dan weer afgeblokt.

In de slotfase voerde Gent de druk op. Dorsch kon nu wel tot een schot komen, maar zijn pegel werd weggebokst door Borjan. De bezoekers eindigden de wedstrijd zoals ze hem begonnen waren, met een enorme gemiste kans. Kleindienst moest altijd scoren na een gemeten voorzet van Bukari, maar kopte de bal pal op Borjan.

Vrije trap van Katai gaat binnen:

Balette: "We hadden niet zonder punten naar huis mogen gaan"

• Peter Balette (trainer AA Gent): “We hadden hier niet zonder punten naar huis mogen gaan na deze prestatie. Als je niet genoeg doelpunten maakt en je slikt er meer, dan verlies je die wedstrijd. We hadden meer dan 1 keer kunnen scoren. Ik ben ontgoocheld over het resultaat, maar ik ben wel tevreden over de wil en volharding die de ploeg getoond heeft. Het is jammer dat we met een vrijschopdoelpunt weer de boot ingaan. We hadden de kans in de allerlaatste seconde om nog langszij te komen. We moeten nu verder en de ontgoocheling wegwerken.“
  • Niklas Dorsch (AA Gent): “We hebben weer een goede wedstrijd gespeeld, ik had een goed gevoel op het veld. Maar uiteindelijk blijven we weer met 0 punten achter. We moeten erachter komen waarom het elke week zo is. We waren de betere ploeg, maar we maakten die eerste goal niet. Dan is het lastig om te winnen tegen deze ploeg. Gelukkig volgen de wedstrijden elkaar snel op en kunnen we zondag al beter doen. Ons Europese verhaal is nog niet voorbij. Hoffenheim was te sterk, maar tegen Liberec en ook vandaag waren we de betere ploeg en we hadden die matchen kunnen winnen. Er zijn nog veel kansen om punten te pakken.”

90+8'

Gent gaat voor de derde keer op een rij onderuit in de Europa League. Rode Ster Belgrado bleek net iets sterker en won met het kleinste verschil. Al moet Gent vooral naar zichzelf en zijn gemiste kansen kijken.

90+3'

Kleindienst vergeet de gelijkmaker binnen te koppen

90+3'

Wat laat Kleindienst liggen!

Gent eindigt de wedstrijd zoals het eraan begon, met een enorme gemiste kans. Bukari schildert de bal perfect op het hoofd van Kleindienst, maar die kopt aan de tweede paal pal op Borjan. Dit had altijd de 2-2 moeten zijn.

90+2'

Kleindienst kan nog eens koppen, maar te zwak en niet gekadreerd. De moed zinkt de bezoekers stilaan in de schoenen.

90+2'
90+1'
89'

5 minuten extra

Er komen nog 5 minuten bij. 5 minuten waarin Gent alsnog de nederlaag kan vermijden. De bezoekers blijven er voluit voor gaan.

87'

De 0 op 9 dreigt voor Gent en dus mag het zijn Europese ambities wellicht opbergen. Of komt er straks toch nog een klein mirakel?

86'

Het is nu éénrichtingsverkeer, Gent zet alles op alles. Maar achteraan bij Rode Ster blijft het goed gesloten. Vindt Gent nog een gaatje? De tijd dringt.

84'
83'

Katai deelt een stevige tik uit aan Castro-Montes. Het komt hem op geel te staan. Het beste is er toch ook stilaan af bij Rode Ster. Castro-Montes moet even bekomen.

80'

Knal van Dorsch op de vuisten van Borjan

80'

Borjan is slecht neergekomen na zijn redding en heeft verzorging nodig. De tijd tikt ongenadig weg, bij Rode Ster zien ze het graag gebeuren.

78'

Stevige pegel van Dorsch!

Gent voert de druk op. Dorsch pakt uit me een krachtig afstandsschot, maar Borjan pakt op zijn beurt uit met een knappe redding en bokst de bal weg. Het zal ook een beetje moeten meezitten voor de bezoekers.

78'
77'

Een gekraakt schot van Odjidja landt in de handen van Borjan. Gent blijft aanvallen, maar is voorlopig niet secuur genoeg in de beslissende fase.