Gent is Europees uitgeschakeld na een 4e nederlaag op een rij

1. 59' - Doelpunt - Nemanja Milunovic (0 - 2)
    UEFA Europa League - speeldag 4 - 26/11/20 - 18:56
    59'
    Nemanja Milunovic
    0 - 2
    59'

AA Gent heeft zijn waterkansje op Europese overwintering te grabbel gegooid tegen Rode Ster Belgrado. Na 1 minuut keek Gent al tegen een achterstand aan. Gent domineerde daarna wel, maar het slikte ook nog een 2e goal na de rust.

In een notendop:

• Sleutelmoment: We voetballen nog geen minuut en Gent staat
      al op achterstand. Een achterstand die de Buffalo’s nooit meer zouden goedmaken.
    • Man van de match: Die is moeilijk te bepalen, maar dan gaan we toch voor Petrovic. Hij legde de match met zijn vroege goal in een beslissende plooi.
    • Opvallend: AA Gent heeft vier matchen gespeeld in de Europa League en ze alle vier verloren. Dat is een trieste statistiek voor de Belgische vicekampioen.

Bekijk het verslag:

Gent binnen 1 minuut op achterstand

De Buffalo's moesten winnen tegen Rode Ster -en liefst met twee doelpunten verschil- om nog kans te maken op de groepsfases. Gent-coach Wim De Decker kon niet rekenen op zijn spitsen Jaremtsjoek, Depoitre en Kleindienst. Vadis Odjidja kreeg dan weer wat rust en startte op de bank.

Als er nog hoop was op Europees overwinteren, dan werd die na welgeteld 53 seconden al de kop ingedrukt. Na een kort genomen hoekschop kon Petrovic vrank en vrij uithalen: 0-1. Doelman Bolat zag er niet al te best uit.

Toch lieten de Buffalo’s het hoofd niet hangen. Aan wilskracht geen gebrek, maar de laatste pas was telkens niet goed genoeg. Bukari kreeg nog een goeie kopkans vlak voor rust, maar de Rode Ster-doelman bracht redding.

Dramatische start voor Gent: Petrovic knalt na 53 seconden de 0-1 binnen

Koude douche in de tweede helft

Gent begon met dezelfde aanvallende intenties aan de tweede helft, maar het werd getrakteerd op een heel koude douche.

Na een nieuwe corner liet Milunovic Bolat kansloos met een rake kopbal en 0-2. De enige twee échte kansen voor de Serviërs leverden ook twee doelpunten op.

Vadis Odjidja mocht nog een halfuur invallen, maar hij kon de vierde Europese nederlaag op een rij niet vermijden.

0 op 12, da’s het zware verdict voor Gent in Europa. Dan is het logisch dat de Buffalo’s uitgeschakeld zijn voor de groepsfases van de Europa League.

Milunovic maakt Gent af in de tweede helft: 0-2

Vadis Odjidja: "Natuurlijk doet de Europese uitschakeling pijn"

• Sven Kums (AA Gent): "Als je zo aan de wedstrijd begint, schiet je jezelf in de voet. Zij kunnen dan nog meer terugleunen. Dan moeten we veel preciezer spelen dan vandaag om meer kansen te creëren. De wil was er, maar het was te weinig om te winnen vandaag."
    • Vadis Odjidja (AA Gent): "Onze spitsen waren er niet bij, dat is misschien het enige excuus dat we hebben. Normaal hebben we toch meer gestalte voorin. Toch hadden we moeten scoren, maar dat is en blijft moeilijk op dit moment. Het klopt dat het Gent van vorig seizoen dit Rode Ster had opgevreten, maar zo zijn er nog matchen geweest dit seizoen. De werkelijkheid is dat we het nu met deze ploeg moeten doen, we moeten constanter worden. Natuurlijk doet de uitschakeling pijn, maar het is nu eenmaal zo. We maken progressie, maar niet op tijd om in deze groep te kunnen overleven. "
    • Wim De Decker (Trainer AA Gent): "De mentaliteit van mijn spelers was goed, al ontbrak er scherpte in de box. Bij de eerste tegengoal denk ik dat Bolat anticipeerde op een voorzet, maar hij kan wel meer doen met die bal. Nu moeten we volledig focussen op de competitie en die 0 toch zo snel mogelijk wegwerken. Maar uiteraard is er vanavond ook ontgoocheling."

De Gentse reacties:

90+4'

EINDE: 0-2

Het Rode Ster Belgrado van coach Stankovic mag vieren. Het wint met 0-2 bij AA Gent. De Buffalo's hebben 0 op 12 en daardoor zijn ze mathematisch uitgeschakeld in Europa.

90+1'

89'

Gent sleept zich naar het einde van de wedstrijd. Het zal opnieuw met lege handen achterblijven.

86'

Daar is nog een kansje voor Ngadeu, maar zijn controle in de box is te ver van de voet.

85'

Het is een trieste avond geworden voor AA Gent. Er is geen spaander heel gelaten van de kleine Europese hoop die het nog koesterde.

Filip Joos
    80'

Na een nieuwe Gentse hoekschop kopt Bezoes voorlangs. Gent kreeg deze match zijn kansjes, maar de scherpte ontbreekt.

78'

Zoals je geluk afdwingt, dwing je ook pech af. Toch zeker als het zo vaak voorkomt.

Filip Joos
    77'

Geen onaardige poging van Nurio, zijn trap gaat een paar meter naast.

73'

Net niet voor Sven Kums

71'

Kums laat dé kans op de aansluitingstreffer liggen

Dorsch met een goeie pas naar Kums. De aanvoerder van Gent moet scoren, maar hij trapt net naast.

71'

Je kan Vadis Odjidja geen dadenkracht ontzeggen.

Filip Joos
    70'

Kums mikt net naast.

70'

Odjidja kan een eerste keer zelf op doel trappen. Een corner belandt met een moeilijke bots voor zijn voeten en daardoor is zijn timing niet goed.

69'

Ook Odjidja kan het tij voorlopig niet keren

64'

Nikolic verliest de bal op dramatische wijze in het strafschopgebied, Bukari kan niet profiteren.

63'

Gent bokst nog eens een aanval in elkaar. Vadis levert subtiel in bij Dorsch, hij vlamt over. Deze poging had toch binnen het doelkader gemoeten.