Núrio
4 - 1
Núrio
82'

AA Gent heeft de nul niet kunnen wegvegen in zijn laatste groepsmatch in de Europa League. Integendeel: op bezoek bij de Duitse middenmoter Hoffenheim kregen de Buffalo's opnieuw een ferme tik. Pas in de slotfase kon Nurio de eer redden voor Gent: 4-1.

Bekijk het verslag:

Gent was tegen Hoffenheim op zoek naar de eerste punten in de huidige EL-campagne. Een moeilijke opgave voor de ploeg van Hein Vanhaezebrouck, want Hoffenheim ging aan de leiding in groep L.

Hoffenheim begon sterk aan de wedstrijd, Gent speelde met enige aarzeling. Na 20 minuten kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Owusu kopte na een hoekschop de bal tegen Beier, Roef was te verrast om te reageren en slikte een knullige goal.

Nog geen 5 minuten later zette de thuisploeg een goede combinatie op. Met een splijtende pas zette Geiger Skov alleen voor de doelman. Skov twijfelde niet en schoof de 2-0-ruststand in doel.

Hoffenheim was duidelijk te sterk voor Gent. De 18-jarige Beier onderstreepte het verschil tussen beide ploegen met een heerlijke pegel. Invaller Kramaric tikte kort na het uur de 4-0 tegen de touwen.

In de slotfase kon Nurio met een acrobatische goal de eer redden voor Gent. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck blijft met 0 op 18 achter, nooit eerder is een Belgische ploeg dat overkomen in de Europa League.

Vanhaezebrouck: "Ploeg slikt te makkelijk doelpunten"

"Het was niet goed. We kwamen in het begin weinig in het stuk voor. We gaven weinig kansen weg, tot we op een rare manier dat eerste doelpunt slikken. Onze reactie was niet goed. Pas na een kwartier in de tweede helft kregen we, mede dankzij de wissels, wat meer grip op het spel en creëerden we enkele kansen."

"We hebben over 2 dagen weer een wedstrijd, dus erg veel tijd om aan zaken te werken is er niet. Evident zal het niet worden. Een 0 op 18 is nooit leuk, maar ik denk niet dat we hier moesten rekenen op punten. In de andere wedstrijden had Gent punten moeten en kunnen pakken, maar miste de ploeg efficiëntie en slikten ze te makkelijk doelpunten. Dat moet eruit."

Bekijk de goals uit Hoffenheim - Gent:

Vanhaezebrouck: "Het was niet geweldig: ik had toch iets beter verwacht"

Roef: "Zeer pijnlijk om met 0 punten te eindigen in de Europa League"

22:51

Einde: 4-1

Gent moest de wet van de sterkste ondergaan. Hoffenheim kwam met een gelukje op voorsprong na een hoekschop. Nog voor rust verdubbelde Skov de score. Met een pegel van Beier werd de wedstrijd beslist. Kramaric zette de pijnlijke 4-0 op het bord. Gent scoorde via Nurio nog acrobatisch tegen, maar blijft achter met 0 op18.

90+4'
TSG 1899 Hoffenheim
90+3' tweede helft
90'

89'

Gent probeert nog een tweede goal te scoren, maar komt niet meer tot grote kansen. Hoffenheim blijft ook tot het einde voetballen.

83'

Spectaculaire eerredder van Nurio: 4-1

83'

Gent creëert een tweede grote kans in enkele minuten. Bezoes vindt de vrijstaande Jaremtsjoek. De Oekraïner trapt de bal wild over het doel.

81'

Nurio met de eerredder: 4-1

Na slordig balverlies van Hoffenheim vindt Nurio Jaremtsjoek. Die trapt hard op doelman Pentke. In de herneming werkt Nurio de bal acrobatisch in doel.

78'

Hoffenheim neemt nu wat gas terug. Toch kan de thuisploeg erg makkelijk de verdediging van Gent uit verband spelen met een tempoversnelling. Gent komt in de tweede helft niet aan kansen.

76'
74'
73'

Bezoes moet wat frustraties kwijt en schopt wild om zich heen in een duel.

72'

Galleryplay van Hoffenheim

68'

Dabbur lobt op de lat

Dabbur, alweer hij, krijgt de bal van Kramaric op de rand van de zestien. De middenvelder van Hoffenheim heeft iets moois in gedachten en lobt Davy Roef. De bal raakt de lat, Kramaric is te verrast om te reageren.

66'

Gent moet de kelk tot op de bodem ledigen. Kramaric met de 4-0.

66'
65'

Kramaric met de 4-0

Na een tackle op Kums schakelt Hoffenheim snel om. Dabbur zet de aanval op, Kramaric tikt binnen.