Ga naar de inhoud
Lo Celso is blij met de 2-0.

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Tottenham Hotspur
13
6
4
1
1
15
5
2
Antwerp
12
6
4
2
0
8
5
3
LASK
10
6
3
2
1
11
12
4
Loedogorets
0
6
0
6
0
7
19
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Tottenham Hotspur
0
0
0
0
0
0
0
2
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
3
LASK
0
0
0
0
0
0
0
4
Loedogorets
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Tottenham Hotspur
0
0
0
0
0
0
0
2
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
3
LASK
0
0
0
0
0
0
0
4
Loedogorets
0
0
0
0
0
0
0
Tottenham HotspurAntwerp
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jesús Gil Manzano
stadion
Tottenham Hotspur Stadium
toeschouwers
2000

Antwerp verliest in Londen en moet groepszege aan Tottenham laten

 do 10 december 2020 22:52
    1. 69' - Verv. Lucas Moura door Moussa Sissoko
    2. 88' - Geel - Davinson Sánchez
    UEFA Europa League - speeldag 6 - 10/12/20 - 21:01

    Tottenham heeft het duel met Antwerp om de groepszege in poule J van de Europa League naar zijn hand gezet. De Engelse topclub won met 2-0 en stoot zo als groepswinaar door naar de 1/16e finales.

    Tottenham Hotspur - Antwerp in een notendop:

    • Sleutelmoment: Na 10 minuten in de 2e helft ontsnapt Seck aan een 2e gele kaart voor een overtreding op Moura en dus zorgt Bale maar zelf voor een straf. Zijn schitterende vrije trap dwingt Beiranvand tot het uiterste en Vinicius kan scoren in de herneming.
    • Man van de match: Een onvergetelijke wedstrijd speelde hij zeker niet, maar Gareth Bale drukte met één fenomenale vrije trap wél zijn stempel op deze match. Hij plaveide zo niet alleen de weg voor de 1-0, maar ontnam Antwerp ook de hoop op de groepswinst.
    • Opvallend: De Engelse ploegen zijn aan een sterk Europees seizoen bezig. In de Champions League werden Chelsea, Liverpool en Manchester City groepswinnaar. In de Europa League deden Tottenham, Leicester City en Arsenal hetzelfde. Manchester United is als 3e in zijn CL-poule de vreemde eend in de bijt, maar stoot dus wel ook door naar de Europa League.

    Bekijk het verslag:

    Beiranvand voorkomt voorsprong voor Tottenham

    Antwerp kon in Londen de kroon zetten op een schitterende Europese campagne. De kwalificatie voor de 1/16e finales had het al op zak, met een punt in het Tottenham Hotspur Stadium was het ook groepswinnaar. De thuisploeg liet met Alderweireld, Kane en Son enkele topspelers op de bank, maar ook bij Antwerp koos Leko niet voor zijn sterkste elf.

     

    Zo mocht doelman Beiranvand debuteren. De Iraniër begon wat onzeker, maar eiste al snel een belangrijke rol op. Na een foutje van Gelin gooide hij zich voor de neus van Vinicius op de bal en toen de Braziliaan even later zijn kans waagde met een afstandsshot stond de doelman opnieuw pal.

     

    De meeste dreiging kwam dus van Tottenham, al moest Antwerp qua balbezit amper onderdoen voor de thuisploeg. Kansen afdwingen was een ander verhaal, slechts één keer waren de bezoekers gevaarlijk. Iets voorbij het halfuur kreeg Benavente op aangeven van Haroun een uitgelezen kans, maar na een slechte balcontrole besloot hij in het zijnet.

     

    Met de rust in zicht kwam Tottenham nog 2 keer gevaarlijk opzetten. Lo Celso mocht centraal te makkelijk oprukken, maar Beiranvand hield hem van de 1-0 met een knappe redding. Ook toen Vinicius op aangeven van Moura plots alleen voor hem opdook, had de Antwerp-doelman een prima reactie paraat.

    Vrije trap van Bale beslist de wedstrijd

    Antwerp bleef zo op koers voor groepswinst, maar na amper 10 minuten in de tweede helft werd die droom dan toch doorprikt. Beiranvand kon een schitterende vrije trap van Bale nog net uit zijn doel houden, maar Vinicius was goed gevolgd en trof van dichtbij simpel raak in de herneming.

     

    Mourinho gooide meteen daarna koningskoppel Kane en Son in de strijd. Die laatste stelde Beiranvand al snel op de proef na een knappe dribbel in de zestien, maar de doelman bracht weer redding. Op de daaropvolgende hoekschop liet ook Kane zich gelden, zijn kopbal ging nipt naast.

     

    Geen doelpunt voor Kane, maar even later wel een assist. Na balverlies bij Antwerp stuurde hij Lo Celso diep en die gaf Beiranvand met een gekruist schot het nakijken: 2-0. Daarmee was de wedstrijd beslist. In de slotfase kwam Kane al vallend zelfs nog dicht bij de 3-0.

    Bekijk de goals uit Tottenham - Antwerp:

    Leko: "Hopelijk loten we een team waartegen we kansen hebben"

    • Ivan Leko (trainer Antwerp): “Onze eerste helft was goed. We wilden voor gevaar zorgen, maar het was moeilijk. Zeker tegen een ploeg die duidelijk gemotiveerd was om te winnen, dat voelden we vanaf de eerste minuut. Normaal creëren we meer kansen, maar ik ben tevreden over onze eerste helft. In de tweede helft was er dan die vrije trap van Bale. Ik denk dat Tottenham verdiend gewonnen heeft. Voor ons was het een fantastische groepsfase, nu moeten we vooruitkijken. Hopelijk loten we nu een team waartegen we een kansen hebben. We zullen sowieso net als in de groepsfase de underdog zijn, want het is ons eerste Europese seizoen na 30 jaar. Maar we hebben al getoond dat we een lastige tegenstander kunnen zijn.”
    • Manuel Benson: “Het is een logische nederlaag als je de volledige wedstrijd bekijkt. We speelden niet slecht in de eerste helft, maar we waren iets te voorzichtig in de aanval. We wilden vooral geen tegengoal slikken. Maar we hebben het zeker niet slecht gedaan, we mogen terugblikken op een goede match in toch wel moeilijke omstandigheden. We moeten positief blijven. We zijn gekwalificeerd en we moeten nu vooruitkijken naar de komende wedstrijden.
    • Faris Haroun: “De 0-0 aan de rust was een terechte tussenstand, maar Tottenham heeft spelers die op elk moment het verschil kunnen maken. Bij die vrije trap van Bale volgden we niet en daarna weet je dat het een moeilijk verhaal wordt. Welke ploeg ik nu wil in de 1/16e finales? Ik hoop op een mooie affiche op de Bosuil, hopelijk ook met een aantal supporters. Het belangrijkste was om ons te kwalificeren, nu willen we het Belgische voetbal nog wat meer vooruit helpen.”

    Leko: "Hebben getoond dat wij een lastige ploeg zijn om te kloppen"

    Haroun: "Ze hebben spelers die op elk moment het verschil kunnen maken"

    Benson: "We waren iets te voorzichtig met aanvallen"

    Fase per fase

    90+4' tweede helft
    90+4'

    Einde

    Geen nieuwe stunt voor Antwerp tegen Tottenham. Het gaat met 2-0 onderuit in Londen en speelt zo de groepswinst kwijt aan het team van Mourinho. De kwalificatie voor de 1/16e finales had Antwerp al op zak.

    90+1'

    Antwerp kan terugblikken op een goede Europese campagne. Daar verandert deze nederlaag niks aan.

    Filip Joos
    90'

    Kane mikt voorlangs

    Kane wil na zijn assist ook nog graag een goal meepikken. Hij baant zich ietwat onorthodox een baan in de zestien, kapt Verstraete uit en haalt dan al vallend uit. Zijn schot gaat voorlangs.

    88'
    Tottenham Hotspur
    87'

    Sleept deze wedstrijd zich naar het einde of kan Antwerp toch nog eens tegenprikken? Bij Tottenham lijken ze het welletjes te vinden.

    87'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    81'

    Het is jammer van die ene vrije trap, want die heeft de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd. Net de mannen die op het punt stonden om gewisseld te worden, sloegen toe.

    Filip Joos
    78'

    Na Seck krijgt ook Ampomah een gele kaart, na een overtreding op Sanchez. Bij Antwerp beseffen ze nu ook dat dit een gelopen strijd is. De gedachten zitten wellicht al bij de competitiewedstrijd van volgende zondag tegen Club Brugge.

    77'
    76'
    75'

    Lo Celso schuift de 2-0 voorbij Beiranvand in doel

    72'

    Lo Celso brengt Tottenham dichter bij groepswinst

    De groepswinst is weer wat verder weg voor Antwerp. Na balverlies bij de bezoekers schakelt Tottenham snel om. Kane lanceert Lo Celso en die geeft Beiranvand het nakijken met een gekruist schot.

    71'

    Son, Kane en Bergwijn zijn dicht bij de 2-0

    70'

    Tottenham heeft met de wissels toch een stevige kwaliteitsinjectie gekregen. Bergwijn is de volgende die zijn kans waagt met een verre knal, maar Beiranvand gaat goed plat. De doelman is aan een uitstekende wedstrijd bezig.

    69'

    Kane net naast

    Op de hoekschop is Tottenham opnieuw gevaarlijk. Kane kan koppen, maar mikt rakelings naast. Antwerp krijgt het nu toch steeds moeilijker.

    69'
    wissel
    68'

    Son stelt Beiranvand op de proef

    Son laat zich toch meteen gelden. Hij dolt met Seck in de zestien en haalt dan vanuit een scherpe hoek hard uit. Beiranvand houdt de kansen van Antwerp gaaf met alweer een prima redding.