2. 43' - Doelpunt - Mathias Fixelles (0 - 1)
  2. 69' - Doelpunt - Casper Nielsen (0 - 2)
Challenger Pro League - speeldag 1 - 21/08/20 - 19:01
69'
Casper Nielsen
0 - 2
69'

Union heeft de openingswedstrijd in de Proximus League naar zijn hand gezet. Ondanks een rode kaart wonnen de bezoekers met 0-2 op het veld van de ambitieuze promovendus Deinze.

In een evenwichtige 1e helft waren de eerste grote kansen voor de thuisploeg. Union-doelman Moris redde eerst op een kopbal van Mertens, die een minuut later van dichtbij onbegrijpelijk miste.

Dat brak Deinze zuur op vlak voor de rust, toen Fixelles een gemeten voorzet van Hamzaoui tegen de netten kopte.

Diezelfde Hamzaoui bracht zijn team na de koffie wel in de problemen toen hij tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Toch kon Deinze niet profiteren van zijn numerieke overwicht. Twintig minuten voor tijd legde Nielsen de wedstrijd met een rake vrije trap in een beslissende plooi.

Doelpunten: 41' Fixelles 0-1, 69' Nielsen 0-2