Obbi Oulare
0 - 3
Obbi Oulare
83'

Na 9 op 9 heeft coleider Beerschot zijn eerste punten van het seizoen laten liggen. In eigen huis werd Beerschot een halt toegeroepen door Standard, dat profiteerde van de missers van de thuisploeg en zelf genadeloos was. Standard springt voorlopig naar de koppositie met 10 op 12, maar Charleroi (9 op 9) speelt vanavond nog.

Beerschot - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Beerschot komt erg mak uit de kleedkamer, maar na het uur krijgt Tissoudali drie uitgelezen kansen op de gelijkmaker. Geen van die kansen gaat binnen en dan maakt Lestienne er aan de overkant 0-2 van.
  • Man van de match: Maxime Lestienne scoorde en gaf een assist, maar bij Standard was er toch nog eentje beter. Nicolas Raskin deelde niet enkel twee assists uit, maar was werkelijk de metronoom van de bezoekers. Altijd aanspeelbaar, splijtende passes en het nodige verdedigende werk leveren hem deze titel op.
  • Opvallend: De laatste ontmoeting tussen Standard en Beerschot was al geleden van 2010. Toen won Standard met 3-0 in eigen huis dankzij doelpunten van Batshuayi, Van Damme en Ezekiel. Op tien jaar is er veel veranderd, maar tegelijk ook niets.

Bekijk de goals uit Beerschot - Standard (0-3)

Avenatti trapt zeldzame kans voorbij Vanhamel

Na drie speeldagen luisterde de verrassende leider naar de naam Beerschot. De kampioen uit 1B had zijn start niet gemist en liet en route naar een 9 op 9 onder meer Club achter met het schaamrood op de wangen. Standard mocht met een 7 op 9 ook niet klagen, al was het voetbal niet altijd om over naar huis te schrijven.

Wie in de eerste helft topvoetbal verwachtte, kwam bedrogen uit. Na een goed kwartier kwam Avenatti zelfs niet in de buurt van de voorzet van Cop, maar door de halve tussenkomst van Vanhamel leek het toch even gevaarlijk te worden. Een kans leverde het uiteindelijk niet op en zo maakten we ons op voor vijftien nieuwe kansloze minuten.

Net na het halfuur was de Uruguayaanse Standard-spits wel bij de pinken. De bedrijvige Raskin haalde de achterlijn en bracht de bal strak voor doel. Vanhamel kwam een schoenmaat te kort om het leer te beroeren, waardoor Avenatti de 0-1 maar hoefde binnen te tikken. Pas in de slotfase van de eerste helft kwam Beerschot echt opzetten, al kwam het met een halve kopbal van Frans niet meteen dichtbij de gelijkmaker.

Opvallende figuren in de Beerschot-tribune: Messi, Zlatan en…Mo Messoudi

Beerschot morst met kansen, Standard dodelijk efficiënt

Zo schraal de eerste helft was, zo boeiend was de tweede. Mike Vanhamel moest vrijwel meteen in de voeten van Lestienne duiken en kwam ook met de schrik vrij toen hij de kopbal van Gavory recht op zich zag afkomen. Intussen was Beerschot in geen velden of wegen te bespeuren. Niet dat dat Standard kon deren, want dat haalde rond het uur dezelfde twee pijlen uit z’n koker. Lestienne glipte door de mazen van het paarse net en zag zijn lage schuiver gepareerd door een nodige beenveeg van Vanhamel. Op het afstandsschot van Gavory had de Beerschot-doelman geen antwoord, maar de Fransman zag zijn poging vanop een meter of 25 op de paal belanden.

Beerschot was eindelijk wakker geschud en vanaf dan ging het vrijwel onafgebroken op en af. Tissoudali wist de rode aanvalsgolf als eerste te beantwoorden. Een knappe dribbel voorbij twee verdedigers werd gevolgd door een te verre plaatsbal en even later knalde de Nederlander wild over na een een-twee met Pietermaat. Dan zou de derde keer scheepsrecht moeten zijn, maar vrijstaand aan de tweede paal mikte Tissoudali ook een kopbal naast de kooi van Bodart.

Kenden ze in Wilrijk het spreekwoord van het deksel en de neus nog niet, bracht Maxime Lestienne daar verandering in. Raskin stuurde zijn ploegmaat heerlijk op Vanhamel af en na twee eerdere missers maakte Lestienne er deze keer wel 0-2 van. De spilzucht van Beerschot kende nog geen eind, want Noubissi trapte nog twee keer op Bodart, waarna nieuwkomer Suzuki ook nog op de paal besloot.

In het slot zette Standard bij monde van Oulare de puntjes op de i. Lestienne schilderde zijn voorzet prinsheerlijk op de knikker van de invaller, die de bal vol overtuiging via Vanhamel tegen de netten kopte. De 0-3-nederlaag betekent ook meteen het einde van de perfecte start van Beerschot, dat in het klassement Standard over zich ziet wippen.

Geen fans, maar toch heeft iemand zijn wagen verkeerd geparkeerd

Losada: "Als we verliezen, liefst op deze manier"

Hernán Losada (coach Beerschot): "Voor de neutrale supporter was dit een geweldige wedstrijd met veel open kansen. Jammer genoeg wordt het 0-3, want gezien de kansen die we zelf kregen, is die score overdreven. Als we dan toch verliezen, doe ik het liefst op deze manier. We hebben getoond dat we ook tegen een hele goeie ploeg als Standard de evenknie zijn en genoeg kansen creeëren om zelf te winnen. Als je bij 0-1 of zelfs bij 0-2 nog weet te scoren, krijg je een hele andere wedstrijd. Maar op basis van efficiëntie heeft Standard verdiend gewonnen."

Mike Vanhamel (Beerschot): “De score is geen correcte weergave van de wedstrijd. Ze komen 0-1 voor, maar we beginnen aan de tweede helft met veel kansen. Misschien wat atypisch voor ons, maar we maken ze dan ook niet af. Lestienne maakt er op de counter dan 0-2 van, maar dat bracht ons niet van ons stuk. We zijn ons spel blijven spelen en uiteindelijk wordt het zelfs 0-3, maar dat is zeker geen correcte weergave. De laatste weken profiteerden wij van het opportunisme, zoals Standard vandaag deed. Je weet ook dat hoe meer wedstrijden je wint, hoe dichterbij die kleine nederlaag komt. Op voorhand hadden we getekend voor een 9 op 12 en dus blijven we positief.”

Montanier: "Nederlaag is streng voor sterk Beerschot"

Philippe Montanier (coach Standard): "Beerschot heeft niet per ongeluk 9 op 9 gehaald, want het is een  heel goed team. We zijn dan ook blij met de zege, de drie doelpunten en de vele aanvallen. Toch is de tevredenheid niet compleet, want we hebben te veel grote kansen tegen gekregen en kregen het ook erg warm bij momenten. Beerschot had zelf ook enkele keren kunnen scoren, dus vind ik een nederlaag erg streng voor hen."

Zinho Vanheusden (Standard): "We zijn heel tevreden, want we weten dat Beerschot een erg goeie ploeg is. Hier met 0-3 komen winnen is dan ook een erg mooi resultaat. We hebben het in de tweede helft met momenten erg moeilijk gehad en gaven we iets te veel kansen weg. Maar op het einde houden we de nul, scoren we drie keer met enkele prachtige aanvallen en dat konden er zelfs meer zijn. Ik ben ook erg blij voor Felipe (Avenatti), Obbi (Oulare) en Maxime (Lestienne), die soms de hele verdediging meenam. Ik denk dat ze dit ook nodig hadden en nu zijn ze vertrokken."

90+4'

Standard zet Beerschot met de voetjes op de grond

Beerschot is zijn maximum kwijt na een 0-3-nederlaag tegen Standard. De thuisploeg liet verschillende kansen op de gelijkmaker onbenut en botste dan op een dodelijk efficiënt Standard, dat Beerschot met Lestienne en Oulare helemaal in de touwen tikte.

90+3'

Suzuki wordt heerlijk gelanceerd, maar maait dan compleet naast de bal met rechts. Met links raakt hij hem in tweede instantie wel, maar dat is een bal voor in de tribunes.

90+2'

90'

Tissoudali probeer het nog eens met eens schotje, dat via Bodart in hoekschop verdwijnt. De teruglegger op Noubissi was een betere optie, maar de Nederlander wil allicht afrekenen met zijn eerdere missers.

89'

Het derde tegendoelpunt was er te veel aan voor de thuisploeg. Bij Standard houden ze alles goed dicht en lijken ze de wesdstrijd rustig te gaan uitspelen.

88'
83'

Oulare doet de boeken toe!

Deksel en neus, deel twee. Bij Standard zijn ze dodelijk efficiënt en doen ze de wedstrijd op slot. Lestienne schildert de voorzet prima op de knikker van Oulare, die de 0-3 via Vanhamel tegen de netten knikt.

83'
82'

Suzuki treft de paal!

Het wil maar niet lukken voor Beerschot! Ook invaller Suzuki lijkt te kunnen gaan vieren, maar de Japanner ziet zijn schot op de paal belanden.

80'
80'

Vorogovskiy wil zich niet opnieuw laten kennen door Lestienne en gaat dan maar even aan de schouder hangen. Een professionele fout levert meestal ook een geel karton op. Nu is dat niet anders.

80'
78'

Ook Noubissi komt niet tot scoren

Noubissi komt twee keer tot een schot, maar scoren zit er niet in! In de herneming verslikt Tissoudali zich in de bal. Jammer, want anders konden we de 1-2 opschrijven.

77'
76'

Lestienne straft Beerschot-missers af!

Het deksel en de neus. Raskin stuurt Lestienne heerlijk diep en met een plaatsbal in de verste hoek wordt Vanhamel voor de tweede keer geklopt, 0-2.