5. 73' - Doelpunt - Ibrahima Seck (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 29/08/20 - 20:45
73'
Ibrahima Seck
0 - 1
73'

Zulte Waregem gaat met wat meer ademruimte de interlandbreak in: na 0 op 6 volgt een 6 op 6. De bezoekers maakten amper indruk op Le Canonnier, maar een hoekschop volstond voor de zege. Moeskroen moet nog wat langer wachten op een eerste overwinning.

Moeskroen - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: Zulte Waregem kan offensief geen vuist maken, maar via een hoekschop kan het wel toeslaan. Ibrahima Seck was de redder met dienst.
  • Man van de match: Jelle Vossen en Saido Berahino gaven niet thuis. Ibrahima Seck nam de taak dan maar op zich om te scoren.
  • Opvallend: Moeskroen had alleen nog maar strafschoppen tegen gekregen, maar blijkt nu ook kwetsbaar op hoekschoppen.

Bekijk de enige goal uit Moeskroen - Zulte Waregem (0-1)

Eerste helft is één langgerekte geeuw

Coach Frankcy Dury had geen duidelijker strijdplan kunnen uittekenen voor het duel tegen Moeskroen. "We moeten proberen hetzelfde voetbal op de mat te brengen als tegen Waasland-Beveren", zei hij na de eerste zege van het seizoen.

Helaas voor Dury was er niets te zien in de eerste helft. Moeskroen eiste de bal op, maar kreeg niets klaar in de zone van de waarheid. Na 20 minuten mocht Zulte Waregem het initiatief overnemen, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk.

Een afstandsschot van Omar Govea was de eerste bal tussen de palen. Het antwoord van Moeskroen was minstens even mager: een kopballetje van Daliba. Meer had een kansarme eerste helft niet om het lijf.

Via combinaties lukt het niet, via stilstaande fase wel

Na vijf minuten in de tweede helft was al duidelijk dat de coaches geen blik creativiteit hadden opengetrokken tijdens de pauze. Beide ploegen leken alle risico's te schuwen uit schrik voor een nieuwe opdoffer.

Via combinaties lukte het in elk geval niet. Opare en Van Hecke mikten de zeldzame kansen voor Zulte Waregem over. Moeskroen dreigde via Tabekou, die Eike Bansen tot een puike redding dwong.

Via een stilstaande fase lukte het uiteindelijk wel. Ibrahima Seck hoefde zelfs niet te springen om een hoekschop staalhard binnen te koppen. Met de kleine voorsprong op zak kropen de bezoekers achteruit, maar de druk van Moeskroen volstond niet om nog een gelijkmaker af te dwingen. Het blijft achter met 2 op 12.

Vossen: "Het was een slechte, slordige wedstrijd"

• Jelle Vossen (Zulte Waregem): "Het was een slechte, slordige wedstrijd. Het is geen toeval dat die op een stilstaande fase wordt beslist. Ondanks de matige partij doet het wel deugd om hier te winnen. Aanvallend hebben we niet bijster veel getoond, maar we hebben wel gewerkt voor het resultaat. Maar er moeten nog veel zaken beter. Ik kan gerust 10 punten opsommen."
  • Francky Dury (Zulte Waregem): "We moesten die twee wedstrijden voor de interlandbreak winnen voor een goed gevoel. We waren strijdvaardig vandaag. Het was geen goede match, maar we zijn behoorlijk compact gebleven. We moeten nu nog wat vertrouwen bij krijgen en met 6 op 6 kan dat nu wel komen."

90+3'

Zulte Waregem heeft geen indruk gemaakt, maar pakt wel 6 op 6 voor de interlandbreak. Moeskroen moet nog wat langer wachten op een zege.

90+3'

90+2'

Francky Dury gooit in de extra tijd nog de ervaren Damien Marcq tussen de lijnen om de drie punten over de streep te trekken.

90+2'
88'

Moeskroen duwt nu wel steviger door in zijn zoektocht naar een gelijkmaker. Houdt Zulte Waregem stand?

86'
85'

Vossen moet nog groeien

Jelle Vossen duikt op in het strafschopgebied, maar is niet groot genoeg om te koppen. De actie krijgt geen vervolg na handspel van Srarfi.

82'

Stuntelend krijgt Tabekou de bal bijna nog bij Gnohéré. Dury is toch niet gerust in de krappe voorsprong.

79'

N'Landu toont meteen waarom hij op het veld staat. Bansen redt met een vuist, de invaller knalt de rebound een metertje naast.

79'

Moeskroen kon Anderlecht en Antwerp een punt ontfutselen, maar dat gelaat hebben de Henegouwers nog niet getoond tegen Zulte Waregem. Tegen Anderlecht viel de gelijkmaker weliswaar pas in de extra tijd.

77'

Fernando da Cruz voelt een 2 op 12 in de lucht hangen. Met Badibanga en N'Landu gooit hij zijn laatste aanvallende troeven op het veld. Kan Moeskroen het tij nog keren?

76'
74'
74'
73'

Seck kopt raak

Op een stilstaande fase lukt het dan toch voor Zulte Waregem. Ibrahima Seck hoeft zelfs niet te springen om een hoekschop staalhard binnen te koppen.