Ga naar de inhoud
PSG pakt 3 punten mee uit Manchester.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Paris Saint-Germain
12
6
4
2
0
13
6
2
RB Leipzig
12
6
4
2
0
11
12
3
Manchester United
9
6
3
3
0
15
10
4
Istanbul Basaksehir
3
6
1
5
0
7
18
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
2
RB Leipzig
0
0
0
0
0
0
0
3
Manchester United
0
0
0
0
0
0
0
4
Istanbul Basaksehir
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
2
RB Leipzig
0
0
0
0
0
0
0
3
Manchester United
0
0
0
0
0
0
0
4
Istanbul Basaksehir
0
0
0
0
0
0
0
Manchester UnitedParis Saint-Germain
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Daniele Orsato
stadion
Old Trafford

PSG doet gouden zaak met driepunter op Old Trafford

 wo 2 december 2020 22:56
Manchester United
einde
1-3
Paris Saint-Germain
  1. 6' - Doelpunt - Neymar (0 - 1)
  2. 23' - Geel - Fred
  3. 38' - Geel - Leandro Paredes
  1. 59' - Geel - Marco Verratti
UEFA Champions League - speeldag 5 - 02/12/20 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
6'
Neymar
0 - 1
Neymar
6'

PSG ligt na een 1-3-overwinning bij Manchester United weer helemaal op koers voor de 1/8e finales van de Champions League. De finalist van vorig seizoen kan het nu volgende week zelf afmaken, thuis tegen Basaksehir. United heeft dan genoeg aan een gelijkspel in Leipzig om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Manchester United - PSG in een notendop:

  • Sleutelmoment: Twintig minuten voor het einde keert de wedstrijd in het voordeel van PSG. Marquinhos maakt er na een hoekschop van dichtbij 1-2 van en niet veel later staat United plots met een man minder door de uitsluiting van Fred. PSG geeft de regie niet meer uit handen.
  • Man van de match: Neymar zette PSG al na amper 6 minuten op het goede spoor met zijn vroege openingstreffer en plaatste in de extra tijd ook zelf het orgelpunt. De Braziliaan dartelde als vanouds over het veld. Hij scoorde niet alleen, maar strooide ook met knappe passes.
  • Opvallend: Hij was er vanavond een paar keer dicht bij, maar het blijft voorlopig wachten op de 100e goal van Kylian Mbappé voor PSG. In de Champions League staat de Fransman al bijna een jaar droog. Zijn laatste goal was vorig seizoen in de groepswedstrijd tegen Galatasaray (5-0-zege).

Rashford veegt droomstart van PSG uit

Door de late zege van Leipzig bij Basaksehir stond PSG onder druk. Een nieuwe uitschuiver was geen optie als de Franse landskampioen zicht wou houden op de 1/8e finales. United had genoeg aan een punt om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Dat uitte zich in hun spel, de thuisploeg begon afwachtend.

 

PSG koos voor een andere tactiek en trok meteen ten aanval. Na amper 6 minuten leverde dat al een goal op. Een afgeblokt schot van Mbappé viel voor de voeten van Neymar en die maakte het van dichtbij af met een gekruist schot. Droomstart voor PSG.

 

United bleef achter de feiten aanhollen en ontsnapte enkele minuten later aan de 0-2. Florenzi pakte uit met een uitstekend afstandsschot, maar ook de redding van De Gea verdiende een schoonheidsprijs.

 

Zijn collega aan de overkant mocht de bal pas na ruim een kwartier een eerste keer voelen. Het flauwe schot van Rashford was geen probleem voor Navas. Halfweg de eerste helft ontsnapte Fred bovendien aan een rode kaart voor een kopstoot aan Paredes, het bleef bij geel. United was nergens.

 

Maar PSG nam zijn voet van het gaspedaal en liet United zo weer in de wedstrijd komen. Rond het halfuur kon Navas een knal van Martial nog keren, maar op aangeven van Wan-Bissaka trof Rashford in de herneming wél raak. Met wat geluk, zijn schot week af op Danilo.

United geeft punt van de kwalificatie uit handen

United zat zo virtueel in de 1/8e finales en dat gaf de thuisploeg vleugels. Maar Martial vergat de vliegende start in de tweede helft te bekronen. Rashford bood hem na een heerlijke counter de 2-1 aan, maar de Fransman besloot van dichtbij onbesuisd over.

 

De thuisploeg bleef de lakens uitdelen en rond het uur deelde Cavani zijn ex-ploeg een bijna nieuwe tik uit. Na een heerlijke counter lobde hij de bal over Navas, maar ook op de lat. Ook de herkansing van Martial leverde niks op, Marquinhos stak er een stokje voor.

 

Diezelfde Marquinhos mikte enkele minuten later zelf een kopbal op de lat. Maar na een uitstekende redding van De Gea op een schot van Bakker was het op de daaropvolgende hoekschop wél raak. Een mislukt schot van Herrera werd door Diallo voor doel gebracht en Marquinhos tikte simpel de 1-2 binnen.

 

Het werd nog wat erger voor United toen Fred zijn tweede gele kaart kreeg. Onterecht, al was de middenvelder eerder in de match al een paar keer goed weggekomen. Met zijn tienen stond United plots voor een bijzonder zware klus.

 

Een klasseflits van Pogba bezorgde United bijna nog het punt van de kwalificatie, maar zijn volley ging nipt over. Mbappé vergat de thuisploeg na een snedige counter de doodsteek te geven, maar in de extra tijd stelde PSG de zege toch veilig. Na een knappe combinatie tikte Neymar van dichtbij zijn tweede van de avond in doel.

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Einde

PSG pakt een 1-3-overwinning op Old Trafford en doet zo een gouden zaak. De finalist van vorig seizoen telt nu net als United en Leipzig 9 punten en kan het volgende week zelf afmaken, thuis tegen Basaksehir. United heeft dan genoeg aan een gelijkspel in Leipzig om zich te kwalificeren voor de 1/8e finales.

90+2'

Neymar met zijn tweede!

PSG stelt de overwinning veilig. Na een heerlijke aanval legt Rafinha de bal goed achteruit naar Neymar en die maakt één van zijn makkelijkste goals.

90+1'

4 minuten extra

United krijgt nog 4 minuten om het doelpunt van de kwalificatie te maken. Of krijgen we een spannende ontknoping op de slotspeeldag?

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'

Mbappé net niet!

Mbappé kan United de doodsteek geven na een heerlijke counter. Hij steekt het hele veld over, maar mikt dan rakelings voorlangs. United kruipt door het oog van de naald. 

85'

De tijd begint te dringen voor United. Fernandes kan zowaar nog eens van dichtbij koppen, maar pal in de handen van Navas. Eén keer scoren en United zit in de 1/8e finales.

81'

Heerlijk schot van Pogba

Wat een heerlijk schot van Pogba! Hij haalt in één tijd uit van net buiten de zestien, maar zijn volley suist rakelings over.

80'

Dubbele wissel voor PSG, waar Verratti en Florenzi baan ruimen voor Rafinha en Kehrer. Ook bij United komen er 2 frisse krachten op het veld. Greenwood en Van de Beek vervangen Martial en Cavani.

77'
75'

Solskjær grijpt in en haalt Rashford naar de kant, Pogba is zijn vervanger.

72'

Rood voor Fred!

United moet met z'n tienen voort! Fred krijgt een tweede gele kaart na een tackle op Herrera. Onterecht, zo leert de herhaling. Fred speelde wel degelijk de bal.

72'
69'

Marquinhos brengt PSG weer op voorsprong!

PSG slaat toe op een hoekschop! De bal wordt weggewerkt in de voeten van Herrera. Zijn schot dreigt ver naast te gaan, maar Diallo krijgt de bal weer doel en Marquinhos tikt de 1-2 van dichtbij binnen.

68'

Bakker botst op redding van De Gea

Bakker mist zijn entree niet. Op aangeven van Neymar haalt hij vanuit een scherpe hoek uit, maar De Gea kan de bal nog net in hoekschop werken.

66'

Dubbele wissel

Dubbele wissel bij PSG. Herrera en Bakker komen in de ploeg voor Paredes en de nagenoeg onzichtbare Kean. Kunnen zij de bezoekers een nieuw elan geven?

65'

Marquinhos op de lat!

Eindelijk nog eens kans voor PSG! Florenzi vindt het hoofd van Marquinhos, maar die moet net iets te veel achteruit leunen. Zijn kopbal landt uiteindelijk op de bovenkant van de lat.

61'