2. 78' - Doelpunt strafschop - Jadon Sancho (1 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 28/10/20 - 21:00
Jadon Sancho
78'
1 - 0

Borussia Dortmund komt volgende week met 3 punten op zak naar Brugge. Ook de Duitsers hebben hun Champions League-match tegen Zenit gewonnen. De stugge Russen hielden Dortmund lang aan de praat, tot er eentje Thorgan Hazard neertrok.

Vorige week miste Dortmund zijn start. Het team ging met 3-1 onderuit bij Lazio en dus hadden de Duitsers net als Zenit, verloren van Club, iets recht te zetten.

Zenit wilde vooral geen nieuwe nederlaag oplopen en koos daarom voor het defensief. Dortmund moest opboksen tegen een dubbele verdedigingsgordel.

Geen sinecure. De ploeg met Witsel en Meunier in de basis probeerde zich doorheen de Russische muur te tikken, maar die bleef lang overeind.

Pas na 78 minuten lukte het Dortmund, met dank aan Karavajev die de ingevallen Thorgan Hazard had neergetrokken. Sancho legde de openingstreffer binnen vanaf de stip.

In de toegevoegde pikte ook Haaland zijn doelpunt mee. Bürki trapte ver uit, Bellingham kopte door en de Noor werkte af: 2-0.

Volgende week woensdag staat de 3e speeldag in groep F op het programma. Dan krijgt Club Brugge Borussia Dortmund over de vloer.

90+3'

Einde: 2-0

Na 78 minuten heeft Dortmund Zenit Sint-Petersburg toch op de knieën gekregen. Eerst scoorde Sancho na een penaltyfout op Hazard, in de toegevoegde tijd zette goalgetter Haaland de eindstand op het bord.

In de stand laat Dortmund Zenit achter op de laatste plaats. De Duitsers gaan volgende week met 3 punten op zak op bezoek bij Club Brugge.

90+1'

Haaland met de 2-0

Nu is de wedstrijd afgelopen, want Haaland heeft zijn doelpunt meegepikt. Na een uittrap van Bürki kopt invaller Bellingham goed door naar de Noor. Haaland gaat met de bal aan de haal en scoort.

90'

85'

Ei zo na Karavajev

5 minuten voor het einde kan Karavajev zijn fout bijna goed maken. Helaas voor de flankverdediger komt hij net net te laat om Bürki te verontrusten.

84'

Dortmund-coach Favre kiest ervoor om de kleine voorsprong te verdedigen en brengt de centrale middenvelders Delaney en Bellingham in.

83'
81'

balbezit: Dortmund 65% - Zenit 35%

78'
penalty
78'

Hazard gaat neer, Sancho zet penalty om: 1-0

Na een domme fout van Karavajev gaat Hazard tegen de grond. Dortmund krijgt een penalty, Sancho zet hem om. Dortmund staat verdiend op voorsprong en is op weg om de nederlaag van vorige week in Rome uit te wissen.

76'

We gaan het slotkwartier in met een blik verse spelers. Nu nog die verse goal. Iemand?

72'
69'

Daar trapt Hazard

Hazard dreigt meteen en krijgt Kerzjakov letterlijk op de knieën. De doelman klemt de bal.

67'

Daar is Hazard

Nadat Dahoud Zenit-keeper Kerzjakov tot een redding heeft gedwongen, moet de Syrische Duitser naar de kant. Om plaats te ruimen voor nummer 10 Thorgan Hazard.

De 3 Belgen staan nu allemaal op het terrein. Axel Witsel en Thomas Meunier zijn aan de match begonnen.

64'

Witsel grijpt naar zijn arm

Na een duel heeft Axel Witsel last van zijn arm. Zonder erg, de Rode Duivel kan voortspelen.

60'

Na een uur staat het nog altijd 0-0. Wordt het stilaan tijd om Thorgan Hazard in te brengen?