Ga naar de inhoud
Lazio en Zenit moeten tevreden zijn met een puntje.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
13
6
4
1
1
12
5
2
SS Lazio
10
6
2
0
4
11
7
3
Club Brugge
8
6
2
2
2
8
10
4
FC Zenit
1
6
0
5
1
4
13
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
SS Lazio
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Zenit
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
SS Lazio
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Zenit
0
0
0
0
0
0
0
FC ZenitSS Lazio
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Artur Soares Dias
stadion
Gazprom Arena
toeschouwers
17427

Club Brugge lacht in vuistje na gelijkspel tussen Zenit en Lazio

 wo 4 november 2020 20:46
  1. 32' - Doelpunt - Aleksandr Erokhin (1 - 0)
  1. 78' - Geel - Felipe Caicedo
  2. 82' - Doelpunt - Felipe Caicedo (1 - 1)
  3. 85' - Geel - Dejan Lovren
  4. 85' - Verv. Joaquín Correa door Luiz Felipe
  5. 90+1' - Verv. Magomed Ozdoev door Aleksei Sutormin
UEFA Champions League - speeldag 3 - 04/11/20 - 18:55
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
32'
Aleksandr Erokhin
32'
Aleksandr Erokhin
1 - 0
82'
Felipe Caicedo
1 - 1
Felipe Caicedo
82'

Club Brugge en Borussia Dortmund kunnen bikkelen om de leidersplaats in groep F, want Lazio is niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel in Rusland. De Romeinen kwamen te laat op gang tegen Zenit en moeten vrede nemen met een puntje.

In Brugge lag de focus vandaag logischerwijs op de match tegen Dortmund, maar ook Zenit-Lazio was een belangrijke partij voor blauw-zwart. Bij winst kon Lazio immers opnieuw uitlopen op Club, terwijl Zenit zich bij winst dan weer opnieuw in de strijd om Europese overwintering kon mengen.

Zenit slaat toe bij eerste doelkans

Voor beide teams stond er dus wel wat op het spel, al was daar in de eerste helft amper iets van te merken. Een uitgebreide studieronde zorgde voor een slaapverwekkend wedstrijdbegin.

 

De eerste doelkans in de wedstrijd leverde op het halfuur meteen ook een voorsprong op voor de thuisploeg. Zjirkov zwierde de bal goed voor, waarna Zenit een combinatie door de lucht opzette. Jerochin rondde uiteindelijk de aflegger van Dzjoeba lekker af.

Jerochin zet Zenit op het halfuur op voorsprong.

Slotoffensief helpt ongeïnspireerd Lazio aan puntje

Lazio moest aan de bak in de tweede helft, maar leek die boodschap niet goed begrepen te hebben. Zenit bleef controleren en kwam op het uur via invaller Mostojev zelfs nog dicht bij de 2-0.

 

Maar met de overwinning in zicht begon Zenit terug te plooien. Halve kansen van Caicedo en Correa bleken de eerste waarschuwingen en in minuut 82 zag Lazio zijn slotoffensief dan toch beloond via Caicedo.

 

Diep in de extra tijd dacht Zenit de drie punten op de valreep alsnog thuis te kunnen houden, maar de lijnrechter stak een stokje voor de winnende treffer van Mostojev.

 

Zenit en Lazio delen zo de punten na een matige partij, een resultaat waar concurrent Club Brugge allicht niet om zal malen.

Caicedo bezorgt met zijn late gelijkmaker Lazio een punt.

Fase per fase

20:48

Zenit en Lazio delen de punten

Zenit en Lazio hebben de punten gedeeld in Groep F. Een resultaat waar Club Brugge wellicht niet ontevreden mee zal zijn. Zenit had in de eerste helft meteen prijs bij zijn eerste doelkans. Lazio speelde bijna een hele wedstrijd niets klaar, maar kwam dankzij een slotoffensief toch nog langszij.

90+5' tweede helft
90+4'

Lijnrechter verpest Russisch feestje!

Mostovoj lijkt Zenit in de slotminuten nog de zege te schenken, maar aangever Dzjoeba kwam terug uit buitenspel. Daar was bijna de winnende treffer.

90+1'

Zenit-coach Semak wilt alsnog de drie punten thuishouden en gooit met Wendel en Soetormin nog vers bloed in de strijd. Krijgen we nog een winnaar in de wedstrijd?

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
88'

Milinkovic-Savic met de knal!

Lazio heeft bloed geroken en wilt er nog op en over. Milinkovic-Savic neemt een afvallende bal heerlijk op de slof, maar de het schot van de Serviër waait een metertje naast. 

85'
FC Zenit
82'

Caicedo hangt de bordjes terug in evenwicht!

De lakse houding van Zenit het laatste kwartier wordt dan toch afgestraft. Caicedo wordt niet goed gedekt en trapt een voorzet van Acerbi tegen de netten. Alles is weer te herdoen, met nog 8 minuten op de klok.

80'

Daar is Lazio opnieuw

Plots is Lazio daar opnieuw. Correa gaat op wandel aan de rand van de zestien en kan ook afdrukken. Met een kattensprong kan Kerzjakov de bal echter klemmen. Zenit moet oppassen dat het zijn zege niet nog verspeelt.

78'

Caicedo haalt Barrios neer met een stevige tackle en wordt getrakteerd op geel. Vervolgens komt Correa de Zenit-middenvelder nog wat provoceren, die met een stevige duw reageert. Het levert ook Barrios een gele kaart op.

78'
75'

Kansje Lazio

Lazio begint stilaan aan zijn slotoffensief. Savic kopt een verre bal terug, maar Caicedo duikt de bal voorlangs. Het is voorlopig wellicht de beste kans van de wedstrijd voor de Italianen, wat genoeg zegt over hun zwakke prestatie vandaag.

72'

Correa wordt foutief afgestopt door Barrios op de rand van de zestien. Het levert Lazio een vrije trap op op een interessante plek, maar Cataldi trapt in de muur. Hoedt neemt de rebound voor zijn rekening, maar ook zijn schot komt niet in de buurt van het doel.

70'

Cataldi met wanhoopspoging

Lazio blijft op zoek naar zichzelf. Invaller Cataldi probeert het dan maar te forceren vanop zo'n 35 meter, maar zijn knal waait hoog over. 

65'

Na een duel met Hoedt gaat Dzjoeba plots met veel geschreeuw neer. In de herhaling zien we dat de Nederlander zijn knie vakkundig op het staartbeen van de bonkige spits heeft neergepoot. Een venijnige overtreding, maar een kaart levert het hem niet op.