Ga naar de inhoud
Rodrygo scoort in het slot de 3-0 voor Real Madrid.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Real Madrid
10
6
3
2
1
11
9
2
Borussia Mönchengladbach
8
6
2
2
2
16
9
3
Shakhtar Donetsk
8
6
2
2
2
5
12
4
Internazionale
6
6
1
2
3
7
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Real Madrid
0
0
0
0
0
0
0
2
Borussia Mönchengladbach
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Internazionale
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Real Madrid
0
0
0
0
0
0
0
2
Borussia Mönchengladbach
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Internazionale
0
0
0
0
0
0
0
Real MadridInternazionale
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Clément Turpin
stadion
Estadio Alfredo Di Stéfano

Real Madrid haalt opgelucht adem na nipte zege tegen Inter

 di 3 november 2020 22:49
Real Madrid
einde
3-2
Internazionale
  1. 35' - Doelpunt - Lautaro Martínez (2 - 1)
  2. 44' - Geel - Arturo Vidal
  1. 78' - Verv. Nicolò Barella door Roberto Gagliardini
UEFA Champions League - speeldag 3 - 03/11/20 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
35'
Lautaro Martínez
2 - 1
Lautaro Martínez
35'

Real Madrid heeft zijn “finale” tegen Inter tot een goed einde gebracht. Een nonchalant Real gooide zijn voorsprong eerst te grabbel, maar Rodrygo trok Real toch over de streep. Real houdt dankzij 4 op 9 zijn kansen gaaf, Inter zit met 2 op 9 in de penarie. Bij de thuisploeg speelde Eden Hazard een uur mee, Romelu Lukaku ontbrak door een blessure.

Real Madrid - Inter Milaan kort samengevat

  • Sleutelmoment: Real Madrid slaat de waarschuwing van de 2-2 in de wind, maar komt ermee weg. Even later hangt de bal in de touwen aan de overkant en heeft de Koninklijke zijn eerste zege in deze Champions League beet.
  • Man van de Match: Rodrygo kwam de geheel onzichtbare Asensio vervangen en maakte de beslissende goal. Daar had de jonge Braziliaan slechts een kwart van de wedstrijd voor nodig.
  • Opvallend: Sergio Ramos maakte zijn honderdste goal voor Real Madrid, waanzin voor een centrale verdediger. Van die 100 maakte hij er 55 met zijn keikop. Je weet dat het gaat komen, maar je doet er niks tegen.

Inter houdt het spannend met snelle aansluiting

Zowel Real als Inter hadden hun start in deze Champions League compleet gemist, maar dat was niet te merken aan het voetbal in de eerste helft. Beide ploegen speelden met open vizier en lieten veel ruimtes. Dat leverde een boeiende pot voetbal met veel kansen op.

 

Hazard was de architect van de eerste mogelijkheid, maar Asensio raakte niet voorbij Handanovic. Wat later mikte Valverde nipt over. Inter antwoordde met een kopbal van Barella bovenop de deklat. Kroos probeerde het met een voorzichtig afstandsschot, terwijl Vidal het zijnet haast stuktrapte met een regelrechte bom.

 

Even voor het halfuur stak Hakimi Real een handje toe. Hij speelde slap terug op Handanovic en dat had Benzema geroken. De spits was sneller bij de bal en maakte de 1-0. Ramos buffelde enkele minuten later de 2-0 in doel, maar Lautaro gunde de Madrilenen geen tijd om te vieren. Hij verzilverde een heerlijke hakbal van Barella.

Real geeft het nog bijna goedkoop weg

Inter probeerde na de rust meteen de bakens te verzetten, maar het Italiaanse offensief liep snel vast. Waar we voor de rust nog verwend werden, kenmerkten een paar brutale overtredingen de tweede helft. Een stamp van Brozovic op de voet van Hazard deed de Belgische harten even stilstaan.

 

Real leek het onder controle te hebben, maar wiegde zichzelf in slaap. Achterin was de concentratie eventjes zoek en daar maakte Perisic gebruik van om volledig onverwacht de 2-2 naast Courtois te tikken. De doelman kon alleen vloeken om de laksheid van zijn ploegmaats. Die waren duidelijk hardleers, want na slecht wegkoppen zoefde een schot van Lautaro nipt langs de winkelhaak.

 

Gelukkig waren de invallers van Real wel scherp. Vinicius bereikte na een dribbel Rodrygo, die Handanovic het nakijken gaf met een onhoudbare pegel. Een late invalbeurt van Nainggolan had geen enkele invloed op de match. Benzema kwam integendeel nog twee keer dicht bij de 4-2.

Fase per fase

90+4'

Einde!

Real heeft op de derde speeldag van deze Champions League eindelijk zijn eerste zege beet. Inter zit opgescheept met een 2 op 9 en staat laatste. Courtois, Hazard en Nainggolan speelden bijrolletjes, Lukaku was door een blessure afwezig.

90+4' tweede helft
90+1'

extra time

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'

Inter probeert een slotoffensief op te zetten.

87'

Enter the Ninja

Kan Radja Nainggolan met een korte invalbeurt nog een punt redden voor Internazionale?

85'

Casemiro haalt Lautaro nogal cynisch onderuit. Dat kost hem geel en Real een vrije trap tegen op een gevaarlijke plek.

83'
83'

Benzema heeft de 4-2 maar binnen te leggen. Op een of andere manier wringt hij de kans de nek om door tegen zijn eigen hand te trappen.

83'
81'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
80'

Rodrygo doet het!

Zidane haalt opgelucht adem, want wisselspeler Rodrygo nagelt de 3-2 tegen de touwen. Handanovic kan er alleen bewonderend naar staren.

79'

Barella en Perisic wijken bij Inter voor Gagliardini en Sanchez. Voor Real komt Modric tussen de lijnen in de plaats van Kroos.

78'
75'

Real ontsnapt

De thuisploeg speelt met haar geluk. Lautaro Martinez pikt een slecht weggekopte bal op en vindt bijna de winkelhaak.

74'

Real lijkt wakker geschrokken. Een gelijkspel is misschien geen kolossale ramp (leider Gladbach staat in dat geval slechts drie punten voor), maar 2 op 9 is toch erg flauw.

73'

Real in de puree?

Real speelde 24 keer de groepsfase van de Champions League en stootte telkens door. Nooit kon  het geen enkele van zijn eerste drie poulematchen winnen.

71'