4. 83' - Doelpunt strafschop - Joachim Van Damme (3 - 3)
    Jupiler Pro League - speeldag 12 - 06/11/20 - 20:45
    83'
    Joachim Van Damme
    83'
    3 - 3

KV Mechelen en Charleroi zijn met een gelijkspel aan de 12e speeldag begonnen. KVM kwam twee keer op voorsprong, maar Charleroi liet zich niet kisten en rook zelf de driepunter. Al werd ook dat feestje geannuleerd: KVM sleepte vanaf de stip een vrij gevleid gelijkspel uit de brand. Charleroi kan dit weekend zijn leidersplaats verliezen.

KV Mechelen - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Charleroi lijkt de zege binnen handbereik te hebben, tot Willems tien minuten voor affluiten de bal tegen de arm krijgt. Van Damme scoort vanaf de stip de gelijkmaker.
    • Man van de match: Igor De Camargo liet in zijn 600e wedstrijd zien dat hij nog verre van versleten is, met enkele fraaie acties én een knap doelpunt erbovenop.
    • Opvallend: Het is al de 4e keer dit seizoen dat KV Mechelen een voorsprong uit handen geeft. Tegen Cercle, Genk en Kortrijk leidde dat telkens tot een nederlaag, nu houdt KVM er wel nog een puntje aan over.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Charleroi (3-3)

Hairemans opent de debatten met een knal

KV Mechelen wou bevestigen na het gelijkspel tegen Club Brugge en begon prima aan de partij. Na nog geen tien minuten nagelde Hairemans een vrije trap met 132 kilometer per uur in de bovenhoek: 1-0 voor de thuisploeg.

Charleroi schrok wakker en had al snel een antwoord klaar. Bij een vrije trap van Morioka hief Kabore het buitenspel op, waardoor Rezaei de gelijkmaker ongehinderd tegen de touwen kon koppen. Bijna volgde meteen daarna ook de 1-2, maar Nicholson miste onbegrijpelijk.

Net op het moment dat de competitieleider een versnelling hoger schakelde en KV Mechelen achteruit dwong, kreeg Igor De Camargo, die aan zijn 600e profmatch toe was, een geweldige ingeving: hij zag Penneteau uit z’n doel staan en krulde de 2-1 netjes over de keeper in doel.

Zo kwam er een abrupt einde aan de betere periode van Charleroi. De thuisploeg rook bloed en creëerde plots kans na kans, maar De Camargo, Defour en Storm lieten na om er 3-1 van te maken.

Charleroi laat de zege nog uit handen glippen

Na de pauze nam Charleroi de touwtjes steviger in handen. Dat leidde al snel tot een enorme kans voor Nicholson, die net als in de eerste helft onbegrijpelijk miste. Het bleek slechts uitstel, want de gelijkmaker viel even later toch: Vanlerberghe knikte een hoekschop ongelukkig in eigen doel.

KV Mechelen had het in de tweede helft moeilijker om voet aan de grond te krijgen. Charleroi dicteerde het spel, maar had wel opnieuw hulp van de thuisploeg nodig om te scoren. Gholizadeh onderschepte een dramatische terugspeelbal van Kabore en werkte koelbloedig af: 2-3.

Charleroi leek op cruise control op weg naar een nieuwe zege, maar het scenario van dit onderhoudende duel kende nog een laatste twist. Willems kreeg de bal tegen de arm in de eigen zestien, ref Put wees na tussenkomst van de VAR naar de stip. Joachim Van Damme bleef kalm en bracht KV Mechelen alsnog langszij.

Even leek KVM zelfs nog erop en erover te zullen gaan, maar de ingevallen Kaya vond Penneteau op zijn weg. Eindstand na een boeiende pot vrijdagavondvoetbal: 3-3.

Drie enorme missers: twee keer Nicholson en één keer Defour

Vrancken: "Juiste uitslag op basis van het spelbeeld"

Wouter Vrancken (KV Mechelen): "Met een gelijkspel tegen Charleroi, dat niet voor niets op die eerste plaats staat, kun je zeker en vast tevreden zijn. Op basis van de kansen verdienden we misschien meer, maar als je naar het spelbeeld kijkt, is dit een juiste uitslag. Voor de rust geven we zo goed als niets weg, buiten het doelpunt. Maar we laten zelf drie kansen liggen die binnen moeten. Dan kun je met 3-1 of 4-1 de rust in gaan en doe je de match dood, maar dat hebben we nagelaten."

"Na de rust hadden we het moeilijk, maar hebben we toch ook nog heel wat kansen gecreëerd. Charleroi had voor deze match maar 7 tegendoelpunten en wij scoren er 3 keer tegen. Dan moet ik zeggen dat mijn spelers het goed gedaan hebben. We hebben dit seizoen al veel goede wedstrijden gespeeld, maar we hebben onszelf al heel vaak niet beloond door zulke kansen als vandaag te missen. Nu doen we eigenlijk hetzelfde, maar deze keer kan ik me daar iets gemakkelijker bij neerleggen, omdat het spelbeeld de uitslag wel rechtvaardigt."

Belhocine: "Blij met de reactie na de rust"

Karim Belhocine (Charleroi): "Ik ben ontgoocheld dat we niet met de drie punten naar huis kunnen, maar KV Mechelen heeft ook wel kansen gehad en een goede wedstrijd gespeeld. Beide ploegen hebben hun betere momenten gehad. Wij misschien iets meer dan zij, maar dat zeg ik misschien omdat ik coach van Charleroi ben." (lacht)

"KV Mechelen was heel goed in de eerste helft, maar ik heb een uitstekende reactie gezien van mijn spelers in de tweede helft, met veel présence, druk naar voren en doelkansen. Natuurlijk is het jammer dat op het einde nog die penalty valt, maar ik ben vooral tevreden over die reactie die mijn spelers getoond hebben. En om een uitwedstrijd als deze te winnen, moet je toch een meer constante prestatie leveren."

90+3'

Afgelopen! KV Mechelen en Charleroi geven elkaar geen duimbreed toe en houden het na een zeer onderhoudende partij op een 3-3-gelijkspel.

90+2'

Het is de thuisploeg die nog het meest op zoek gaat naar de winning goal. De Camargo heeft nog een heerlijke beweging in huis, maar krijgt de overtreding niet mee van Put.

90+1'

90'

85'

Druk van KV Mechelen

Plots ligt het momentum helemaal bij KV Mechelen. Kaya is pas ingevallen en kan er bijna 4-3 van maken, maar hij besluit van dichtbij op Penneteau.

84'
    84'

Van Damme mist niet

Joachim Van Damme blijft rustig en schuift de penalty netjes in de hoek: KV Mechelen staat weer op gelijke hoogte.

84'
    83'
    penalty
    3-3
    82'
    81'

Penalty voor KVM!

Willems krijgt de bal tegen de arm in de zestien meter, de VAR stuurt Put naar het scherm en die twijfelt niet: penalty voor KV Mechelen.

80'

KV Mechelen is nog niet uitgespeeld. Defour kan Mrabti bedienen, maar de pass is iets te lang onderweg en het schot van de Zweed wordt nog geblokt.

74'
    72'

Gholizadeh straft flater af

Kabore gaat pijnlijk in de fout met een compleet mislukte terugspeelbal, Gholizadeh onderschept en werkt koelbloedig af: 2-3 voor Charleroi. Zo wordt het een jammerlijke avond voor Kabore, die bij de 1-1 ook al in de fout ging.

70'

Kopbal Mrabti

We kunnen nog eens een doelkans noteren: een aardige kopbal van Mrabti, die in de handen van Penneteau eindigt.

67'

Er wordt de jongste minuten flink wat gebikkeld, zowel fysiek als verbaal. Het grootste slachtoffer is het truitje van Dessoleil, dat de vuilnisbak in kan.

62'

KV Mechelen raakt nog eens aan de overkant, maar meer dan een hoekschop haalt de thuisploeg er niet uit.