1. 11' - Doelpunt - Michael Frey (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 12 - 07/11/20 - 18:30
11'
Michael Frey
0 - 1
11'

Waasland-Beveren heeft tegen Eupen in de slotfase een voorsprong uit handen gegeven: 1-1. Eupen moest na een vroege achterstand hard werken voor het puntje. Voor Waasland-Beveren is het pas het 5e punt van het seizoen.

Eupen - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort na de rust heeft Sinani de 0-2 aan de voet voor Waasland-Beveren. De Luxemburgse middenvelder mist oog in oog met Nurudeen en laat na om Eupen uit te tellen.
  • Man van de Match: Menno Koch speelde secuur en redde uiteindelijk nog een punt voor zijn ploeg. De kapitein van Eupen slaagde erin een sterk keepende Jackers te kloppen en is zo onze MVP.
  • Opvallend: Waasland-Beveren wacht na 10 wedstrijden nog steeds op zijn tweede overwinning van het seizoen. De bezoekers verzamelden tot nu toe nog maar 5 punten en staan zo voorlaatste in de Jupiler Pro League.

Bekijk de goals uit Eupen - Waasland-Beveren (1-1)

Counterende bezoekers komen gevleid op voorsprong

Door de vele coronagevallen bij Eupen nam 3e doelman Nurudeen vanavond plaats tussen de palen. Coach San Jose begon dus met kopzorgen aan de partij en die namen na 10 minuten al meteen toe. Bertone snoepte de bal af van Koné en vond Frey in de zestien. De Zwitser twijfelde niet en werkte knap overhoeks af.

Eupen moest reageren en dat deed het ook. De thuisploeg monopoliseerde de bal en zocht rustig naar een gaatje in de gele defensie. Zowel Prevljak als Peeters namen Jackers onder vuur, maar de doelman was telkens goed bij de les.

Echt grote kansen voetbalde Eupen niet bij elkaar en dus bleef het opletten voor de counterende bezoekers. Het team van Hayen maakte tot twee keer toe de grote oversteek, maar kon Nurudeen niet op de proef stellen. Waasland-Beveren trok met een gevleide voorsprong de kleedkamer in.

Peeters laat zich opnaaien door Jackers en krijgt geel

Kapitein Koch bezorgt Eupen verdiende gelijkmaker

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. Terwijl Eupen de wet dicteerde, waren het de bezoekers die gevaarlijk tegenprikten. Na een knappe dribbel stormde Sinani op Nurudeen af. De middenvelder had de 0-2 aan de voet, maar schoot de bal nog onbegrijpelijk over.

De Oostkantonners bleven niet bij de pakken zitten en drukten de bezoekers nu nog steviger tegen de eigen zestien. Toch leek het net niet te gaan worden voor de thuisploeg, want zowel Koch als Peeters kregen de bal niet voorbij Jackers. Toen Agbadou Jackers in de rebound dan toch eens kon kloppen, stond de Ivoriaan buitenspel.

Waasland-Beveren leek de 3 punten mee naar huis te nemen, maar dat was buiten Menno Koch gerekend. Jackers kon onvoldoende bij een voorzet van Baby en de Eupense kapitein zette de verdiende 1-1 op het scorebord.

Waasland-Beveren wacht nog steeds op zijn tweede overwinning van het seizoen, maar loopt momenteel wel een puntje uit op hekkensluiter Moeskroen.

Kapitein Koch bezorgde Eupen de verdiende gelijkmaker.

Hayen: "Dit punt geef energie om verder te werken"

Nicky Hayen (coach Waasland-Beveren): "Als je 5 minuten voor het einde voorstaat, hoop je dat natuurlijk vast te houden. Qua organisatie stond het wel behoorlijk, dus een punt is uiteindelijk wel een bilijk gelijkspel. Zij hebben de wedstrijd namelijk proberen domineren, terwijl wij ons beperkt hebben tot verdedigen. Als je zo dicht bij de 3 punten bent, is het natuurlijk zuur. Maar het geeft wel weer de energie om tijdens de interlandbreak keihard te werken. Ik had strijdlust gevraagd en de spelers hebben dat getoond. Dat gaat natuurlijk wel ten koste van onze energie, waardoor het op het einde wel pompen of verzuipen was. Vandaag heeft de groep hun veerkracht getoond en kunnen we dus wel tevreden zijn met het punt."

Dries Wuytens (Waasland-Beveren): "De tegentreffer is jammer natuurlijk. We vergaten de bal bij te houden en verdedigden alleen maar. Dan roep je het eigenlijk op jezelf af. De tweede helft sluipt er natuurlijk wel wat vermoeidheid in de ploeg.  We moesten met het hele team verdedigen en dan wordt het wel zwaar naarmate de wedstrijd vordert. We waren zeer blij geweest met de 3 punten, want dan ga je met een goed gevoel de interlandbreak in. Met 1 punt is dat natuurlijk veel minder het geval.  Na vorige week vroeg de coach ons om meer strijdlust te tonen en dat hebben we wel gedaan vandaag. Na de interlandbreak moet dat ook terugkomen, want het zal ons zeker helpen in het moeilijke seizoen dat we tegemoet gaan."

Bertone (Waasland-Beveren): "We konden deze wedstrijd gewonnen hebben, want we hebben ook wel redelijk veel kansen gehad. Jammer genoeg bleven we niet geconcentreerd tot het einde, waardoor we maar 1 punt pakken. We zijn niet tevreden met het gelijkspel, want we kwamen hier om te winnen. We hebben bewezen dat we kunnen scoren. Als we nu nog de hele match goed verdedigen dan komen de punten wel."

San Jose: "Ongelooflijk dat we deze wedstrijd niet winnen"

Benat San Jose (coach Eupen): "Het is ongelooflijk dat we deze wedstrijd niet winnen. Waasland-Beveren verdedigde secuur, maar we speelden erg goed. Ik ben dus tevreden met wat mijn spelers getoond hebben. We moeten op deze manier blijven spelen en in onszelf geloven. We speelden aanvallend en creëerden veel meer kansen, maar voetbal is nu eenmaal zo.  Onze afwerking moet wel nog wat beter, maar ik ben zeer trots op mijn team. Van de eerste tot de laatste minuut zijn we blijven proberen en als we zo spelen, komen de punten wel."

Amara Baby (Eupen): "Het is jammer dat we niet winnen, maar uiteindelijk zijn we ook blij dat we de gelijkmaker nog konden maken. We wilden vanavond echt wel winnen, maar het is nu eenmaal voetbal. We moeten hard blijven werken om onze doelen te bereiken. Ikzelf voel me goed en ben blij om opnieuw te kunnen spelen na mijn blessure. Ik heb keihard gewerkt en de medische staf heeft me uitstekend ondersteund."

Menno Koch (Eupen): "We zijn niet tevreden met dit resultaat. Als je naar de wedstrijd kijkt, dan moeten we hier winnen. We waren overduidelijk de beste ploeg in deze wedstrijd. We trainen hard op onze afwerking en de laatste pass, dus ik ben ervan overtuigd dat het wel weer zal beteren. Er moet gewoon eens een kantelpunt komen. We hebben een goede ploeg en ambiëren een hogere plek in het klassement. We moeten de komende weken dus hard werken om onze doelen te behalen."

Jackers kan ook een stukje toneel spelen:

20:20

EINDE

De wedstrijd tussen Eupen en Waasland-Beveren eindigt op 1-1. De bezoekers leken op een gevleide overwinning af te stevenen, maar Koch bezorgde Eupen dan toch nog de oververdiende gelijkmaker.

90+2'

De voorzet van Poulain gaat over het hoofd van Ngoy. Het lijkt hier op 1-1 te eindigen op de Kehrweg.

90+1'

3 minuten extra tijd

Krijgen we hier nog een nieuwe plottwist in deze wedstrijd? Er komen alvast 3 minuten bij.

90+1'

88'

Het is alle hens aan dek bij de bezoekers. Vukcevic wordt niet gecoacht en geeft nog maar eens een corner weg.

88'
87'

Eupen ruikt bloed en wil nog over Waasland-Beveren. Onverdiend zou het alvast niet zijn voor de thuisploeg.

85'
84'

Dan toch 1-1, kapitein Koch scoort!

Na een knappe redding van Jackers gaat de aanval van Eupen verder. Baby zet zich knap door en geeft de bal dan voor. Jackers zit er in eerste instantie nog bij, maar in de herneming knalt Koch de bal dan toch binnen.

84'

N'Dri in, Musona out

N'Dri gaat er dan toch opkomen bij Eupen. Misschien kan de gretige aanvaller nog iets forceren voor de thuisploeg

82'
78'

Efford in het zijnet

Bertone vindt Efford met een knappe pass. De middenvelder probeert het vanuit een schuine hoek en treft het zijnet. Dan toch nog eens de bezoekers met een kansje.

77'

Agbadou scoort vanuit buitenspel!

Het zit Eupen niet mee vanavond! Peeters knalt de bal tegen de binnenkant van de paal, waarop Agbadou vervolgens kan scoren. Jammer genoeg voor Eupen stond de verdediger buitenspel.

76'

Het is lang geleden dat we hem gezien hebben, maar daar is Nurudeen nog eens. De doelman komt goed uit op een vervelende bal en bokst het leer weg.

74'
74'

Jackers wacht met het oprapen van de bal en dat zorgt voor frustraties bij Peeters. De middenvelder geeft de keeper een stevige bodycheck, waardoor de doelman gretig naar de grond kan gaan.

73'

Musona en Peeters nemen plaats achter de bal. Uiteindelijk is het Peeters die het probeert, maar hij geraakt niet over de muur.