6. 81' - Doelpunt - Lior Refaelov (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 13 - 21/11/20 - 18:30
81'
Lior Refaelov
1 - 1
81'

KV Oostende en Antwerp hebben de buit verdeeld na een bilijk gelijkspel: 1-1. De twee doelpunten vielen in het slotkwartier: Refaelov had snel een antwoord in huis na de 1-0 van Tanghe.

KV Oostende - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een diepe bal op Gueye moet Faris Haroun aan de noodrem trekken. De Antwerp-kapitein komt er vanaf met geel en kan de wedstrijd gewoon uitspelen.
  • Man van de Match: Ondanks het tegendoelpunt speelde Arthur Theate een dijk van een wedstrijd in de Oostende-defensie. De jonge Belg was sterk in het duel en voetbalde steeds rustig uit. Ook Anton Tanghe speelde secuur en bekroonde zijn partij met een doelpunt.
  • Opvallend: Door de schorsing van Jelle Bataille mocht Brecht Capon nog eens aan een wedstrijd beginnen. Voor de rechtsachter was het zijn eerste basisplaats sinds 7 maart.

Bekijk de goals uit Oostende - Antwerp (1-1)

Geen doelpunten in aangename eerste helft

KV Oostende ging vanavond tegen Antwerp op zoek naar zijn 1e overwinning tegen een topclub. De thuisploeg begon scherp aan de partij en na 3 minuten stond het al bijna 1-0. Na een knappe controle bediende Gueye de infiltrerende McGeehan, maar de middenvelder stuitte van dichtbij op Butez.

Antwerp eiste de bal op, maar tot grote kansen leidde dat niet. Integendeel zelfs, Sakala vond spitsbroer Gueye in de zestien. De Senegalees draaide knap weg en schoot de bal vervolgens rakelings naast de paal. Opnieuw geen doelpunt voor Oostende, Antwerp haalde opgelucht adem.

De bezoekers bleven zoeken naar een opening, maar op aangeven van Haroun kon de vrijstaande Juklerød zijn schot niet kadreren. Niet veel later werd Gueye diep gestuurd en moest Haroun aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Lambrechts greep naar zijn broekzak, maar hield het bij geel.

De Antwerp-kapitein mocht dus blijven staan en dat leverde bijna een doelpunt op. Haroun stak het hele middenveld over en vond dan opnieuw Juklerød aan zijn linkerkant. De Noor twijfelde niet, maar Hubert redde knap. 0-0 aan de rust na een aangename eerste helft.

Geen rood voor Haroun, maar wel "Rood" van Marco Borsato tijdens de rust

Refaelov wist late openingsgoal al snel weer uit

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar slaagden er niet in volwaardige kansen bij elkaar te voetballen. Toch was het ook aan Oostendse kant een pak minder, waardoor het vooral op stilstaande fases rekenen was.

Bijna stond de kustploeg dan ook op voorsprong toen Vandendriessche met een vrije trap het hoofd van Theate vond. De jonge Belg had een goede detente in huis, maar Butez hield de 0-0 met een uitstekende reflex op het bord.

Toch was het maar uitstel van executie voor Antwerp, want op de daaropvolgende corner was het wel raak. D'Arpino schilderde de bal op het hoofd van Tanghe en die zette de thuisploeg op 1-0.

Lang kon Oostende niet genieten van de voorsprong. Gerkens stuurde de net ingevallen Miyoshi knap het straatje in. De Japanner legde de bal terug op Refaelov en die twijfelde niet. 1-1 en alles te herdoen.

In een intense slotfase kwam Antwerp nog het dichtst bij de overwinning, maar de knal van de sterk ingevallen Miyoshi werd op de valreep nog in hoekschop verwerkt. KV Oostende en Antwerp verdelen de buit na een billijk gelijkspel.

Ivan Leko: "Objectief gezien is dit misschien wel de juiste uitslag"

• Ivan Leko (coach Antwerp): "We waren de hele wedstrijd dominant en hadden balbezit. Oostende was dan weer goed in de omschakeling, met veel lopende mensen. Als we deze wedstrijd objectief analyseren dan is de 1-1 misschien wel een terechte uitslag. Zelf ben ik natuurlijk niet tevreden, want we wilden hier winnen. Met zoveel balbezit moeten we ook veel meer doen. Haroun had misschien wel rood kunnen krijgen, maar volgens mij was Butez al dicht bij de bal. Ik denk dat de scheidsrechter het daarom bij geel hield."
  • Lior Refaelov (Antwerp): "We zijn teleurgesteld dat we deze wedstrijd niet winnen, want we speelden goed en creëerden veel kansen. Na het late tegendoelpunt probeerden we meteen te reageren en daar zijn we in geslaagd. Op het einde kregen we zelfs nog enkele kansen om de 1-2 te maken. Maar we moeten de positieve zaken onthouden uit deze wedstrijd. We spelen goed voetbal, maar de resultaten zijn nog niet helemaal zoals we zouden willen."
  • Jean Butez (Antwerp): "Het is jammer dat we alweer een doelpunt slikken op een stilstaande fase. Gelukkig maakten we snel gelijk, maar 1 punt is niet voldoende voor ons. We zaten zeker nog niet met ons hoofd bij de wedstrijd tegen LASK, want we waren erg geconcentreerd. Als we voorin gewoon nog wat efficiënter worden en beter opletten bij stilstaande fases, zullen we nog veel ploegen verslaan dit seizoen."

Blessin: "We incasseerden de gelijkmaker veel te simpel"

• Alexander Blessin (coach KV Oostende): "We begonnen goed met 2 grote kansen, maar je zag de kwaliteit van Antwerp meteen. Als je dan toch zo laat als eerste scoort, moet je dat vasthouden. Ik ben dan ook zeer boos over de gelijkmaker, want het ging gewoon te simpel. Ik ben wel ook trots op mijn spelers, want ze pakten deze wedstrijd goed aan. We bouwen verder op dit punt en bereiden ons nu voor op dinsdag."
  • Maxime D'Arpino (KV Oostende): "Dit gelijkspel is wel wat zuur. Als je zo laat nog op voorsprong komt, hoop je dat natuurlijk vast te houden. Maar als we naar heel de wedstrijd kijken, is dit zeker geen slecht resultaat. Samen met Charleroi is Antwerp de beste ploeg waar ik al tegen gespeeld heb dit seizoen. Een punt is dus zeker niet slecht."
  • Anton Tanghe (KV Oostende): "Het was een goede wedstrijd van ons, maar beide ploegen creëerden veel kansen. Wij kwamen uiteindelijk dan op voorsprong, maar jammer genoeg konden we het niet lang volhouden. Misschien ontbrak het ons aan concentratie en dat mag niet gebeuren op zo'n momenten. Er heerst toch wat ontgoocheling als je zo laat in de wedstrijd nog op voorsprong komt en het toch nog weggeeft. Maar een gelijkspel tegen Antwerp is zeker geen slecht resultaat."

20:20

EINDE

KV Oostende en Antwerp houden elkaar in evenwicht na een leuke pot voetbal. Anton Tanghe bracht de thuisploeg op voorsprong, maar 2 minuten later hing Refaelov de bordjes al opnieuw gelijk. In een intense slotfase viel er geen appel meer uit de kast en zo moeten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

90+3'

D'Arpino neemt nog een laatste vrije trap voor zijn rekening. De middenvelder snijdt de voorzet goed aan, maar Butez werkt de bal in.

90+2'

Opnieuw is Antwerp dicht bij de 1-2! Na een verre voorzet wordt de bal nipt voorlangs gekopt.

90+1'

Bijna Miyoshi!

Bijna staat het zowaar 1-2. Miyoshi komt vanop links naar binnen, maar zijn schot wordt in hoekschop verwerkt.

90+1'

90+1'

3 minuten extra

Beide teams blijven op zoek gaan naar de overwinning. Ondertussen krijgen we 3 minuten extra tijd.

89'
88'

Benavente in, Mbokani out

Benavente neemt de plaats in van Mbokani. Kan de Peruviaan nog iets forceren?

86'

Wat een slotfase in deze wedstrijd! Het gaat razendsnel op en neer. Wie trekt er aan het langste eind?

82'

1-1 Refaelov!

Daar is al meteen de gelijkmaker! Pieter Gerkens stuurt Miyoshi het straatje in en de Japanner legt de bal terug op Refaelov. De Israeliër twijfelt niet en zet de 1-1 op het bord!

82'
80'
79'
78'

1-0 Tanghe!

De thuisploeg lijkt moed geput te hebben uit de kans van Theate. D'Arpino neemt een nieuwe hoekschop voor zijn rekening en schildert de bal dan op het hoofd van Anton Tanghe. 1-0 voor Oostende!