Ga naar de inhoud
Alaba en co vieren de 2-1.

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
9
3
3
0
0
8
2
2
Oostenrijk
6
3
2
1
0
4
3
3
Oekraïne
3
3
1
2
0
4
5
4
Noord-Macedonië
0
3
0
3
0
2
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
4
Noord-Macedonië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
4
Noord-Macedonië
0
0
0
0
0
0
0
OostenrijkNoord-Macedonië
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Andreas Ekberg
stadion
Arena Nationala
toeschouwers
9082

Noord-Macedonië snuffelt even aan stunt, maar Oostenrijk struikelt niet

 zo 13 juni 2021 19:53
  1. 18' - Doelpunt - Stefan Lainer (1 - 0)
  2. 28' - Doelpunt - Goran Pandev (1 - 1)
  3. 42' - Geel - Aleksandar Trajkovski
  1. 52' - Geel - Ezgjan Alioski
  2. 58' - Verv. Christoph Baumgartner door Michael Gregoritsch
  3. 59' - Verv. Saša Kalajdžic door Marko Arnautovic
  4. 63' - Verv. Aleksandar Trajkovski door Tihomir Kostadinov
  5. 63' - Verv. Boban Nikolov door Egzon Bejtulai
  6. 78' - Doelpunt - Michael Gregoritsch (2 - 1)
  7. 82' - Verv. Enis Bardhi door Ivan Trickovski
  8. 85' - Geel - Stefan Lainer
  9. 86' - Verv. Visar Musliu door Milan Ristovski
  10. 89' - Doelpunt - Marko Arnautovic (3 - 1)
  11. 90+3' - Verv. Konrad Laimer door Julian Baumgartlinger
  12. 90+4' - Verv. Xaver Schlager door Stefan Ilsanker
Europees Kampioenschap - speeldag 1 - 13/06/21 - 18:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
18'
Stefan Lainer
18'
Stefan Lainer
1 - 0
28'
Goran Pandev
1 - 1
Goran Pandev
28'
78'
Michael Gregoritsch
78'
Michael Gregoritsch
2 - 1
89'
Marko Arnautovic
89'
Marko Arnautovic
3 - 1

Noord-Macedonië heeft bij zijn debuut op een groot toernooi bijna een puntje kunnen meepakken. Veteraan Pandev scoorde een historische goal na een Oostenrijkse blunder, maar in het slot kon Oostenrijk alsnog het verschil maken.

Oostenrijk - Noord-Macedonië in een notendop:

  • Sleutelmoment: Twaalf minuten voor affluiten vindt Oostenrijk dan toch een gaatje in de Noord-Macedonische afweer. Gregoritsch trapt zijn land naar de zege.

  • Man van de match: David Alaba kon nog niet alle verwachtingen meteen inlossen, maar speelde wel een degelijke partij en leverde ook een fraaie assist voor de 2-1 van Gregoritsch.

  • Opvallend: Voor Oostenrijk is het de allereerste EK-zege, na twee eerdere deelnames zonder overwinning. Het is ook de eerste zege op een groot tornooi sinds 1990.

Ruim verslag van Oostenrijk - Noord-Macedonië (3-1)

Pandev scoort historisch eerste EK-doelpunt

Aan enthousiasme geen gebrek in het begin van de wedstrijd: Oostenrijk wilde Noord-Macedonië meteen bij de keel grijpen, maar kreeg flink wat weerwerk van de gretige EK-debutant.

 

Ondanks die flukse start was het even wachten op doelkansen, maar bij de eerste de beste mogelijkheid was het wel meteen raak. Sabitzer verstuurde een gemeten voorzet vanaf links in de rug van de verdediging, Lainer tikte bij de tweede paal keurig voorbij de doelman: 1-0.

 

Sabitzer probeerde meteen daarna zijn kunstje nog eens over te doen, deze keer met Kalajdzich als aanspeelpunt, maar die vond Dimitrievski op zijn weg.

 

Oostenrijk leek op schema te liggen voor een vlotte zege, maar toen ging ineens het licht uit achterin. Hinteregger knalde tegen een ploegmaat aan, doelman Bachmann gooide zich op de bal maar liet die meteen weer glippen. Veteraan Pandev zei ‘dank je wel’ en schoof de 1-1 in het lege doel, de eerste EK-goal ooit voor Noord-Macedonië.

De goals van Lainer en Pandev:

De invallers maken het verschil bij Oostenrijk

De Oostenrijkers waren hun momentum helemaal kwijt door de gelijkmaker en moesten ook na de pauze Noord-Macedonië lang naast zich dulden.

 

De troepen van Pandev bleven goed in de organisatie en prikten af en toe venijnig tegen, al kreeg de Oostenrijkse doelman nog maar weinig werk op te knappen in de tweede helft. Nikolov en Pandev konden de zeldzame kansjes niet benutten.

 

Pas in het slotkwartier kon Oostenrijk definitief afstand nemen van de moegestreden Noord-Macedoniërs. Gregoritsch zag eerst nog een uitstekende kopbal gekeerd worden door Dimitrievski, maar schoot enkele minuten later wel raak na een uitstekende voorzet van Alaba.

 

Helemaal op het eind maakte de ingevallen Arnautovic er zelfs nog 3-1 van, goed voor de eerste EK-zege ooit voor Oostenrijk. Noord-Macedonië blijft na een verdienstelijke partij met lege handen achter.

De goals van Gregoritsch en Arnautovic:

Bondscoach Noord-Macedonië: "We mogen niet ontgoocheld zijn"

  • Igor Angelovski (bondscoach Noord-Macedonië): "Verliezen is altijd een teleurstelling, maar dit was nog maar onze eerste match in dit toernooi. De sleutelmomenten waren de 2-1 die Nikolov miste en daarna de Oostenrijkse goal. Eigenlijk mogen we niet ontgoocheld zijn, maar ik ben dat wel voor onze supporters, die voor zo'n geweldige sfeer gezorgd hebben. Ik hoop dat we hen nog iets kunnen teruggeven."
 
  • Michael Gregoritsch (doelpuntenmaker Oostenrijk): "Ik heb een moeilijk jaar gehad, zelfs 2 moeilijke jaren. Het was zelfs helemaal niet zeker dat ik in de Oostenrijkse selectie zou zitten. Maar ik heb alles gegeven op de training en ik bedank God dat ik heb kunnen scoren. Ik ben overmand door emoties."

Vidarsson: “Heb Arnautovic nog gekend bij Twente, dat was wel een speciale”

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Einde

Afgelopen! Oostenrijk boekt tegen een kranig Noord-Macedonië zijn eerste EK-zege ooit: 3-1. De beslissende doelpunten vielen pas in het slot van de partij.

90+4'
90+2'

Plots is alle organisatie weg bij de Noord-Macedoniërs. Laimer krijgt vrije doorgang richting Dimitrievski, maar laat zich de bal nog ontfutselen door de doelman.

90+1'

Een handje van de doelman voorkomt de 4-1

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
90'

Arnautovic werkt de 3-1 koelbloedig af, en is daar nog kwaad om ook...

90'

Arnautovic doet de boeken toe!

Nu is de match helemaal gespeeld. Arnautovic profiteert van een aarzeling achterin bij Noord-Macedonië, omspeelt de doelman en schuift de 3-1 in doel. Na zijn goal moet er duidelijk heel wat frustratie geventileerd worden bij notoir woelwater Arnautovic.

88'

De punten zijn nog niet binnen voor Oostenrijk. Alioski schept een vrije trap keurig over de verdediging, maar geen enkele Noord-Macedoniër kan er zijn hoofd of voet tegen zetten.

86'
wissel
85'
Oostenrijk
84'

Noord-Macedonië hangt in de touwen en dat voelen de Oostenrijkers ook. Na een mooie combinatie op rechts zwiept Laimer voor doel, net te scherp voor de aanstormende Gregoritsch.

83'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
82'

Er komt nog een oude bekende tussen de lijnen: Ivan Trickovski, ex-Club Brugge, mag de laatste tien minuten volmaken.

82'
wissel