70'
Stefan de Vrij
70'
3 - 2

Inter mag zich ploeg van de stad noemen in Milaan. Zlatan Ibrahimovic regisseerde Milan naar een 0-2-voorsprong, maar in de 2e helft kantelde de wedstrijd helemaal. Romelu Lukaku legde de 4-2-eindstand vast.

De derby della Madonnina was er eentje met twee gezichten. De "bezoekers" speelden voor de pauze vrank en vrij met Zlatan Ibrahimovic als orkestmeester. De Zweed was de uitblinker met een assist voor Rebic in minuut 40 en net voor de rust scoorde hij ook zelf. Hij vierde zijn doelpunt met kusjes voor de Inter-fans.

Die arrogantie werd na de koffie pijnlijk afgestraft door Inter. Na nog 5 makke minuten schakelde de ploeg van Conte plots in vijfde versnelling. Brozovic pompte met zijn linkervoet weer vertrouwen in de harten van de thuisfans. En amper twee minuten later was het opnieuw bingo. Vecino tekende voor de gelijkmaker op aangeven van Sanchez.

Inter nam de derby stevig in handen en De Vrij kopte op hoekschop de 3-2 binnen. Een verdiende goal voor de Nederlander die in een zwakke eerste helft het enige lichtpuntje was bij de thuisploeg.

Zlatan probeerde de bakens nog te verzetten, maar zijn vrijschop dwarrelde nipt naast en hij duwde een kopbal tegen de paal. In de toegevoegde tijd was het Romelu Lukaku die de eindstand kon vastleggen. De spits bleef 90 minuten zo goed als stil, maar plots was hij daar dan toch. De vreugde bij de Rode Duivel was groot. Hij maakte van zijn truitje en de cornerpaal een Inter-vlag. Milaan kleurt vanavond blauw-zwart en Inter springt naar de leidersplaats, met evenveel punten als Juventus.

Zlatan toont zijn genialiteit voor de pauze:

Inter heeft amper 2 minuten nodig om de match te doen kantelen:

Lukaku kon ook in de heenronde al scoren tegen de stadsgenoot:

90+6'

Einde: 4-2

Het is afgelopen. Inter wint de stadsderby tegen AC Milan. Na een zwakke eerste helft scoorden ze na de pauze nog 4 keer. Zo komen Lukaku en co naast Juventus aan de leiding.
90+5'
Lukaku is uitzinnig van vreugde. Hij trekt zijn truitje uit en bindt het rond de cornervlag. Hij krijgt er een gele kaart voor, maar de Inter-fans smullen ervan.
90+3'

En toch nog Lukaku!

We hebben er 90 minuten op gewacht, maar daar is de goal van Romelu Lukaku: 4-2. Hij kopt de voorzet van Victor Moses binnen. De doodsteek voor AC Milan.
90+3'
Lukaku wappert met zijn armen. Hij vindt dat hij de bal moet krijgen.
90+1'

90+1'

Zlatan op de paal!

Geen gelijkmaker! Paqueta schept de bal naar het hoofd van Ibrahimovic. Die duwt zich af op zijn tegenstander en duwt het leer dan tegen het doelhout.
90'
Pech voor AC Milan, want het schot van Zlatan Ibrahimovic strandt op de paal.
90'
De spelers van Internazionale halen opgelucht adem: de kopbal van Zlatan Ibrahimovic belandt op de paal.
89'
Barella heeft nog wat energie in de tank. Hij spurt het terrein over, maar oog in oog met de doelman, denkt hij niet meer helder na. Hij duwt de bal in de armen van Donnarumma.
89'
Gianluigi Donnarumma (AC Milan) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
89'
Nicolò Barella (Internazionale) haalt uit met zijn rechter...
87'
Bij AC Milan wordt de hoekschop genomen door Giacomo Bonaventura. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
87'
Rafael Leão (AC Milan) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
86'
Lukaku kan het niet geloven. Hij krijgt een overtreding tegen terwijl hij het veld razendsnel probeert over te steken.
86'
Vrije trap voor AC Milan. Romelu Lukaku (Internazionale) hield Simon Kjær vast en dat had de scheidsrechter gezien.
85'
5 minuten. Dat heeft AC Milan nog voor een slotoffensief.
85'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Romelu Lukaku (Internazionale) stond buitenspel.