80'
Bruno Godeau
80'
3 - 1

Antwerp krijgt maar geen lijn in zijn prestaties en resultaten. Op bezoek bij Moeskroen klom het wel op voorsprong, maar de thuisploeg zette de match nog helemaal naar zijn hand en sluipt dichter bij de top 6.

Moeskroen - Antwerp in een notendop

• Sleutelmoment: Wanneer gaan ze het eindelijk leren bij Antwerp? De bezoekers laten na om bij 0-1 door te duwen en op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Dat breekt hen na de rust zuur op.
  • Man van de Match: Ciranni stond voor het eerst aan de aftrap op het hoogste niveau en bleef knap overeind tegen Mirallas en Lamkel Zé. Hij maakte zelf de 1-1 en had bovendien een voetje in de andere Moeskroense doelpunten.
  • Opvallend: Antwerp klom in elk van zijn laatste zes wedstrijden op voorsprong, maar pakt slechts 6 op 18. Een snelle berekening leert ons dus dat The Great Old op zes speeldagen twaalf punten in de vuilbak heeft gesmeten.

Bekijk de goals uit Moeskroen - Antwerp (3-1)

Mbokani zet weifelend Moeskroen voor het blok

Beide ploegen hadden op de midweekspeeldag een teleurstellend gelijkspel geboekt, maar enkel bij Moeskroen werd er echt ingegrepen. Hollerbach schonk Ciranni zijn eerste basisplaats en verwelkomde de tandem Boya-Hocko terug op het middenveld. Antwerp-coach Bölöni gaf Benson de voorkeur op Refaelov.

De eerste helft was voor het grootste deel een saaie, klinische bedoening. Antwerp dreigde bij vlagen met schoten van Haroun en Mirallas, terwijl een bedeesd Moeskroen op geen enkel moment voluit durfde te gaan. De thuisploeg betaalde die angstige houding cash: Mbokani kopte een verre bal door en knikte de voorzet van Benson daarna zelf binnen voor 0-1.

Na die korte versnelling ging de voet van de bezoekers meteen weer van het gaspedaal. Ook een spaarzaam Antwerp kwam voor de rust niet meer in de problemen tegen Moeskroen, dat duidelijk nog zijn schroom moest afwerpen.

Antwerp laat zich nog maar eens vangen

De tweede periode begon met een hachelijk moment voor de neus van Bolat, maar die loste het rustig op. Meteen hadden we het beste gehad van het vierde kwartier, want de wedstrijd sjokte net als voor de pauze zonder noemenswaardige gebeurtenissen voort.

Tot Moeskroen een betwistbare vrije trap versierde. Ciranni mikte die in de muur, maar ramde de rebound door een bos van spelers in de verste hoek. Antwerp had voor de zoveelste keer een voorsprong te grabbel gegooid en moest zich herpakken, maar het was Moeskroen dat kansjes bleef verzamelen. Hocko en Osabutey deden de thuisfans op Le Canonnier dromen van meer.

Dat kwam er ook toen Lamkel Zé laks uitverdedigde en Osabutey dat afstrafte met een puntertje. De spits had wel het geluk dat De Laet er nog even bij zat en zo Bolat verraste. Het vertrouwen van Moeskroen, sinds 15 september op zoek naar een driepunter, groeide zienderogen en Godeau tikte volledig vrij de 3-1 binnen.

Toen pas werd het ware Antwerp wakker. Lamkel Zé devieerde van erg dichtbij over en dat was niet eens de grootste kans in het slotoffensief van The Great Old. Doelman Vasic stond echter aardig te spelen en kreeg ook nog eens hulp van Boya en Godeau. Die laatste hield Haroun met een geweldig block van een bijna zeker doelpunt en hield de eindstand zo op 3-1.

Ciranni: "Eindelijk onze kansen benut"

Het was een gedenkwaardige avond voor Alessandro Ciranni. "Ik heb hiernaar gesnakt en er hard naar toegewerkt. Het was leuk dat de trainer mij het vertrouwen gaf", zei de jonge doelpuntenmaker van Moeskroen.

"In de eerste helft speelden we niet slecht. We hadden veel balbezit en dat doelpunt kwam uit het niets. In de tweede helft hebben we de knop omgedraaid en zijn we er 100% voor gegaan. Zij werden fysiek misschien een beetje moe en daar hebben we optimaal gebruik van gemaakt", luidde de analyse van Ciranni.

"In de wedstrijden die we verloren en gelijkspeelden hebben we zelf eigenlijk toch goed gespeeld. De andere ploegen waren misschien gewoon iets efficiënter. Vandaag hebben wij de kansen eindelijk benut. Het was een mooie overwinning", genoot hij na.

Ciranni beschreef ook zijn goal nog. "Een vrije trap nemen is normaal een van mijn kwaliteiten. Nu had ik het geluk dat de bal opnieuw voor mijn voeten kwam. Dan was het: niet nadenken, gewoon binnentrappen. En zij kregen een mentale dreun."

Haroun: "Eigenlijk moeten we dit afmaken"

Faris Haroun stond na afloop zuchtend voor de micro. "Een verplaatsing naar hier is altijd moeilijk, maar we kwamen in het begin niet in gevaar. We scoorden met een mooie actie en dan was het moeilijkste eigenlijk al gebeurd."

"Moeskroen had niet eens kansen in de tweede helft, maar ze schoten drie keer op doel en drie keer was het goal. Ik vind het ook spijtig dat als je de VAR hebt, dat de scheidsrechter dan toch fluit bij die 'fout'. Hij staat er twee meter vanaf en ik raak zuiver de bal. Daar kwam dan de 1-1 uit. Dat zijn details, maar Moeskroen kreeg er wel vertrouwen door", sakkerde de middenvelder.

Haroun was ook niet blind voor de mindere dag van Antwerp. "Het was geen grootse prestatie. Als je hier op voorsprong staat, moet je het kunnen afmaken zonder super te spelen. Er was wat vermoeidheid, maar dat mag geen excuus zijn. Het zit gewoon soms wat tegen."

90+3'

Einde!

Moeskroen proeft eindelijk nog eens van de zege. Het haalt na de rust een achterstand op en verslaat Antwerp met 3-1.
90+1'
90+1'

90'
Antwerp stapelt de kansen nu op. Je vraagt je af waarom de bezoekers het zo opzichtig hebben laten hangen na de 0-1.
88'

Hoe is het mogelijk?

Een moedige Boya gooit zich voor het schot van Refaelov, maar Godeau verricht pas écht een wonder. Hij steekt zijn teen nog tussen een zo goed als zekere goal van Haroun. Heroïsch!
87'
86'
Voor het eerst sinds half september kan Le Canonnier nog eens vieren, of er zouden nog heel gekke dingen moeten gebeuren.
84'
Vasic pakt uit met een schitterende redding op Miyoshi, maar er wordt ook al gevlagd voor buitenspel.
82'
In voetbal kan alles, maar dan moet je wel je kansen afmaken. Didier Lamkel Zé mikt van dichtbij over de lat.
81'
80'

Godeau doet de boeken dicht!

Bij Antwerp hebben ze inmiddels een nieuw Vitosja-mirakel nodig. Godeau wordt aan de tweede paal helemaal vergeten en tikt de 3-1 tegen het net. Moeskroen pakt eindelijk nog eens een driepunter.
80'
79'
Hongla, ook al ingevallen,, verliest met een onnodige fout op Boya kostbare Antwerpse seconden. De bezoekers ergeren zich aan alles en nog wat.