Challenger Pro League - speeldag 18 - 08/12/19 - 16:03
72'
78'
0 - 3
78'

Westerlo heeft voor de derde week op een rij punten laten liggen in eerste klasse B. De ploeg van Bob Peeters verloor in eigen huis met 0-3 van Union. Bij de bezoekers tekende Tabekou voor twee van de drie treffers. Het is de tweede keer deze week dat Union de Kemphanen opzij kan zetten.

In de beker kon Union Westerlo deze week al eens een peer stoven en ook in de competitie is het de ploeg uit Brussel gelukt. Woensdag had Union nog een strafschoppenreeks nodig na een bloedeloze 0-0, maar vanmiddag vonden de bezoekers wel de weg naar doel in de reguliere speeltijd.

Na balverlies van Westerlo kon Mathias Fixelles nog voor het kwartier de score openen. Hij lepelde de bal over Van Langendonck in doel. Westerlo zocht naar de gelijkmaker, maar was niet efficiënt genoeg.

Zo kreeg het na de thee het deksel op de neus. Aan de 0-2 van Tabekou hing nog een geurtje, maar enkele minuten later deed hij het wel volgens het boekje. De Kameroense spits omspeelde de doelman en legde de eindstand vast.

Union speelt met 7 punten weer bovenaan mee, voor Westerlo is het al het derde puntenverlies op een rij.