Trezeguet
90+4'
Trezeguet
2 - 1

Ally Samatta (ex-Genk) heeft bij zijn debuut bij Aston Villa meteen de finale van de League Cup bereikt. In de halve finales legde het team Leicester City over de knie. Ex-Anderlecht-speler Trezeguet trok Villa over de streep in de toegevoegde tijd.

Na de 1-1 uit de heenmatch kon het nog alle kanten op. Aston Villa begon uitstekend, na 12 minuten had linksback Targett het doel gevonden voor de thuisploeg.

Samatta luisterde zijn debuut bijna op met een doelpunt, maar de aanvaller uit Tanzania liet de 2-0 jammerlijk liggen.

Leicester reageerde met een tegentreffer van Iheanacho. De aanvaller werkte aan de tweede paal een voorzet binnen.

Strafschoppen leken in de maak, maar daar had Trezeguet (ex-Anderlecht en -Moeskroen) geen zin in. De invaller tikte in de 94e minuut de 2-1 op het bord.

Op 1 maart speelt Aston Villa de finale van de League Cup. Tegenstander wordt meer dan waarschijnlijk Manchester City. Morgen verdedigt het team van Kevin De Bruyne een 3-1-voorsprong tegen stadsgenoot United.

Samatta voetbalde een dik uur mee in zijn eerste match op Engelse bodem. Bij Leicester speelde Tielemans de hele wedstrijd, Villa-goalie Nyland hield hem van de 1-1. Praet bleef op de bank bij de bezoekers.

De 1-0 van Aston Villa: