1. 16' - Doelpunt - Emmanuel Dennis (1 - 0)
UEFA Europa League - speeldag 1 - 20/02/20 - 18:56
16'
Emmanuel Dennis
16'
1 - 0

Club Brugge kan volgende week een finale gaan spelen op Old Trafford. De Belgische competitieleider hield Manchester United in de heenwedstrijd in bedwang, maar een zege was te hoog gegrepen. Martial wiste een doelpunt van Dennis uit na een Brugs missertje.

Verslag van Club-Manchester United

Club zet zijn voet naast Manchester United

Veel wissels aan beide kanten voor de heenwedstrijd in de 1/16e finales, want beide teams hebben een druk programma. Bij de thuisploeg had coach Philippe Clement een kleine surprise in petto: de 19-jarige Maxim De Cuyper mocht debuteren op de linkerflank. Twijfelgeval Hans Vanaken stond ook in de basis, Ruud Vormer begon op de bank.

In de openingsfase van de match keek United de kat uit de boom, terwijl Club Brugge meteen een flinke waarschuwing verstuurde. Na goed voorbereidend werk van Dennis was Maguire maar net op tijd om Vanaken van een vroeg doelpunt te houden.

De vlam sloeg in de pan op het kwartier, na een verre doeltrap van Mignolet. Romero kwam onoordeelkundig uit zijn doel en Dennis wipte de bal slim over de Argentijnse doelman.

Ook Club deelt een cadeautje uit

De 1-0 van Dennis schudde Manchester United niet meteen wakker, integendeel. Blauw-zwart flirtte na een goeie aanval met de 2-0: een schot van Rits zoefde naast. Ook de bedrijvige Dennis bleef met zijn dribbels voor problemen zorgen bij de bezoekers, die in het eerste halfuur maar weinig konden tonen.

De gelijkmaker van United viel dan ook uit de lucht en kwam er met wat hulp van de thuisploeg. Mechele werd na een inworp veel te makkelijk afgetroefd door Martial, die koelbloedig bleef oog in oog met Mignolet.

De Fransman was voor de rust zelfs nog dicht bij een tweede doelpunt. Mignolet duwde een nonchalant schot van Martial met zijn vingertoppen tegen de paal.

Kossounou vergeet te scoren

Club lag zeker niet onder, maar speelde bij de start van de tweede periode wel met vuur. Balverlies van Kossounou werd bijna afgestraft door Martial. Mignolet was de reddende engel voor blauw-zwart.

Na een periode van veel middenveldspel en weinig kansen bracht invaller Vormer weer schwung in het spel van Club. Dat leverde een kwartier voor tijd nog een uitstekende mogelijkheid op voor de thuisploeg. Schrijvers liet een voorzet van Dennis lopen voor Kossounou, maar die trapte naar het beeld van zijn wedstrijd naast (zie video).

In de slotfase schoven de bezoekers met de inbreng van Fred en Bruno Fernandes toch weer wat op. Meer dan twee vrijschoppen in de Brugse muur leverde dat evenwel niet op. Club Brugge trekt volgende week met een 1-1 naar Manchester, waar hen ongetwijfeld een warme avond wacht op Old Trafford.

Clement: "Heel fier op mijn jongens"

Philippe Clement was na de wedstrijd heel tevreden over zijn jongens. "We hadden moeten winnen vandaag. In het begin van de wedstrijd verdienen we een penalty. De keeper ging met zijn voeten vooruit en dat had zelfs rood kunnen zijn. Dan wordt het een andere wedstrijd."

"Ik ben heel fier op mijn jongens", gaat Clement voort. "Het is heel jammer dat die 2-1 er niet in gaat na een heel mooie aanval. Het had een fantastische avond kunnen zijn, nu is het een goede avond. Winnen tegen Manchester United is niet iedereen gegeven, wij waren er dichtbij."

"Ik kan ook niet meer eisen van mijn spelers dan wat ze nu getoond hebben. Ze hebben het plan perfect uitgevoerd en hebben goed gestreden. Manchester is nu in het voordeel, maar het had na deze wedstrijd eigenlijk anders moeten zijn."

Wat vond Clement van het debuut van Maxim De Cuyper? "Hij heef het heel goed gedaan. Dat had ik ook verwacht. Ik geef ook geen kansen aan spelers, ze dwingen hun kans af op het trainingsveld of tijdens oefenwedstrijden. Het is een jongen voor de toekomst, net als Openda en De Ketelaere."

Clement: "Dit was een goeie avond, maar het had een fantastische avond kunnen zijn"

Solskjær: "We moeten beter spelen op Old Trafford"

De Cuyper: "Uitzonderlijk dat ik de kans krijg om te debuteren tegen Manchester United"

Vanaken: "Als je een paar dingen weggeeft dan weet je dat ze het kunnen afmaken"

Mignolet: "1-1 is een mooi resultaat, maar we waren wel de betere ploeg"

90+4'

Een corner van Club in de allerlaatste seconden van de match levert niks meer op. Club Brugge houdt Manchester United in bedwang, maar met de 1-1 zijn de Engelsen wel in het voordeel in de terugmatch.
90+3'
In de laatste minuut van de extra tijd geeft Mechele nog een vrije trap weg op een interessante plek voor de bezoekers. Dit keer is het Mata die de bal niet over de muur krijgt.
90+1'
Bij Club Brugge zijn een aantal jongens helemaal leeggestreden. Mata en Kossounou worden verzorgd met krampen.
90'

Toegevoegde tijd

Er komen nog vier minuten extra tijd bij.
88'
Met Fred en Bruno Fernandes op het veld is Manchester United baas in de slotfase van de wedstrijd. Heb de laatste minuten nog iets in petto?
86'
85'
Het is Bruno Fernandes die de vrijschop voor zijn rekening neemt. Ietwat laconiek mikt de Portugees de bal in het muurtje.
84'

Vrije trap voor United

Schrijvers geeft een vrije trap weg in de buurt van het halve maantje door Fred te haken. Dit kan link worden.
82'
Invaller Bruno Fernandes wacht lang om te openen op Mata, maar de pass van de Portugees is wel klasse. Helaas voor United stond Mata nipt buitenspel. Het blijft toch opletten achterin voor Club.
80'

Kossounou raakt bal verkeerd en mist uitstekende kans op 2-1

79'
Dennis is blijven liggen na een duel met Shaw. Na wat gemor van het Brugse publiek is het uiteindelijk Ighalo die met lichte tegenzin de bal buiten zet.
78'

Grote kans voor Club

Dennis speelt met Maguire en brengt het leer goed voor doel, waar Schrijvers de bal laat lopen voor Kossounou. Die besluit ietwat overhaast naast. Hier had Club veel meer mee moeten doen.
76'
Clinton Mata staat uitstekend gepositioneerd op het Brugse middenveld om een snelle omschakeling van United te beletten. Dit had wel eens gevaarlijk kunnen worden.
75'
Schrijvers vindt een gaatje in de afweergordel van United, maar Vormer was er al te vroeg door geglipt. Buitenspel van de Nederlander.
75'
73'

Exit De Cuyper

Handjes op elkaar voor het geslaagde debuut van Maxim De Cuyper, die na dik 70 minuten mag gaan uitblazen. Siebe Schrijvers mag zich nog proberen te tonen in het slot.