Ga naar de inhoud
Deyverson viert de openingsgoal met zijn coach.

Ajax moet volgende week vol aan de bak na uitschuiver in Spanje

 do 20 februari 2020 20:50
AJA
einde
2-1
GET
    1. 58' - Geel - Mathías Olivera
    UEFA Europa League - speeldag 1 - 20/02/20 - 18:55

    Ajax heeft geen goede beurt gemaakt in zijn heenwedstrijd van de 1/16e van de Europa League. Het ging met 2-0 de boot in bij Getafe, de Spaanse nummer 3 en heeft dus nog veel werk voor de boeg wil het nog iets betekenen in de Europa League.

    Ajax acteerde voor de rust onherkenbaar op het veld van Getafe. De Nederlandse competitieleider voetbalde geen enkele kans bij mekaar en achterin liep het ook niet van een leien dakje. Verela, in doel de vervanger van de geblesseerde Onana, was lang niet altijd zeker van zijn stuk.

     

    Vlak voor de rust beloonde de thuisploeg zichzelf. Deyverson tikte van dichtbij de 1-0 tegen de touwen na goed voorbereidend werk van Mathias Olivera. Bij het vieren van zijn doelpunt werd hij vervolgens geraakt door een aansteker, waarna hij theatraal neerging.

     

    Ook na de rust bleef Getafe baas, soms met heel potig spel. De Amsterdammers verloren af en toe hun zelfbeheersing en dat kostte onder meer Babel en Tagliafico een gele kaart.

     

    Een kwartier voor het einde kwam Ajax dan toch eens opzetten. Huntelaar mikte de beste kans voorlangs. Bij een uitbraak van Getafe was Varela kansloos bij een van richting veranderd schot van invaller Kenedy: 2-0. 

     

    Zo komt er voor Ajax een einde aan een ijzersterke reeks van veertien Europese uitduels op rij zonder nederlaag.

    De goals van Getafe:

    Fase per fase

    90+5' tweede helft
    58'
    46' tweede helft
    45+4' eerste helft
    1' eerste helft