UEFA Champions League - speeldag 4 - 05/11/19 - 21:00
43'
Hirving Lozano
43'
1 - 1

In dezelfde groep als Racing Genk is Napoli in eigen stadion niet voorbij Salzburg geraakt. Daarmee laten de Italianen de kans liggen om al zeker te zijn van de knock-outfase. Dries Mertens liet zich vooral opmerken in een mindere tweede helft, maar kwam niet op het scorebord.

Napoli - Salzburg in een notendop:

• Sleutelmoment: Invaller Llorente kopt in de 90e minuut een enorme kans op 2-1 naast het doel.
  • Man van de Match: In een match waar niemand er echt bovenuit stak, was de match van Insigne wel opmerkelijk. De aanvoerder van Napoli gaf de assist voor de 1-1, maar irriteerde zijn eigen fans ook door te veel voor eigen succes te gaan.
  • Statistiek: De 19-jarige Erling Haaland van Salzburg heeft in zijn eerste vier matchen in de Champions League al 7 keer gescoord. Dat heeft niemand hem ooit voorgedaan.

Kansen genoeg, maar weinig efficiëntie aan beide kanten

Als Napoli won en Genk won niet, was de knock-outfase een zekerheid voor de Italianen. Net als Salzburg begon Napoli daarom met open vizier.  Dat leverde een eerste helft boordevol kansen op. Na een kwartier had het 3-3 kunnen staan, maar het scorebord toonde 0-1 voor Salzburg.

Koulibaly liet zich op zijn enige fout van de match betrappen door te laat een tackle in te zetten op de bedrijvige Hwang in het strafschopgebied. Het fenomeen Haaland trapte de bal met Scandinavische cool in doel. Het is de 7 goal (!!!) van de 19-jarige Noor in 4 CL-matchen.

Napoli nam daarna de eerste helft in handen, maar veel aanvallen misten gif om dodelijk te zijn. Tot net voor de rust Lozano zich wel een scherpschutter toonde. Heel erg nipt glipte hij door de buitenspelval en werkte daarna heerlijk af met een lage schuiver in de korte hoek. De 1-1 was zeker verdiend.

De tweede helft was minder hoogstaand, maar kansen bleven wel komen. Dat er geen goals meer vielen, kwam vooral omdat bijzonder veel over en naast de doelen werd geknald aan beide kanten.

Mertens schoot uit een schuine hoek wel tussen de palen, maar te centraal. In de 73e minuut werd hij gewisseld voor Milik. De beste kans in de slotfase was voor invaller Llorente, maar ook hij wist zijn kopbal niet tussen de palen te mikken. Liverpool springt door het gelijkspel van Napoli over de Italianen.

90+4'

Laatste fluitsignaal

Napoli verspeelt twee punten op eigen veld en laat zo de koppositie in de groep en de zekere kwalificatie liggen. Salzburg toonde opnieuw dat het over veel kwaliteit beschikt.
90+3'
Ook Milik krijgt nog een kans. Hij schiet ook naast. In de tweede helft is er ontzettend veel naast en over het kader geschoten. Dat verklaart dat er niet meer is gescoord, want er waren kansen aan beide zijden.
90+1'

Drie minuten extra

Drie minuten en we weten of Napoli zijn koppositie in deze groep kwijt is. Liverpool heeft gewonnen op Anfield.
90+1'

90'

Daar is de goal...net niet

Callejon schildert de bal op het hoofd van invaller Llorente. Dit had de 2-1 moeten zijn, maar de Spanjaard kopt naast en over. Enorme teleurstelling op de Napoli-bank.
87'
Je hebt het gevoel dat er nog altijd een goal kan vallen. Hwang gaat zijn kans, maar heeft te veel naar Insigne gekeken. De bal vliegt hoog over.
83'
Insigne blijft het proberen met afstandsschoten, die telkens over vliegen. Zelfs zijn eigen fans zijn het beu en laten gefluit horen.
79'

Krijgen we nog een winnaar?

Deze match is nog niet dood. Door de inbreng van enkele invallers is er nieuwe energie. Napoli countert snedig, maar Insigne krult een halve meter over de verste hoek.
75'
74'

Ook Haaland zal niet meer scoren

Bij Salzburg gaat Haaland naar de kant voor Daka. Behalve zijn penaltygoal, kwam het toptalent niet veel in de match voor. Hij lijkt toch niet erg gelukkig met zijn wissel.
73'

Einde match voor Mertens

Mertens hoopte nog een hoekschop te mogen trappen, maar Ancelotti maakt van de onderbreking gebruik om te wisselen. Milic is de vervanger van de Rode Duivel, die vooral in de tweede helft probeerde de bakens te verzetten voor zijn team. Maar zonder resultaat.
70'
De druk van Napoli duurde maar een aantal minuten. Ondertussen zitten we schijnbaar in een overgangsmoment. Of tappen beide ploegen langzaam in uit hun reservetank?
65'

Napoli voert de druk op

De thuisploeg vindt het balbezit van Salzburg wel goed en trekt het spel opnieuw naar zich toe. Op dit moment heb je het gevoel dat Napoli dichter bij een tweede goal is dan Salzburg.
62'

Wöber verdedigt scherp

Bijna glipt Mertens in de rug van alle verdedigers. Dan stond hij oog in oog met de doelman, maar Wöber tackelt perfect.