4. 81' - Doelpunt - Kylian Mbappé (2 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 5 - 26/11/19 - 21:00
81'
Kylian Mbappé
2 - 1
81'

Real Madrid en PSG hebben elkaar in evenwicht gehouden in de kraker van de 5e CL-speeldag. Het spektakelstuk leek uit te draaien op een zege voor Real, maar in 3 minuten tijd maakte PSG een dubbele achterstand nog ongedaan. Hazard moest geblesseerd naar de kant na een trap van Meunier. "Hij heeft zijn enkel verstuikt", zegt Zidane. "Ik hoop dat het niet erg is."

Real Madrid - PSG in een notendop:

• Sleutelmoment: Halfweg de tweede helft moet Eden Hazard een trap van Thomas Meunier incasseren. De enkel van Hazard klapt dubbel, waarna hij hinkend van het veld strompelt.
  • Man van de match: Dat PSG in extremis nog een punt weet te pakken, mag het eigenlijk danken aan zijn doelman. Keylor Navas redde meer dan één gemaakt doelpunt en hield zo de kloof met Real enigszins beperkt.
  • Opvallend: PSG leek met een 2-0-nederlaag naar huis gestuurd te worden, maar tien dolle slotminuten beslisten daar anders over. De Parijzenaren slagen er daarmee in om in 29 wedstrijden op een rij te scoren in de Champions League. De op één na beste reeks in de geschiedenis van de Europese competitie.

Benzema opent de score na flitsende vooractie Hazard, Courtois dankt de VAR

In een kolkend Bernabéu ging Real Madrid op zoek naar eerherstel tegen PSG. Dankzij het gelijkspel van Club Brugge bij Galatasaray waren beide ploegen al zeker van een plek in de volgende ronde, maar De Koninklijke had nog wat goed te maken na het 3-0-verlies uit de heenmatch. Hazard en Meunier vochten een onderling duelletje uit, Neymar moest toekijken vanaf de bank.

PSG schoot het beste uit de startblokken, maar lang hield het bezoekende overwicht niet aan. Na nog geen tien minuten spelen nam Real de wedstrijd over en duwde het PSG achteruit. Met resultaat. Na een dik kwartier zette Hazard drie bezoekers in de wind en plaveide hij zo de weg voor een actie die Isco in stelling bracht. De Spanjaard trof de paal, maar de rebound was voor de onvermijdelijke Benzema, die de score opende.

Drie minuten voor de rust werd Bernabéu opgeschrikt toen Courtois te laat kwam op de spurtende Icardi. De Argentijn voelde het onderbeen van onze landgenoot en ging neer in de zestien. Ref Soares Dias was onverbiddelijk en gaf behalve een strafschop aan PSG ook nog rood aan Courtois. Een zucht van opluchting rolde van de tribunes toen de VAR die beslissing contesteerde voor een overtreding op Marcelo in de fase voordien en Soares Dias dat advies ook volgde.

Hazard valt geblesseerd uit, PSG sleept in spectaculair slot nog een punt uit de brand

Ook in het tweede bedrijf nam Real het voortouw. PSG ontsnapte al in de eerste minuut van de tweede helft aan de 2-0 van Benzema. Het thuispubliek genoot zichtbaar van het Madrileense overwicht, maar plots stokte de adem toen een sterk spelende Hazard bleef liggen na een trap van Meunier. Onze landgenoot moest gewisseld worden met een enkelblessure.

Met Bale als vervanger bleef de thuisploeg wel op zoek gaan naar het bevrijdende tweede doelpunt. Elf minuten voor tijd kwam dat er ook. Modric, die andere invaller, zette een mooie aanval op, Marcelo bediende Benzema aan de tweede paal en die knikte met zijn tweede van de avond de 2-0-voorsprong op het bord.

Wie dacht dat Benzema daarmee voor zekerheid had gezorgd, kwam bedrogen uit. Wat volgde waren drie knotsgekke minuten waarin PSG nog twee keer scoorde. Eerst profiteerde Mbappé van mistasten van Courtois op een ongevaarlijke voorzet van Meunier, meteen daarna liet Sarabia onze landgenoot kansloos met een schicht in de winkelhaak.

PSG is dankzij het late gelijkspel zeker van groepswinst in Groep A. Real wist al voor de wedstrijd dat het dankzij de 1-1 van Club Brugge bij Galatasaray meemag naar de volgende ronde. Eind goed al goed voor beide ploegen, maar aan het spektakelstuk kleeft door de blessure van Eden Hazard toch vooral een wrange nasmaak.

Zidane: "Hazard heeft zijn enkel verstuikt, hopelijk is het niet te erg"

Zinédine Zindane loofde op de persconferentie nadien zijn team: "We moeten blij zijn met het spel tot de 80e minuut, niet met het resultaat. We blijven groeien. Voor zo'n 80 minuten teken ik altijd. We hadden 4 of 5 keer kunnen scoren. Die fout bracht hen in de match. Dat is wreed, maar dat hoort ook bij voetbal. Ik wil het goeie onthouden. Ik had plezier, dus ik denk de rest ook."

In het begin van het seizoen bolde het niet voor Real, nu liep het als een trein. "De spelers zijn dezelfde, maar we moesten geduld hebben. In moeilijke momenten moet je de koppen samensteken en hard blijven werken, dat is de enige uitweg."

De betere vorm van Real hangt samen met de betere vorm van Hazard. "Hij speelde een spectaculaire match. Hij verstuikte zijn enkel. Ik hoop dat het niet te erg is. We zullen morgen zien. Het was meer dan een simpele tik, meer kan ik niet zeggen. De onderzoeken zijn aan de gang."

90+5'

Einde partij!

Real Madrid en PSG houden elkaar na een spektakelstuk in evenwicht: 2-2. Eden Hazard viel halfweg de tweede helft geblesseerd uit na een overtreding van Thomas Meunier.
90+4'

Op de paal!

Ei zo na had het Madrileense publiek Bale weer in de armen gesloten. De vrije trap van de Welshman spat uiteen op de paal!
90+3'

Laatste kans?

Terwijl de laatste minuut van de extra tijd is ingegaan, zetten Bale en Kroos zich klaar voor een vrije trap op 25 meter van het doel van Navas.
90+2'

Schot Mbappé likt de paal

PSG is in de tweede van vier minuten extra tijd nog dicht bij de overwinning. Mbappé trapt vanuit een scherpe hoek net naast de paal in het zijnet, Courtois was geklopt.
90+1'
Er worden nog vier minuten bijgeteld in Bernabéu.
90+1'

90'
De laatste minuut van de reguliere speeltijd is ingegaan. PSG probeert nu vooral tijd te winnen.
88'
87'
Varane kan op een hoekschop voor de thuisploeg vrij inkoppen aan de eerste paal. De bal gaat naast.
86'
Het is hier nog niet gedaan in Madrid. Rodrygo staat plots helemaal vrij op rechts en viseert de verste hoek in één tijd, naast.
83'

Wat een ommekeer!

Ongelofelijk! Drie minuten na de 2-0 van Benzema heeft PSG de bordjes helemaal in evenwicht gehangen. Sarabia werkt een afvallende bal met een onhoudbare schicht in de winkelhaak: 2-2!
81'

Of toch nog spanning?!

De Belgen krijgen de hoofdrol in dit spektakelstuk. Meunier is na de 2-0 meteen naar de overzijde gespurt en bezorgt met een lage en ongevaarlijke voorzet Courtois het schaamrood op de wangen. Mbappé neemt het geschenk van onze blunderende landgenoot in dank aan: 2-1.
81'
79'

2-0, opnieuw Benzema!

Elf minuten voor het einde lijkt de wedstrijd beslist. Na een prachtige aanval wordt de bal door Marcelo op het hoofd van Benzema geschilderd en die maakt er met zijn tweede van de avond 2-0 van.
76'
Nog een kwartier reguliere speeltijd op de klok. PSG komt eigenlijk niet in het stuk voor in Madrid, maar met slechts 1-0 op het bord kan een bezoekende counter dodelijk zijn voor De Koninklijke.