AJA
3-2
PAO
      UEFA Champions League - speeldag 1 - 06/08/19 - 19:01

Ajax heeft zijn Europese jaargang op gang getrapt met een 2-2-gelijkspel op het veld van PAOK Saloniki. Ajax, vorig seizoen halvefinalist in de Champions League, stond vooral in het slot van de eerste helft onder druk. Uiteindelijk betekent het doelpuntenrijke gelijkspel al bij al geen slecht nieuws.

Hoe succesvol het vorige Europese seizoen ook was, Ajax moet in deze jaargang gewoon weer twee voorrondes overleven om door te stoten tot de groepsfase van de Champions League.

De halvefinalist van vorig seizoen leek de draad van vorig jaar alvast op te pikken op het veld van PAOK Saloniki, want na 11 minuten opende Ziyech al de score met een afgeweken vrijschop.

Ajax had de regie in handen, maar stortte na een halfuur helemaal in. De 1-1 van Akpom viel nog min of meer uit de lucht, de 2-1 kort voor de pauze was de bekroning van de heropstanding van de Griekse kampioen.

Na de pauze beet Ajax zich toch weer vast in de tegenstander. Dat resulteerde op het uur ook in de gelijkmaker van Huntelaar, al zat Grieks geklungel daar ook voor iets tussen.

Voor Ajax zat er in Thessaloniki geen zege meer in, maar het 2-2-gelijkspel geeft de Amsterdammers volgende week in de ArenA de beste papieren.