Ga naar de inhoud
" "
Origi, helemaal links naast spitsbroeder Salah, zette een penalty om.
Adrian
Een week geleden leek Adrian nog aan de bank gekluisterd, nu ontpopt hij zich tot de held voor Liverpool.

Liverpool eist de Europese Supercup op na strafschoppen

 wo 14 augustus 2019 23:44
Liverpool
einde (pen.)
25-24
Chelsea
  1. 36' - Doelpunt - Olivier Giroud (0 - 1)
  1. 74' - Verv. Olivier Giroud door Tammy Abraham
  2. 79' - Geel - César Azpilicueta
  3. 85' - Verv. Andreas Christensen door Fikayo Tomori
  4. 85' - Geel - Jordan Henderson
  1. 95' - Doelpunt - Sadio Mané (2 - 1)
  2. 103' - Verv. Sadio Mané door Divock Origi
  1. 107' - Geel - Trent Alexander-Arnold
UEFA Super Cup - speeldag 1 - 14/08/19 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
36'
Olivier Giroud
0 - 1
Olivier Giroud
36'
95'
Sadio Mané
95'
Sadio Mané
2 - 1

De eerste Europese prijs van het seizoen wordt in de prijzenkast van Liverpool gezet. De winnaar van de Champions League won een boeiende Europese Supercup na penalty's. 

De Europese Supercup in een notendop

  • Sleutelmoment: Jürgen Klopp brengt bij de rust Firmino in voor de povere Oxlade-Chamberlain. Meteen toont Liverpool weer zijn ware gelaat, wat tot de snelle gelijkmaker van Mané leidt.

 

  • Man van de Match: Ngolo Kanté was twijfelachtig voor deze Europese Supercup, maar 120 minuten lang draafde hij op en af het veld. Overal leek hij een voetje tussen te zetten en ook in de opbouw droeg hij zijn steentje bij.

 

  • Opvallend: Met Stéphanie Frappart kregen we voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter in een Europese topmatch. Samen met haar assistenten werkte ze een nagenoeg foutloos parcours af.

1e helft voor Chelsea, 2e helft voor Liverpool

Voor de match ging heel wat aandacht uit naar Stéphanie Frappart, de eerste vrouwelijke scheidsrechter voor een grote Europese (mannen)wedstrijd. Tijdens de match zelf verdween ze door haar correcte leiding naar het achterplan, zoals je van een goeie ref mag verwachten.

 

Wie na de resultaten van het afgelopen weekend een overrompeling van Liverpool had verwacht, kwam bedrogen uit. Chelsea was minstens de evenknie van de CL-winnaar. Vooral Pulisic kon met zijn steekballetjes de ruimte in de rug van de Liverpool-defensie vinden. In een van de gaatjes dook Giroud, op weg naar de 0-1.

 

De wissel van Firmino bij de rust bleek een gouden greep van Klopp, want met zijn klassieke aanvalstrio in ere hersteld zagen we plots een totaal ander Liverpool. Het leverde via de combinatie Firmino-Mané ook meteen een doelpunt op. Helaas ging de storm van Liverpool snel liggen.

 

Een kwartier voor tijd was er een geweldige Kepa nodig, tot 2 keer toe, om Chelsea in de match te houden, maar uiteindelijk hobbelden we toch op verlengingen af.

Jorginho
Jorghino of Jorginho? Bij Chelsea had de materiaalman even een minder moment.

Verlengingen stellen niet teleur, maar we krijgen toch penalty's

Eigenlijk zat niemand op nog eens 2 keer 15 minuten extra te wachten, zeker de vermoeide spelers niet. Maar toch kregen we niet het verwachte verplichte nummertje tot de strafschoppen.

 

Opnieuw zorgde de combinatie Firmino-Mané voor brokken. De eerste haalde de achterlijn, de tweede plaatste de bal heerlijk voorbij Kepa.

 

Maar ook bij Chelsea hadden ze voorin een sterk duo lopen. De jonge Tammy Abraham en Mason Mount gaven de Liverpool-afweer als invallers heel wat kopzorgen. Adrian redde eerst nog fraai, maar ging vervolgens iets te driest in op Abraham. Frappart wees naar de stip, de VAR liet betijen. Jorginho (of Jorghino zoals op zijn truitje stond, zie foto boven) zorgde voor de gelijkmaker en de uiteindelijk toch onvermijdelijke strafschoppen.

 

In de penaltyserie gingen de eerste 9 pogingen allemaal binnen, ook die van invaller Origi (met wat geluk). Uiteindelijk werd Abraham de schlemiel en Adrian de held. Zijn beenveeg bezorgt Liverpool de 4e Supercup uit zijn geschiedenis.

" "
Adrian zat een week geleden nog gewoon als 2e keeper op de bank.
" "
Het vrouwelijke trio van Stéphanie Frappart, met 4e ref Cuneyt Cakir.

Fase per fase

01:43
14/08/19
23:42

Abraham mist! Liverpool wint de Cup!

Tammy Abraham had de focus, maar niet de juiste uitvoering. Ook hij kiest voor een bal door het midden en daar heeft Adrian nog een beenveeg voor in petto. Liverpool wint de Europese Supercup!
23:42

Penalty's: 5-4

Mo Salah is de 5e strafschopnemer van Liverpool. Hij maakt een hele omweg voor hij tegen de bal trapt. Kepa is het bos in.
23:41

Penalty's: 4-4

Emerson Palmieri kiest als eerste voor een strafschop door het midden. Dat had Adrian niet verwacht.
23:40

Penalty's: 4-3

Alexander-Arnold met een strafschop zoals die van Origi. Opnieuw zit Kepa erbij, maar niet genoeg om de bal uit zijn doel te houden. Nog altijd geen missers.
23:40

Penalty's: 3-3

Mason Mount kan blijkbaar ook goed penalty's trappen, want ook hij is verbluffend vanaf 11 meter. De bal verdwijnt onhoudbaar in de winkelhaak.
23:39

Penalty's: Origi met de 3-2

Kepa probeert Origi nog van de wijs te brengen door wat te wijzen naar de bal. De Rode Duivel kiest voor een schuiver naar de hoek. Kepa had dat goed geraden, maar hij krijgt zijn handen er niet genoeg tegen. Origi ontsnapt hier wel een beetje.
23:38

Penalty's: 2-2

Indrukwekkende strafschop van Barkley, die een kanonskogel afvuurt in de kruising. Wie mist als eerste?
23:38

Penalty's: 2-1

Fabinho konden ze daarnet schijnbaar wegdragen met krampen, maar hij heeft toch nog genoeg energie gevonden om zijn penalty haarfijn om te zetten.
23:37

Penalty's: 1-1

Jorginho is ook niet op een foutje te betrappen. Adrian denkt te wachten deze keer, maar ook dat haalt niet uit. Mooi in het hoekje.
23:37

Penalty's: 1-0

Firmino neemt de eerste penalty voor zijn rekening. Hij wacht tot Kepa zijn hoek kiest en gaat dan voor de andere.
23:35
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
23:32
De spelers worden nog een laatste keer opgepept of krijgen hier en daar een richtlijn. Vooral de doelmannen krijgen tips over de vermoedelijke traphoeken van de concurrentie.
shootouts
Liverpool
5-4
Chelsea
shootouts
Liverpool
4-3
Chelsea
shootouts
Liverpool
3-2
Chelsea
Divock Origi
Liverpool
01:36