Ga naar de inhoud
De strafschop van Jorginho verdwijnt in doel.

VIDEO: Italië blijft foutloos ondanks hevig verzet van Finland

 zo 8 september 2019 23:04
    1. 72' - Geel - Gianluigi Donnarumma
    2. 77' - Verv. Ciro Immobile door Andrea Belotti
    3. 90+4' - Geel - Joni Kauko
    EK-kwalificatie - speeldag 6 - 08/09/19 - 20:46

    Italië heeft een grote stap gezet richting groepswinst in groep J. De Italianen gingen nipt winnen in Finland (1-2) en behouden zo hun perfect rapport: 18 op 18.

    Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Immobile brak het stugge verzet van de Finnen op het uur, maar lang kon Italië niet genieten van zijn voorsprong. De onvermijdelijke Teemu Pukki - heel productief bij Norwich in de Premier League - maakte gelijk vanaf 11 meter.

     

    Uiteindelijk gingen de drie punten toch mee aan boord van het vliegtuig richting Italië, want ook de bezoekers kregen nog een strafschop. De ref was nogal streng om de bal tegen de armen van Väisänen te bestraffen met een penalty.

     

    Die werd vakkundig omgezet door Jorginho. Italië kan zo al de groepszege ruiken, met 18 op 18 heeft het 6 punten voorsprong op Finland.

    Bekijk de 1-0 en de 1-1 uit Finland-Italië

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Fase per fase

    90+5' tweede helft
    90+4'
    Finland
    46' tweede helft
    45+2' eerste helft
    1' eerste helft