2. 32' - Doelpunt - Fashion Sakala (2 - 0)
      Croky Cup - speeldag 2 - 30/01/19 - 20:46
      32'
      Fashion Sakala
      32'
      2 - 0

AA Gent heeft zijn favorietenrol voor een plaats in de bekerfinale waargemaakt na een bijzonder spannende cupmatch. Gent haalde in de absolute slotfase een 2-0-achterstand op en maakte het af in de penaltyreeks.

Kijk hier naar de razend spannende strafschoppenreeks in Oostende-Gent

KVO stijgt boven zichzelf in eerste helft

De heenmatch in Gent van deze halve finale was knotsgek, maar alles kan beter. Dat weten we nu zeker. 85 minuten denken we niet dat iemand een cent gaf om de kansen van Gent. KVO-trainer Gert Verheyen had vooraf gezegd dat zijn spelers boven zichzelf zouden moeten uitstijgen.

Dat deed zijn team een helft. KVO speelde waarschijnlijk zijn beste 45 minuten van het seizoen. Behalve een grote kans voor Bezoes, kwam alle dreiging van de thuisploeg, waar De Sutter en Vanlerberghe uitblonken.

De Sutter scoorde, viel daarna wel uit, maar vervanger Sakala maakte na 39 seconden op het veld de 2-0. KVO ging verdiend met een voorsprong rusten en het had meer kunnen (moeten?) zijn, want Zikovic had kansen om er 3-0 van te maken.

Frisjes in Oostende? Huur dan even een vuurspuwer in

Sorloth en Bezoes doen het onverhoopte

In de tweede helft was er alleen nog Dutoit die boven zichzelf uitsteeg. Gent zette alles op alles. Trainer Thorup gooide Tsjakvetadze, David en Dompé in de strijd. Gent verdiende ook een aansluitingstreffer, maar Dutoit dreef de bezoekers tot wanhoop door kans op kans te redden.

KVO verdedigde sucuur en had dé kans om de match te beslissen na mistasten van Bronn. Sakala deed alles goed, maar duwde allen voor Kaminski nipt naast. Al die KVO-missers bleken cruciaal.

Sorloth, weer hij, bleef bedrijvig proberen en had in de 85 minuut eindelijk succes met een droge knal voorbij Dutoit. KVO begaf onder de druk en met wat pech. Dutoit was kansloos op een rebound van Bezoes: 2-2.

Oostende en Gent scoren 4 keer in de reguliere speeltijd

Gent wint penaltyreeks met 3-4

In de verlengingen zagen de zenuwachtige fans van beide ploegen een kans voor Jaremtsjoek, maar weer lag Dutoit in de weg. Dus moesten na 120 intense minuten penalty's de beslissing brengen.

David kon na reddingen van Kaminski op pogingen van Coopman en Milovic de match beslissen, maar daar was Dutoit weer. Meteen daarna miste ook Vandendriessche. Bezoes zorgde voor de tweede keer in ongeveer 40 minuten voor een beslissende treffer. Gent won de penalty's met 3-4. KVO ligt met opgeheven hoofd uit het toernooi.

• Vadis Odjidja: "We zijn enorm blij dat we deze match toch nog tot een goed einde brengen. Het heeft er lang slecht uitgezien. Je zag dat er in de tweede helft meer geloof in de ploeg zat na de peptalk tijdens de rust. Gelukkig waren we juist op tijd. In de verlengingen werd er niet goed gevoetbald, maar in de penalty's trekken we aan het langste eind. Over de twee matchen denk ik dat we meer kwaliteit hebben getoond, maar het zijn details die het beslist hebben. KVO heeft echt zijn best gedaan. De finale is er nu, maar nu moet die nog gewonnen worden. De finale missen zou een absolute domper geweest zijn. Nu gaan we met een goed gevoel naar de match van zondag tegen Club. Als we hadden verloren denk ik dat we die match al wat verloren hadden."

Verheyen: "Erger verliezen dan dit kan niet"

Thorup: "Zei aan de rust: 'Gaan we nu weg? Of beginnen we voetbal te spelen?'"

Bezoes: "Iedereen is er altijd blijven in geloven"

Kaminski: "Iedereen leefde op na die 2-1"

Odjidja: "Op een gegeven moment moesten ze wel breken"