Ga naar de inhoud
Dompé kroont zich tot man van de match met 2 goals en een assist.
Dompé kroont zich tot man van de match met 2 goals en een assist.
Kan STVV ook in de Beker schitteren?
Kan STVV ook in de Beker schitteren?
Karl Vannieuwkerke blikt vooruit op de bekerwedstrijd tussen STVV-AA Gent.
Kijk live naar de voorbeschouwing van STVV-AA Gent.
" "
Jess Thorup begrijpt niet dat een slecht kunstgrasveld kan op het hoogste Belgische niveau.

Dompé rolt ex-club op, AA Gent vlotjes naar de halve finales

 di 18 december 2018 23:38
STVV
einde
1-3
KAA Gent
    1. 68' - Verv. Brecht Dejaegere door Taiwo Awoniyi
    2. 71' - Geel - Roman Bezoes
    3. 75' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
    4. 77' - Geel - Yannick Thoelen
    5. 90' - Geel - Roman Yaremchuk
    6. 90+1' - Doelpunt - Yohan Boli (1 - 3)
    7. 90+3' - Geel - Nana Asare
    8. 90+3' - Geel - Yohan Boli
    Croky Cup - speeldag 1 - 18/12/18 - 20:47
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    90+1'
    Yohan Boli
    90+1'
    Yohan Boli
    1 - 3

    AA Gent is de eerste halvefinalist in de beker van België. Gent beleefde op Stayen een vrij makkelijke bekeravond. Met dank aan Jean-Luc Dompé, die twee keer scoorde tegen zijn ex-club en tussendoor ook een assist afleverde.

    STVV – Gent in een notendop:

    • Sleutelmoment: Op het uur zorgen twee dolle minuten voor Gentse zegezekerheid. De 0-2 en 0-3 volgen meteen na mekaar en maken de Truienaars monddood.
    • Man van de match: Jean-Luc Dompé keerde terug naar het veld waar hij zich in het verleden in de kijker wist te spelen. Het werd een geweldig weerzien voor de flankaanvaller, die zich met een glansprestatie uit de vergetelheid speelde.
    • Opvallend: STVV had al 15 thuiswedstrijden op een rij niet meer verloren. De 16e was er teveel aan.

    Bekijk de goals uit STVV-AA Gent (1-3)

    Dompé verrijst uit de doden...

    Een gure Limburgse wind lokte maar weinig toeschouwers naar Stayen. Ook de 22 basisspelers leken aanvankelijk hinder te ondervinden van de koude en het op voorhand veelbesproken kunstgrasveld. Thoelen moest wel meteen aan de bak tegen een scherp schot van Acolatse, maar voor de rest kabbelde de openingsfase vooral traag over en weer.

     

    Gent nam de partij gaandeweg in handen en ging halverwege de eerste helft nadrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt. Toen Endo overenthousiast in het duel ging, maakte hij een domme fout op Rosted. Dompé nam het Japanse geschenk in dank aan en krulde de 0-1 op het bord. De verrijzenis van de flankaanvaller was ingezet.

    … en rolt eigenhandig zijn ex-club op

    Met veel goede wil kwamen de Kanaries na de rust weer op het veld. Het thuispubliek zette zich erachter, maar lang konden de supporters hun enthousiasme niet vasthouden. Kort voor het uur besliste Jaremtsjoek de match. Dompé leverde de perfecte assist af, de Oekraïner kopte de 0-2 in de korte hoek.

     

    Geen twee minuten later was het helemaal over en uit voor de Truienaars. Amper twee stationnetjes had de Gentse trein nodig om van Thoelen naar Dompé te reizen. De man van de match ging gezwind voorbij Tomiyasu en liet Steppe geen kans met een overhoekse knal.

     

    Boli redde nog wel de eer voor Sint-Truiden, maar de 1-3 kwam te laat voor de Limburgers. Gent is zo de eerste halvefinalist in de Croky Cup. De overige drie kwartfinales vinden morgen plaats.

    Brys: "We zitten door onze beste krachten heen"

    STVV-coach Marc Brys was zichtbaar ontgoocheld na de uitschakeling. "We begonnen nog wel fris aan de wedstrijd, maar lang duurde dat niet. Te weinig van mijn spelers waren op niveau en op het middenveld lieten we ons simpelweg overbluffen. We zitten toch een beetje door onze beste krachten heen en onze sterkhouders kunnen de ploeg voorlopig niet opnieuw op sleeptouw nemen."

     

    Brys' collega aan de Gentse kant stond dan weer te glunderen voor de camera's. "We speelden de laatste weken al een paar goede partijen, maar het ontbrak ons aan efficiëntie. Vandaag creëren we kansen, maken we doelpunten en verdedigen we secuur", vertelt Jess Thorup. "Deze wedstrijd moet vertrouwen geven, niet alleen aan Jean-Luc Dompé, die liet zien dat hij klaar is om te spelen, maar ook aan de ploeg om onze mindere periode in de competitie om te keren. Te beginnen met nu vrijdag."

    Dompé: "Een nieuwe start? Dat zal de toekomst uitwijzen"

    “Het was lang geleden dat ik nog eens aan een match mocht beginnen, pas mijn eerste keer onder de nieuwe coach. Ik wilde hem bedanken voor het vertrouwen dat ik van hem kreeg, ook op training, en ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje heb kunnen bijdragen”, begint een dolgelukkige Jean-Luc Dompé zijn interview.

     

    “Dat het zo lang heeft geduurd voor ik nog eens mocht spelen, is ook te wijten aan een blessure die ik in het begin van het seizoen opliep. Net op dat moment begon de ploeg te draaien en te winnen, dan is het moeilijk om je terug in de basis te knokken.”

     

    “Of dit een nieuwe start voor mij kan betekenen? Dat moet de toekomst uitwijzen", aldus nog de matchwinnaar.

    Fase per fase

    90+6' tweede helft
    90+4'

    Afgelopen!

    Gent is verdiend de eerste halvefinalist van de Croky Cup. Dompé rolde eigenhandig zijn ex-club op, de eerredder van Boli kwam te laat. 1-3.
    90+3'
    90+3'
    KAA Gent
    90+2'
    De Kanaries kijken in de blessuretijd nog hoopvol naar Van Driessche. Boli gaat liggen na shirtjetrek van Souquet, maar die laat net op tijd los. Geen strafschop.
    90+1'

    Boli tikt de eerredder binnen op assist van Kamada

    90+1'
    goal
    STVV
    1-3
    KAA Gent
    90'

    Boli mildert

    Toch nog een eerredder voor de thuisploeg, en een mooie ook. Bezus steekt diep op Kamada, die hard en laag voorzet naar de tweede paal. Boli maakt er 1-3 van.
    90'
    87'

    "STVV blijft wel voetballen, maar geraakt niet in de zestien"

    Frank Raes, Sporza
    87'
    Odjidja verliest de bal aan Bezus, die meteen Boli zoekt voorin. Buitenspel, oordeelt de lijnrechter, maar dat is een vergissing.
    85'
    Een eerredder wil STVV nog wel, maar dan moet Botaka wel veel beter doen. Het publiek mort na een slechte pass van hem, een reactie van de invaller blijft niet uit.
    80'
    Gent is dicht bij een vierde doelpunt. Awoniyi is op rechts doorgebroken en staat oog in oog met Steppe, maar die verkleint goed zijn hoek.
    77'
    75'
    De Petter glijdt op een vrije trap van Bezus naar de tweede paal, maar zelfs het gladde kunstgras doet hem niet op tijd komen. Neen, dit Sint-Truiden komt allesbehalve in de buurt van een doelpunt.
    73'
    Odjidja pakt geel en is geschorst voor de heenwedstrijd van de halve finale. Broodnodig was zijn overtreding niet, dus de teleurstelling op zijn gezicht is logisch.
    72'
    Dompé mag tevreden zijn met 2 goals en een assist.