90+3'
Germán Pezzella
90+3'
3 - 3

Fiorentina en Sampdoria hebben op de twintigste speeldag van de Serie A in een spectaculaire wedstrijd de punten gedeeld. De partij in Firenze eindigde, na een doelpuntrijke slotfase, op 3-3.

Muriel zette Fiorentina op voorsprong tegen zijn ex-club, maar de thuisploeg verloor in de 39e minuut Fernandes, die zijn tweede gele kaart pakte. Sampdoria, met Dennis Praet de hele partij op het veld, profiteerde meteen en nog voor de pauze hing Ramirez de bordjes weer op gelijke hoogte.

Opnieuw Muriel zorgde na de rust voor de 2-1, maar dat was buiten oude gediende Fabio Quagliarella gerekend. De ervaren rot draaide met twee goals de situatie helemaal om. Bij Fiorentina kwam Kevin Mirallas dan op het veld. In een dol slot zorgde Pezzella in de abslolute eindfase nog voor de 3-3-gelijkmaker.

Sampdoria staat op de achtste plek met 30 punten. Fiorentina volgt als tiende met 27 punten.

Alle doelpunten op een rijtje

90+3'

Germán Pezzella (Fiorentina) scoort met zijn linkervoet. Het staat 3 - 3.
Fiorentina
3-3
Sampdoria
90+2'
Fiorentina
90+2'
Sampdoria
90+1'
Fiorentina krijgt een vrije trap. Nicola Murru (Sampdoria) haalde Kevin Mirallas onderuit.
90+1'

89'
Fabio Quagliarella (Sampdoria) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Germán Pezzella (Fiorentina).
89'
Gerson (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Manolo Gabbiadini (Sampdoria).
88'
Grégoire Defrel (Sampdoria) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bryan Dabo (Fiorentina).
88'
Federico Chiesa (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Manolo Gabbiadini (Sampdoria).
86'
84'
Gerson (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Riccardo Saponara (Sampdoria).
84'
Fabio Quagliarella (Sampdoria) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
82'
81'

Fabio Quagliarella (Sampdoria) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
penalty
Fiorentina
2-2
Sampdoria
80'
Fiorentina
80'
De ref fluit een strafschop, Vitor Hugo (Fiorentina) heeft hands gemaakt.
78'
Manolo Gabbiadini (Sampdoria) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Vitor Hugo (Fiorentina).