Ga naar de inhoud
Charleroi zet Kortrijk opzij en speelt zondag tegen Antwerp voor een Europees ticket.

Charleroi wint finale Play-off II en daagt zondag Antwerp uit

 do 23 mei 2019 00:25
  1. 32' - Geel - Victor Osimhen
  2. 42' - Doelpunt - Victor Osimhen (1 - 1)
  1. 56' - Doelpunt - Victor Osimhen (1 - 2)
  2. 79' - Verv. Ryota Morioka door David Henen
  3. 85' - Verv. Victor Osimhen door Adama Niane
  4. 90+2' - Verv. Massimo Bruno door Jérémy Perbet
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 22/05/19 - 20:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
42'
Victor Osimhen
1 - 1
Victor Osimhen
42'
56'
Victor Osimhen
1 - 2
Victor Osimhen
56'

KV Kortrijk moet zijn Europese droom opbergen. Victor Osimhen loodste Charleroi met 2 knappe goals naar een 1-2-zege. Zondag maken Charleroi en Antwerp onder elkaar uit wie naar de voorrondes van de Europa League mag.

KV Kortrijk - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Ondanks een 1-0-achterstand en een lijkbleke prestatie van hun team in het eerste halfuur zingen de Charleroi-fans uit volle borst "Nous allons gagner". Dat lijkt Osimhen te inspireren, die enkele minuten later de gelijkmaker op het bord tovert.
  • Man van de match: Victor Osimhen is 20 jaar jong en besliste op zijn eentje de finale van Play-off II met 2 juweeltjes van goals. Hoelang kan Charleroi dit goudhaantje nog aan de leiband houden?
  • Opvallend: Charleroi had op een bepaald moment meer tegenstand van zichzelf dan van KV Kortrijk. Niane schakelde matchwinnaar Osimhen uit. In de slotfase liepen 2 Charleroi-spelers elkaar knock-out.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Charleroi (1-2)

KV Kortrijk start het gretigst

Nog nooit speelde KV Kortrijk Europees. Yves Vanderhaeghe was erop verlekkerd om een stapje dichter te komen bij een bladzijde clubgeschiedenis. Maar een blessure van Avenatti in de openingsminuut zorgde voor zorgenrimpels op het voorhoofd van de KVK-coach.

Ezekiel werd op het veld gegooid en bij zijn eerste baltoets was het al bingo. De gouden invaller zag de bal langs zijn scheenbeen over Riou in doel verdwijnen. 

 

Charleroi speelde lijkbleek, terwijl de strijdlust ervanaf spatte bij KV Kortrijk. Maar toen de Charleroi-fans "Nous allons gagner" schreeuwden door het Guldensporenstadion, verschoven de verhoudingen.

 

De kansen van Zaikov en Hendrickx waren niets meer dan dreigementen. De trap van Osimhen was wel een echte kanonbal. De Nigeriaan nam een hoekschop op de slof en pegelde het leer staalhard binnen: 1-1.

Pech voor Kortrijk, topschutter Avenatti moet al na een minuut naar de kant met een blessure

Osimhen is de boeman van KVK

10 minuten na de koffiepauze sloeg Osimhen weer toe. Deze keer controleerde de 20-jarige spits de bal met zijn linker om daarna genadeloos uit te halen met zijn rechter. Een schicht waartegen Bruzzese geen verhaal had.
 

KV Kortrijk knokte daarna nog wel, maar Charleroi hield de thuisploeg onder de duim. Man van de match Osimhen verliet de match op een ongelukkige manier nadat hij een schot van ploegmaat Niane pal op het gezicht gekregen had.

 

In de eerste van zes minuten extra tijd probeerde D'haene het leer in de linkerbovenhoek te borstelen. Maar Riou was bij de les. Toen 2 Charleroi-spelers tegen elkaar knalden en neergingen, floot ref Lardot. Net bij een aanval van KV Kortrijk. Yves Vanderhaeghe ging door het lint, hij besefte dat de laatste kans op een Europese droom aan diggelen was.

 

Zondag strijdt Charleroi tegen Antwerp voor een Europees ticket. De winnaar van het duel mag naar de voorrondes van de Europa League.

Vanderhaeghe vliegt naar de tribune in de slotfase en gaat helemaal door het lint

Morioka kan knappe tegenaanval uitspelen...maar glijdt dan plots onderuit

Mazzu: "Osimhen heeft bewezen dat hij 15 miljoen euro waard is"

Felice Mazzu was een gelukkig man na de finale: "We waren slecht begonnen aan de match. Maar voor de rust speelden we 1 kwartier goed en daarin hebben we kunnen scoren. Hopelijk starten we zondag beter tegen Antwerp", lacht de Charleroi-coach.
 
"De groep heeft in elk geval getoond dat ze er zin in heeft. Zeker Osimhen. In de krant werd vandaag de vraag gesteld of hij echt 15 miljoen euro waard is. Wel, dat heeft hij vandaag bewezen."

Fase per fase

90+9' tweede helft
90+8'

EINDE

Charleroi wint de finale van Play-off II tegen KV Kortrijk met 1-2. Man van de match was Osimhen met 2 goals. Zondag strijdt Charleroi tegen Antwerp voor een Europees ticket.
90+8'
Kagelmacher kopt de bal in de handen van Riou.
90+5'
Heel Kortrijk vervloekt scheidsrechter Lardot. Wanneer 2 Charleroi-spelers tegen elkaar knallen en tegen het canvas gaan, fluit de ref. En dat was net bij de (laatste?) aanval van KV Kortrijk. Vanderhaeghe gaat door het lint.
90+3'

Doelman Riou houdt de gelijkmaker van D¿Haene uit doel

90+2'
Aan de overkant kan Niane de wedstrijd op slot zetten, maar hij mikt naast. KV Kortrijk moet nu hopen een mirakel.
90+2'
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90+1'

Reuzekans D'haene

Bijna was het van dat! Met zijn linker probeert D'haene de bal in de linkerbovenhoek te borstelen. Riou is bij de les en botst het leer weg.
90'

6 minuten extra tijd

KV Kortrijk hoeft nog niet te wanhopen. Liefst 6 minuten krijgt de thuisploeg om de bakens toch nog te verzetten.
88'

Egoïstische Ilaimaharitra laat de kans op 1-3 liggen

86'
Marinos slikt een geel karton nadat hij iets te gretig in duel was gegaan met D'haene. KV Kortrijk moet nu alles of niks spelen, wil het zondag nog tegen Antwerp spelen voor een Europees ticket.
85'
84'
Man van de match Osimhen moet de strijd staken na die harde klap. Niane staat klaar om zijn maatje af te lossen.
81'
Pijnlijk! Osimhen krijgt de trap van Henen pal op zijn gezicht. De goalgetter gaat neer op de grond en moet worden opgelapt.
79'
Kan KV Kortrijk het tij nog keren? D'haene en De Sart blazen de bal voor het Charleroi-doel. Chevalier wringt de kans de nek om. Nog 10 minuten speeltijd.
79'
76'
Mazzu heeft nog 3 wissels op overschot. Maar nu de kans op verlengingen kleiner en kleiner wordt, roept hij Henen op. Morioka strompelt van het veld.