60'
Didier Lamkel Ze
60'
2 - 1

Antwerp heeft zijn imago van taaie klant in Play-off I alle eer aangedaan. Na een boeiend uur kon het Standard opzijzetten, waarna de wedstrijd ontaardde in een schoppartij. Met 13 op 15 komt Antwerp voorlopig naast Club Brugge.

Antwerp - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Standard heeft een uitgelezen kans om de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar Emond mist zijn strafschop in twee tijden. Een zure misser.
  • Man van de match: Scheidsrechter Verboomen hield het hoofd koel op het slagveld en ondanks de zware protesten had hij het bijna altijd bij het rechte eind.
  • Opvallend: Standard is voorlopig de enige ploeg die Antwerp wist te kloppen in Play-off I. Sindsdien pakte Antwerp vier zeges en een puntendeling tegen Club Brugge.

Bekijk de goals uit Antwerp-Standard (2-1)

Eerste helft krijgt boeiend slot

Als Michel Preud'homme en Laszlo Bölöni aan de zijlijn staan, mag je bijna altijd een tactisch steekspel verwachten. Het stevige blok van Antwerp liet in het eerste halfuur slechts één schotje van Marin toe, aan de overzijde trapte Lamkel Zé een gat in de lucht.

Het middenveld was lange tijd het decor van de wedstrijd, tot Antwerp in de regiestoel ging zitten. Kosanovic kreeg de rol van slechterik en na een trekfout ging de bal op de stip. Mbokani blikte de scène in met een staalharde penalty in de bovenhoek.

Antwerp had de wedstrijd onder controle, Standard toonde te weinig vuur om te reageren. Toch kwam de gelijkmaker nog voor de pauze op het scorebord. Djenepo liet een opgelegde kans nog onbegrijpelijk liggen, maar Vanheusden toonde hoe het wel moest. De verdediger schoof een knappe voorzet van Fai binnen.

Wedstrijd verzandt in schoppartij

Het veelbelovende slot van de eerste helft gaf Standard het mentale voordeel en dat wou het uitbuiten na de pauze. Emond had de 1-2 aan de voet, maar werd onderuit gemaaid door Arslanagic: strafschop.

Emond, die al enige tijd niet te veel vertrouwen uitstraalt, pakte echter uit met een dubbele misser. Niet zijn slechte strafschop, maar wel zijn dramatisch rebound zal hem worden aangewreven.

Het momentum kantelde opnieuw richting Antwerp. Terwijl Mbokani de aandacht opeiste in het strafschopgebied, vergat iedereen Lamkel Zé die Ochoa een tweede keer verschalkte met een laag schot.

Scheidsrechter Verboomen had dan al kunnen affluiten, want plots eisten de supporters de aandacht op. Na een regen van bierbekertjes en flesjes werd de wedstrijd tien minuten stilgelegd. De spelers kwamen wel nog op het veld, het voetbal niet meer. Verboomen zwaaide nog met tien gele kaarten en rood voor Lamkel Zé, maar het veranderde niets meer aan de uitslag.

Fans van Antwerp gooien met bier, Verboomen legt de match stil

Lamkel Ze scoort, haalt trukendoos boven en pakt dom rood

Preud'homme: "Ik mag niets zeggen, anders word ik aangevallen"

De 150ste match van Michel Preud'homme als coach van Standard werd niet meteen een jubileum om te onthouden. Hij stond binnen het bereik van de biergooiende Antwerp-supporters. "Ik mag niets zeggen, anders word ik aangevallen", zei hij cynisch.

"Ik heb geprobeerd mijn spelers te laten voetballen, maar het was een wedstrijd zoals we die hadden verwacht. Wie ben ik voor de rest om commentaar te geven. Ik heb mijn job proberen te doen."

"Jammer genoeg missen we onze penalty, want het had er anders kunnen uitzien. Je krijgt niet veel kansen om het verschil te maken. Mijn enige commentaar is dat mijn spelers te rustig zijn begonnen."

Bölöni: "Waarom werd wedstrijd stilgelegd?"

Voor Laszlo Bölöni was er dan weer geen vuiltje aan de lucht. "Ik begreep er niets van waarom de wedstrijd werd stilgelegd. Wat heb ik dan in Luik gekregen? Gaan ze elke keer een wedstrijd stilleggen als er een bekertje op het veld belandt? Misschien raakte er iemand geblesseerd zoals Sa Pinto vorig seizoen."

'Voor het overige was het geen goede wedstrijd: te veel provocaties, te veel kaarten... Maar we waren wel sterker dan Standard, niet beter. Na de eerste helft kon ik me niet voorstellen dat het zo zou worden na de rust."

90+19'

De tweede helft heeft amper een kwartier geduurd, want na de 2-1 barstte de chaos los. Het verandert niets aan de zege van Antwerp dat op gelijke hoogte van Club Brugge komt.
90+17'
Standard kan met een corner nog iets forceren, maar Fai pakt uit met een zwakke voorzet in de armen van Bolat.
90+16'
Mpoku gaat nu aan het truitje van Mbokani hangen: alweer geel. Is dit nog voetbal?
90+15'

Rood voor Lamkel Zé

Lamkel Zé laat zich op een oerdomme manier uitsluiten. Terwijl hij ligt te bekomen van de tackle van Miangue, pakt hij met een slag op Mpoku. Verboomen trekt rood.
90+14'
Nu gaat ook Standard een verzameling gele kaart aanleggen. Miangue haalt Lamkel Zé onderuit.
90+13'
Antwerp lijkt nog maar eens op weg naar de drie punten in Play-off I. De laatste 20 minuten werd er dan ook amper gevoetbald.
90+9'
Vanheusden gelooft zijn ogen niet dat hij geel krijgt na een ingreep van Haroun. Een schwalbe, oordeelt de scheidsrechter.
90+8'

Eindelijk nog eens een kans

Het heeft lang geduurd, maar daar is eindelijk nog eens een uitgespeelde kans. Mbokani werkt de aanval pover af: over.
90+6'

Jarige Refaelov gewisseld

De handen gaan op elkaar voor Lior Refaelov, die naar de zijlijn strompelt. Simao neemt zijn plekje in op het veld.
90+4'
De poppetjes gaan om de haverklap aan het dansen. Na een mislukte tackle van Djenepo moet Verboomen weer een brandje blussen. Het is een rommelige pot voetbal geworden.
90+4'
90+2'

Deze wedstrijd is geen hoogvlieger. De partij ligt te veel stil en er is te weinig voetbal.

Peter Vandenbempt
90+2'
90+1'
90+1'
Van Damme en Mpoku staan neus en neus, na een elleboogje van de verdediger. Scheidsrechter Verboomen sust de gemoederen.