4. 74' - Doelpunt - Wesley Moraes (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 28/04/19 - 18:02
74'
Wesley Moraes
74'
1 - 0

Club Brugge heeft gedaan wat het moest doen om zijn titelkansen nog iet of wat gaaf te houden. Het won verdiend maar met moeite van een onmondig Anderlecht: 1-0. Wesley bevrijdde de thuisploeg een kwartier voor tijd. Club blijft 2e in Play-off I op 6 punten van leider Genk. Er zijn nog 4 duels.

Club Brugge - Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: Een kwartier voor tijd zet Wesley de thuisploeg op voorsprong, nadat hij zijn doelpunt voor de rust uitgewist zag worden door de VAR wegens nipt buitenspel. Anderlecht blijft even onmondig als voorheen en kan nooit aanspraak maken op de gelijkmaker.
  • Man van de match: Wesley was de enige speler die de netten deed trillen. Vlak voor rust zag hij zijn eerste doelpunt nog afgekeurd worden. Een kwartier voor tijd opende hij de score alsnog met een makkelijke kopbal, maar de Braziliaan stond wel op de goeie plek.
  • Opvallend: Anderlecht lijkt naast Europees voetbal te grijpen. Het laatste seizoen zonder Europese duels dateert al van 1963/64. Het seizoen voorheen eindigde het nochtans wel als 3e.

Bekijk de goal uit Club Brugge - Anderlecht (1-0)

VAR houdt Wesley van doelpunt voor rust

Net wanneer de Genkse machine weer op volle toeren draaide en die van Club leek te stokken, kregen de Bruggelingen bezoek van eeuwige rivaal Anderlecht. De bezoekers werden vanaf het eerste fluitsignaal tegen de eigen achterlijn gedrukt, maar kansen kon Club niet puren uit het overwicht.

Na een goeie 10 minuten ging de Brugse storm stilaan liggen en kwam Anderlecht weer boven water. Ook de bezoekers kwamen niet tot doelrijpe kansen, maar werden bijna letterlijk een handje geholpen door Mata. Scheidsrechter Lambrechts en de VAR legden de bal niet op de stip.

Aan de overkant begon Club toch enkele kansen bij elkaar te voetballen. Schrijvers krulde de bal enkele meters naast en kopte iets later verrast op Didillon, ook Vanaken trapte net te wijd. Vlak voor rust prikte Wesley de 1-0 toch tegen de touwen met een overhoekse schuiver, maar de VAR oordeelde dat de Braziliaanse schutter enkele schoenmaten voorbij de laatste man stond.

Wesley staat volgens de VAR een teen buitenspel bij zijn eerste doelpunt

Wesley zorgt alsnog voor het winnende doelpunt

Na de domper vlak voor rust begon Club minder imposant aan de tweede helft dan in het begin van het duel. Het was wachten tot na het uur en de inbreng van Dennis voor er weer animo in de wedstrijd kwam. De pijlsnelle Nigeriaan bracht heel wat gevaar voor Club mee en een flinke dosis kopzorgen voor Alexis Saelemaekers, die keer op keer werd voorbijgesneld.

Toch viel de beslissing niet na een actie van Dennis, maar op een stilstaande fase. Na 10 vruchteloze hoekschoppen was het bij nummer 11 eindelijk raak voor Club. Rits pikte de tweede bal op en dwong Didillon met een kanonschot tot een uitstekende redding. Helaas voor de Franse goalie reageerde Wesley het snelst. Vanaf een meter kon de Braziliaanse spits niet meer missen en kopte hij de bal in het lege doel.

Anderlecht probeerde nog een voorzichtig slotoffensief in elkaar te knutselen, maar Ethan Horvath bleef ook in het slotkwartier even werkloos als in de eerste 75 minuten. Zo boekt Club een moeizame, maar verdiende overwinning en blijft het Genk nog maar net in het zicht houden. Anderlecht blijft hangen op plek 5 en moet bijna hopen op een Mechelse bekerwinst wil het volgend seizoen Europees voetbal spelen.

Diatta en Vormer zorgen met hun synchrone inworp even voor twee ballen op het veld

Leko: "Rationeel moeilijk, maar we pushen tot het einde"

Ivan Leko (coach Club): “Vanaf de eerste minuut waren we het Club dat iedereen al weken, maanden of zelfs jaren kent met energie, pressing en goed voetbal. Proficiat aan mijn spelers die na twee mindere wedstrijden tegen Anderlecht kwamen te staan met een kloof van 9 punten op leider Genk."

"Voor de meesten binnen de club stelt de tweede plek niets voor. Misschien een ticket voor de Champions League, maar dat is een excuus. Wij spelen voor alles of niets. Rationeel is het moeilijk om met 4 resterende matchen op 6 punten te staan, maar we moeten pushen tot het einde. In voetbal en in het leven kan alles.”

90+3'

Een onmondig Anderlecht heeft de achtervolging van Club niet kunnen stoppen. Wesley zag zijn doelpunt vlak voor de rust nog uitgewist worden door buitenspel, maar opende de score na de rust alsnog. Club blijft zo op 6 punten van leider Genk staan. Anderlecht blijft staan op plek 5.
90+2'
90+1'
Wesley krijgt een applauswissel na twee gemaakte doelpunten. Zijn eerste werd nog afgekeurd, maar de tweede was wel raak. Jelle Vossen krijgt nog anderhalve minuut.
90+1'

90'
Anderlecht lijkt bezig te zijn aan een voorzichtig slotoffensief. Santini wordt gezocht, maar Denswil grijpt goed in om de Kroaat een doelkans te ontnemen.
88'
Torens genoeg bij Anderlecht, maar Kara staat tussen een hoop tegenstanders en wordt voldoende gehinderd.
87'
Krijgt Anderlecht nog een laatste kans via een interessante vrije trap? Kums en Trebel staan achter de bal.
85'
Alles lijkt bij Club over rechts te gaan. Dennis probeert Wesley te bereiken, maar stuurt de bal recht in de handen van Didillon.
82'
Siebe Schrijvers geeft aan dat hij niet verder kan en zo krijgt Nakamba nog een tiental minuten om zich te laten zien aan coach Leko.