Ga naar de inhoud
Club Brugge had weinig moeite met Gent.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
52
10
6
2
2
19
8
2
Club Brugge
50
10
7
2
1
19
11
3
Standard
40
10
4
5
1
17
16
4
Antwerp
39
10
4
4
2
12
16
5
KAA Gent
35
10
3
6
1
10
15
6
Anderlecht
32
10
1
6
3
8
19
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
13
5
4
0
1
12
2
2
Club Brugge
15
5
5
0
0
14
4
3
Standard
9
5
3
2
0
13
7
4
Antwerp
8
5
2
1
2
5
4
5
KAA Gent
3
5
1
4
0
4
7
6
Anderlecht
5
5
1
2
2
6
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
7
5
2
2
1
7
6
2
Club Brugge
7
5
2
2
1
5
7
3
Standard
4
5
1
3
1
4
9
4
Antwerp
6
5
2
3
0
7
12
5
KAA Gent
7
5
2
2
1
6
8
6
Anderlecht
1
5
0
4
1
2
12
Club BruggeKAA Gent
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Erik Lambrechts
stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
25452

Ook Club Brugge opent Play-off I met klinkende zege

 zo 31 maart 2019 21:51
  1. 14' - Doelpunt - Ruud Vormer (1 - 0)
  2. 25' - Rood - Vadis Odjidja Ofoe
  3. 26' - Doelpunt - Clinton Mata (2 - 0)
  4. 29' - Verv. Jean-Luc Dompé door Brecht Dejaegere
  1. 56' - Verv. Jonathan David door Sigurd Rosted
  2. 57' - Doelpunt - Hans Vanaken (3 - 0)
  3. 67' - Verv. Emmanuel Dennis door Arnaut Danjuma
  4. 70' - Verv. Wesley Moraes door Loïs Openda
  5. 75' - Verv. Roman Yaremchuk door Roman Bezoes
  6. 81' - Verv. Ruud Vormer door Sofyan Amrabat
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 31/03/19 - 18:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
14'
Ruud Vormer
14'
Ruud Vormer
1 - 0
26'
Clinton Mata
26'
Clinton Mata
2 - 0
57'
Hans Vanaken
57'
Hans Vanaken
3 - 0

Club Brugge heeft Gent met huid en haar opgegeten: 3-0. Club domineerde, maar vergat er na de rode kaart van Vadis Odjidja een monsterscore van te maken. Club blijft op 4 punten van leider Genk.

Bekijk de goals uit Club Brugge-AA Gent (3-0)

Club Brugge - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Halfweg de eerste helft laat Odjidja zijn ploeg in de steek door na te trappen op Wesley. Meteen erna scoort Mata de 2-0, AA Gent is uitgeteld.
  • Man van de match: Emmanuel Dennis was niet af te stoppen op zijn rechterflank vandaag. De Nigeriaan was zowat bij elke aanval betrokken en speelde met twee assists een beslissende rol.
  • Opvallend: De 2-0 van Clinton Mata vloog met een rotvaart van 140 kilometer per uur tegen de touwen.

Club Brugge duwt door na rood Odjidja

Club Brugge en AA Gent vlogen er van bij de aftrap stevig in, met potige duels op het middenveld en al snel enkele prima kansen. Vooral Club was dicht bij een vroege goal: een vlam van Schrijvers spatte uiteen op de lat Aan de overkant noteerden we een gevaarlijke zwieper van Dompé en een te centrale kopbal van Derijck.

 

Op het kwartier klom Club Brugge dan toch op voorsprong na een vloeiende combinatie over meerdere stations, bij de tweede paal netjes afgerond door Ruud Vormer: 1-0.

 

AA Gent was aangeslagen en wist niet meteen een antwoord te formuleren. Bij Odjidja ging het licht helemaal uit: hij trapte na op Wesley en werd – na ingrijpen van de VAR – met rood naar de kant gestuurd.

 

Gent was amper bekomen van die klap toen Mata de bezoekers helemaal k.o. sloeg met een geweldige uithaal van buiten de zestien meter. De bal suisde onhoudbaar via de lat in doel, Kaminski was opnieuw geklopt.

 

Wat volgde, was een ware belegering van het Gentse doel. Schrijvers en de onstuitbare Dennis bestookten Kaminski van buiten de zestien meter, maar het derde doelpunt bleef uit.

VAR ziet Odjidja natrappen, Lambrechts trekt meteen rood

AA Gent ontsnapt aan pandoering

Meteen na de pauze was het toch even schrikken voor de Club-fans toen Horvath de bal in de voeten van Sorloth speelde, maar de Noor vergat het cadeautje uit te pakken en Gent weer in de wedstrijd te brengen.

 

Voor de rest was het al Club Brugge wat de klok sloeg. Blauw-zwart maakte er een ware demonstratie van en speelde Gent van het kastje naar de muur. Vormer miste nog de eerste kans van de tweede helft, maar op het uur trof Vanaken wel raak, op aangeven van Dennis.

 

In het laatste halfuur ging het kat-en-muisspelletje gewoon door. De 4-0 van Diatta werd afgekeurd wegens buitenspel, Vormer trof de paal na een redding van Kaminski.

 

Thomas Kaminski behoedde AA Gent zowat in zijn eentje voor een pandoering. De doelman stond bij momenten in een schiettent, maar bleef wonderwel overeind bij salvo’s van Danjuma, Vanaken en Rits.

 

Het bleef uiteindelijk bij 3-0. Club blijft zo in het spoor van Racing Genk en tankt het nodige vertrouwen voor het vervolg, AA Gent moet herbronnen.

Heerlijke assist van Denswil wordt niet benut door Schrijvers

Leko: "Nooit gezegd dat ik ga vertrekken"

Het was uiteraard een opgetogen Ivan Leko die na de wedstrijd de pers te woord stond: "Dit was een fantastische wedstrijd van ons. Van de eerste tot de laatste minuut waren we heel goed in alles wat aanwezig moet zijn in het moderne voetbal: pressing, snelheid, anticiperen, veel beweging, goede circulatie."

 

"Het enige minpunt was onze efficiëntie, want het had 7-0 of 8-0 kunnen zijn. Maar ik ben heel tevreden over wij vandaag hebben getoond. De eerste etappe is gewonnen, nog negen te gaan", zei Leko.

 

Over zijn toekomst bij Club was Leko minder duidelijk: "Ik heb nooit gezegd dat ik ga vertrekken. Dat is wat sommigen willen. Ik heb de laatste maanden veel dingen over mij gehoord die niet waar zijn, over mijn relatie met de spelers of met het bestuur. Dat maakt mij triest. Het klopt wel dat ik mijn beslissing al genomen heb, maar ik zal pas op 19 mei zeggen wat die beslissing is. Nu nog zeven weken vol gas, op 19 mei kampioen spelen, en daarna zullen we zien."

Thorup: "We zijn op een sterkere ploeg gebotst"

Jess Thorup zag dat Gent het ook al voor de uitsluiting van Odjidja moeilijk had: "We waren van bij het begin niet op de afspraak in de duels. Als je die niet wint, kom je onder druk te staan hier in Brugge. Na de eerste goal en de rode kaart wisten we dat het heel moeilijk zou worden. Maar we zijn vandaag gewoon op een sterker team gebotst, Club verdiende de overwinning."

 

"Natuurlijk betreur ik de rode kaart van Odjidja, want die heeft niet alleen invloed op deze wedstrijd, maar mogelijk ook op de volgende wedstrijden. We waren individueel en collectief niet op niveau. Gelukkig zijn er nog negen wedstrijden te gaan en kunnen we ons woensdag al proberen te herpakken na deze nederlaag", aldus nog de Deen.

Vormer: "Heb genoten van Club Brugge vandaag"

Schrijvers: "Zijn nooit in gevaar gekomen"

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'

Einde

Afgefloten! Club Brugge boekt een overtuigende 3-0-zege tegen AA Gent, dat een uur met zijn tienen speelde na de uitsluiting van Odjidja.
90+3'

"Het had hier een historische pandoering kunnen worden voor Gent, maar dat heeft Club nagelaten."

Peter Vandenbempt op Sporza Radio
90+1'

Rits te slap

Toch nog een versnelling van Club, met Rits die opduikt in de zestien meter. Kaminski heeft al moeilijker ballen zien komen vandaag.
90'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
87'
Voor Gent is het nog enkele minuten doorbijten. Bij Club is het tempo nu toch wat gezakt, dat vierde doelpunt zal wellicht niet voor vandaag zijn.
83'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
81'
wissel
80'
Club blijft de supporters verwennen met swingend voetbal, alleen de doelpunten blijven uit. Het had hier gemakkelijk 6-0 kunnen worden.
79'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
79'

Schrijvers vergeet heerlijke assist van Denswil af te ronden

78'

Heerlijk van Denswil

Denswil zet met een geniale ingeving Schrijvers alleen voor doel, maar ook hij krijgt de vierde treffer niet tegen de touwen. Het applaus van de supporters is voor Denswil.
77'

"Kaminski is de enige die nog overeind staat bij AA Gent."

Peter Vandenbempt op Sporza Radio
76'

Nog eens Kaminski!

Club blijft aandringen. Vanaken wint het luchtduel en kopt goed richting doel, Kaminski redt andermaal.
75'
De 4-0 hangt in de lucht. Nu is het Danjuma die alleen op Kaminski afstormt, de Gentse doelman voorkomt in zijn eentje een afstraffing.
74'

Meeval voor Gent: geen 4-0

De ingevallen Openda lijkt op weg naar de 4-0, maar hij stuit op Kaminski. Vormer mikt de rebound tegen de paal.
73'

Openda en Vormer laten de 4-0 liggen