Ga naar de inhoud
Lionel Messi
Lionel Messi deed Liverpool pijn met twee goals in het slotkwartier.

Liverpool morst met kansen in Camp Nou en betaalt dat cash

 do 2 mei 2019 00:58
FC Barcelona
einde
3-0
Liverpool
  1. 24' - Verv. Naby Keïta door Jordan Henderson
  2. 26' - Doelpunt - Luis Suárez (1 - 0)
  3. 39' - Geel - Clément Lenglet
  1. 60' - Verv. Philippe Coutinho door Nélson Semedo
  2. 75' - Doelpunt - Lionel Messi (2 - 0)
  3. 79' - Verv. Georginio Wijnaldum door Roberto Firmino
  4. 81' - Geel - Fabinho
  5. 81' - Geel - Luis Suárez
  6. 82' - Doelpunt vrije trap - Lionel Messi (3 - 0)
  7. 85' - Verv. James Milner door Divock Origi
  8. 86' - Geel - Jordi Alba
  9. 90+3' - Verv. Luis Suárez door Ousmane Dembélé
  10. 90+4' - Verv. Sergi Roberto door Carles Aleña
UEFA Champions League - speeldag 1 - 01/05/19 - 21:02
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
26'
Luis Suárez
26'
Luis Suárez
1 - 0
75'
Lionel Messi
75'
Lionel Messi
2 - 0
82'
Lionel Messi
82'
Lionel Messi
3 - 0

Een efficiënt Barcelona heeft een flinke optie genomen op de Champions League-finale. Barça werd in eigen huis gedomineerd door Liverpool, dat wel vergat te scoren. Dat werd in het slotkwartier genadeloos afgestraft door wie anders dan Lionel Messi. Liverpool staat voor een loodzware opdracht.

Barcelona-Liverpool in een notendop:

  • Sleutelmoment: Liverpool overklaste Barcelona na de pauze, maar daar koopt het niets mee. Ter Stegen pakte de pogingen van Milner en Salah.
  • Man van de match: Lionel Messi was 70 minuten nergens, maar richtte dan toch alle schijnwerpers op zich. Vooral zijn vrije trap was magistraal.
  • Opvallend: Op 1 mei 2005 scoorde Lionel Messi zijn eerste goal voor Barcelona. Exact 14 jaar later zit hij aan 600 stuks. Slechts 6 andere spelers deden hem dat voor: Cristiano Ronaldo, Pelé, Romario, Josef Bican, Gerd Müller en Ferenc Puscas.

Liverpool laat zich ringeloren door Suarez

Het was al 6 jaar geleden dat Barcelona nog eens een Champions League-wedstrijd had verloren in Camp Nou. Bovendien had het in deze campagne nog geen steek laten vallen, Barça was zelfs nog niet op achterstand gekomen. Toch schrikten deze statistieken Liverpool niet af.

 

Jürgen Klopp wou niet gokken op een puntje en bracht een energiek elftal tussen de lijnen. Het leverde een boeiend wedstrijdbegin op, met kansen aan beide zijden. Coutinho mikte het eerste schot tussen de palen, Mané bezorgde Piqué aan de overzijde problemen.

 

Net voor het halfuur doorbrak Luis Suarez de patstelling met een echt spitsendoelpunt. Hij glipte tussen Matip en Van Dijk om de voorzet van Alba in de korte hoek te deviëren. Op meer mocht Barcelona halfweg niet aanspraak maken, want Liverpool toonde zich een waardige uitdager.

Messi barst pas na 70 minuten los

Na de pauze trok Liverpool het laken resoluut naar zich toe. Het fluitsignaal van scheidsrechter Kuipers weergalmde nog in Camp Nou en Milner zette Ter Stegen al aan het werk met een plaatsbal. Mo Salah maakte het de Duitse doelman nog wat moeilijker met een lage schuiver, maar de nul bleef op het scorebord staan.

 

Barcelona was helemaal weggezakt: het moest zich beperken tot verdedigen en de bal aan Liverpool laten, een vreemd zicht in Camp Nou. Milner trapte de meer dan verdiende gelijkmaker pal op Ter Stegen.

 

Lionel Messi deelde in de malaise: de Argentijn was 70 minuten lang nagenoeg onzichtbaar. Maar toch zullen de krantenkoppen morgen over slechts één man gaan. Suarez mikte een bal nog op de lat, maar Messi was goed gevolgd om de score te verdubbelen.

 

Luttele seconden later deed de Argentijn alle monden openvallen met een fenomenale vrije trap in de bovenhoek. Precies 14 jaar na zijn eerste doelpunt voor Barcelona scoorde hij zijn 600ste in Catalaanse loondienst. En hoe?! 

 

Liverpool kreeg nog een levenslijn toegeworpen in de slotfase, maar Salah mikte de opgelegde kans op de paal. Ook Barcelona miste nog kansen op een overdreven 4-0-eindstand, maar staat wel met anderhalf been in de finale van de Champions League. 

Fase per fase

90+8'

Einde

Liverpool heeft zich kranig geweerd in Camp Nou, maar kreeg een opdoffer van een efficiënt Barcelona. Twee goals van Messi maken de terugwedstrijd zo goed als overbodig.
90+7'

Wat een einde

Liverpool heeft nog één kans om de CL-campagne te redden, maar de corner loopt helemaal mis. Barcelona krijgt zelfs nog een counter, Dembélé verkwanselt nog een kans op 4-0.
90+7' tweede helft
90+5'
Barcelona draait nu op volle toeren. Dembélé krijgt opnieuw een kans aangeboden, maar mikt de bal nu hoog in de tribunes.
90+4'
Invaller Ousmane Dembélé wil zijn stempel nog drukken. Een verre pass lijkt in de voeten van de Fransman te belanden, maar schiet nog door in de armen van Alisson.
90+4'
wissel
90+3'
90+2'

Liverpool leeft nog

Een corner van Liverpool is het startschot van een snelle counter van Barcelona. Luis Suarez kan de bezoekers niet helemaal doodknijpen.
90+1'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
90'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
88'
Barcelona wil er nog een onwaarschijnlijke score van maken. Sergi Roberto krijgt - gelukkig voor Liverpool - de steekbal van Suarez niet helemaal onder controle.
86'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
86'
FC Barcelona
85'

3-0 kan je je moeilijk voorstellen na zo'n wedstrijd van Liverpool.

Peter Vandenbempt, commentator Proximus
85'
Divock Origi krijgt nog een vijftal minuten om Liverpool nog hoop te geven voor de terugwedstrijd.
85'
85'

Liverpool laat uitgelezen kans liggen

Liverpool krijgt nog een levenslijn toegeworpen, maar grijpt die niet. Een schot van Firmino wordt op de lijn gekeerd, Salah knalt de herkansing op de paal. Dit had Liverpool moeten afwerken.
83'

Dit is de perfecte vrije trap.

Peter Vandenbempt, commentator Proximus