Phil Foden
6 - 0

Manchester City heeft zich probleemloos bij de laatste acht in de Champions League geschaard. Zonder Vincent Kompany en Kevin De Bruyne walste City meedogenloos over Schalke, dat in het Etihad Stadium liefst 7 goals om de oren kreeg.

Manchester City - Schalke 04 in een notendop:

• Sleutelmoment: Stunten in de Champions League, het is dit seizoen al eerder gebeurd. Maar na 3 goals in 7 minuten kort voor de rust wisten ze bij Schalke ook dat een verrassing er niet meer in zat.
  • Man van de match: Hij moet wel erg geprikkeld geweest om te schitteren tegen z’n ex-ploeg, want Leroy Sané speelde een dijk van een wedstrijd. Hij maakte zelf de 3-0 en was met 3 assists na de rust de architect van de 7-0-overwinning.
  • Opvallend: Is het Engelse voetbal aan een heropleving toe op het Europese toneel? Voor het eerst sinds het seizoen 2010-2011 zullen er alvast minstens 3 Engelse teams in de kwartfinales van de Champions League staan.

Schalke halfweg al tegen het canvas

Schalke hoopte misschien stiekem op een stunt zoals Ajax vorige week tegen Real, maar City zette de bezoekers meteen met de voeten op de grond. Niet zozeer door een karrenvracht aan kansen, wel met een verpletterend veldoverwicht.

Agüero liet al na amper 10 minuten een uitgelezen kans op de 1-0 liggen. Nadien bleven de toeschouwers in het Etihad Stadium wel op hun honger zitten. Pas op het halfuur schoot iedereen weer wakker. Bernardo Silva ging makkelijk onderuit in een duel met Bruma, maar de bal ging toch op de stip. Agüero gaf Fährmann het nakijken met een panenka.

De vernedering voor de Schalke-doelman moest dan nog beginnen. Amper 3 minuten na de 1-0 tikte Agüero zijn 2e van de avond door de benen van Fährmann. Maar vooral het heerlijke hakje van aangever Sterling liet de monden openvallen in Manchester.

City was plots helemaal op toerental. Na een heerlijke doorsteekpass van Zintsjenko pikte ook Sané zijn goaltje mee tegen z’n ex-club. En jawel, ook hij mikte zijn gekruiste schot door de benen van Fährmann.

Gretig City maakt er doelpuntenfestival van

De 2e helft leek een slag in de lucht te worden, maar vooral Sané leek er ook na de rust nog zin in te hebben. Zijn eerste kans ging voorlangs, z'n tweede ging binnen maar werd afgekeurd voor buitenspel.

Scoren lukte Sané niet meer en dus kroop hij maar in rol van aangever. Sterling zei dankjewel en nam de voorzet in één tijd op zijn slof. Fährmann wist meteen hoe laat het was, na amper 10 minuten in de 2e helft stond het al 4-0.

De doelpuntenhonger van City was niet te stillen. Sané bleef een gesel voor zijn ex-ploeg en schotelde ook Bernardo Silva een doelpunt voor: 5-0. Na een mooi uitgesponnen aanval bood Sané ook Foden nog zijn 1e CL-goal aan: 6-0. Het orgelpunt was voor een andere invaller, Jesus maakte de demonstratie compleet met de 7-0.

90+1' tweede helft
90'

Scheidsrechter Clément Turpin zet na 90 minuten een punt achter de lijdensweg van Schalke 04. Manchester City stoomt na een ware demonstratie door naar de kwartfinales, het won met 7-0.
88'
84'

Doelpuntenfestival gaat onverminderd voort

Manchester City blijft gewoon doorstomen! Jesus haalt in één tijd uit vanaf de rand van de zestien en zet de 7-0 op het scorebord. Op de bank van Schalke zakken ze steeds verder weg.
81'
79'

Foden botst op Fährmann

Eén goal is geen goal denkt Foden en dus waagt hij nog maar eens z'n kans met een stevige knal. Fährmann kan eindelijk eens tonen dat hij ook wel degelijk knappe reddingen in huis heeft.
78'

Nog een uppercut voor Schalke

Schalke moet de kelk tot op de bodem ledigen. Sané breit een vervolg aan z'n indrukwekkende wedstrijd met een knappe assist voor Foden en die pikt z'n 1e CL-goal mee. Het staat 6-0!
78'
75'
De wedstrijd bloedt langzaam dood. Daar doen ook de wissels aan beide kanten geen goed aan.
73'
70'

Bernardo Silva maakt er 5-0 van!

Het wordt nog wat pijnlijker voor het weerloze Schalke. Na een mooi uitgesponnen aanval legt Sané de bal terug naar Bernardo Silva en die geeft Fährmann voor de 5e keer het nakijken.
69'
Ook bij Schalke achten ze nu de tijd rijp voor een wissel. Skrzybski mag nog even meedoen, voor Embolo zit het erop.
68'
Zinchenko toont zich ook bij een 4-0-voorsprong nog bijzonder gretig. Iets té gretig, het komt hem op een gele kaart te staan. Die kan later in het toernooi nog wel eens zwaar doorwegen.
64'
63'

Dubbele wissel

De buit is al ruimschoots binnen voor City en dus kan Guardiola enkele spelers rust gunnen. Hij voert een dubbele wissel door. Doelpuntenmaker Agüero ruimt plaats voor Jesus, Foden neemt de plaats in van David Silva.
63'
55'

Dan toch 4-0!

Daar is dan toch de 4-0! Sané kruipt in de rol van aangever en nu mag ook Sterling z'n goaltje meepikken. Het vieren moet wel even wachten, maar de VAR ziet uiteindelijk geen buitenspel.