2. 77' - Doelpunt - Donny van de Beek (2 - 0)
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 19/09/18 - 18:55
    77'
    Donny van de Beek
    77'
    2 - 0

Ajax heeft zijn eerste Champions League-campagne in 4 jaar ingezet met een verdiende zege. De Nederlanders waren te sterk voor de Griekse kampioen AEK Athene, al was het even wachten op doelpunten.

Ajax - AEK Athene in een notendop:

• Sleutelmoment: Net na de rust opent Ajax de score, AEK is nergens meer.
    • Man van de match: Tagliafico maakt er twee, zijn laatste met een prachtige lob.
    • Opvallend: Hij maakt het 500e én het 501e Argentijnse doelpunt in het kampioenenbal.

In de eerste helft is AEK het gevaarlijkst

Ajax had er zin in. De Nederlanders stonden voor het eerst in 4 jaar nog eens in de groepsfase van de Champions League en begonnen dan ook snedig aan de wedstrijd.

AEK Athene kreeg de ene aanval na de andere over zich heen. Ziyech centerde naar hartenlust, maar in de zone van de waarheid miste Ajax precisie.

De nieuwe Champions League-bal tikte in bijna 70 procent van de gevallen tegen een voet van een Ajax-speler aan.  AEK zette daar wel de beste kansen tegenover.

De Portugees Simoes kopte rakelings naast. En na een portie doorzettingsvermogen van de Belgische middenvelder Klonaridis was De Jong net op tijd terug om het schot van Ponce af te blokken.

Ajax - AEK Athene
    Voor de rust laat AEK nog van zich horen.

Ajax is gelanceerd na snelle goal

Na de rust was er geen spoor meer van het Griekse gevaar. Tagliafico opende meteen de score voor Ajax. De Argentijn stond helemaal vrij om de voorzet van Neres binnen te werken.

Het was een prelude van een Nederlands overwicht. Met tempovoetbal ging Ajax gretig op zoek naar het tweede doelpunt. Invaller Van de Beek was er dichtbij, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Een kwartier voor tijd telde zijn goal toch. Met een volley zette Van de Beek de 2-0 op het bord.

In de allerlaatste minuut ging het dak van de ArenA er helemaal af. Dat mocht ook, want het tweede doelpunt van Tagliafico was een beauty. Vanaf de rand van de 16 lobde hij de Grieks-Nederlandse keeper Barkas.

Zo viert Donny van de Beek de 2-0.

90+3'

Afgelopen

De armen gaan de lucht in bij Ajax. De Nederlandse club heeft haar rentree in de Champions League niet gemist. Vooral na de rust was het team heer en meester. De Griekse kampioen kwam er niet meer aan te pas.
    90+1'

90'

Spectaculaire 3-0

Vanaf de rand van de 16 lobt Tagliafico zijn tweede van de avond binnen. De heerlijke treffer is meer dan goed voor de 3-0.
    87'
    Met een droge 2-0 op het bord is de wedstrijd gespeeld. Of heeft Dolberg nog wat in petto? De Deense spits speelt zijn eerste minuten van het seizoen.
    84'
    82'
    81'
    AEK is 14 Europese duels na mekaar ongeslagen. Over 10 minuten komt daar een einde aan. Na de rust hebben de Grieken niks voor mekaar gekregen.
    77'
    Ajax
    2-0
    AEK
    77'

De verlossende 2-0

Nu telt de treffer van Donny van de Beek wel. Een kwartier voor tijd verschaft hij Ajax zekerheid met de 2-0. De middenvelder werkt de voorzet van Tadic loepzuiver binnen. Na zijn doelpunt laat Van de Beek duidelijk zien hoe hij over zijn statuut als invaller denkt.
    74'

3x geel

Frenkie de Jong gaat flink aan Mantalos hangen. De aanvoerder van Athene maakt zich flink boos. De scheidsrechter bedaart de kemphanen met gele kaarten. Ook Ziyech gaat op de bon na een opstootje.
    73'
    70'
    AEK speelt met vuur. De verdedigers nemen Neres in de sandwich. Ref Del Cerro vindt het geen penalty waard.
    69'
    67'

Buitenspel

Donny van de Beek valt bijna in met een doelpunt. Zijn schot gaat via de verste paal binnen, maar de scheids keurt het niet goed. Van de Beek liep buitenspel.