UEFA Champions League - speeldag 2 - 02/10/18 - 21:00
22'
Noussair Mazraoui
1 - 1
22'

Bayern München is in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen Ajax. Hummels opende nochtans vroeg de score, maar Mazraoui bracht Ajax langszij. De bezoekers kwamen zelfs nog dicht bij de overwinning, een gebrek aan efficiëntie én een sterke Neuer staken daar een stokje voor. Ajax blijft wel leider in Groep E.

Bayern München - Ajax in een notendop

• Sleutelmoment: Lasse Schöne mag in de extra tijd nog aanleggen voor een vrije trap. De Deen pakt uit met een heerlijke knal, maar een al even knappe redding van Neuer houdt Ajax van een late winning goal.
  • Man van de match: David Neres was een gesel voor de Bayern-defensie. Hij zorgde voor dreiging vanaf de linkerflank en strooide met uitstekende voorzetten. Met meer efficiëntie voor doel waren dat assists geweest.
  • Opvallend: Bayern München krijgt steeds meer barstjes in z’n aura van ongenaakbaarheid. Na een 1 op 6 in de competitie lijdt het nu ook in de Champions League puntenverlies. In de Bundesliga moet het Dortmund voor zich dulden, in de Champions League Ajax.

Bayern kan felle start niet doortrekken

1 op 6 in de competitie, daar lachen ze niet mee bij Bayern München. Een misstap in Champions League was dan ook uitgesloten en dat was eraan te zien. Bayern greep Ajax meteen naar de keel en die blitzstart leverde al na amper 4 minuten een goal op.

Onana kon Robben met een knappe redding eerst nog van de 1-0 houden, maar even later moest de doelman zich toch omdraaien. Robben schilderde de bal perfect op het hoofd van Hummels en die zette Bayern al vroeg in een zetel.

Ajax kon weinig inbrengen tegen het Duitse geweld, maar gaandeweg kwamen de Amsterdammers toch beter in de wedstrijd. Tadic werkte te onbesuisd af, Ziyech botste dan weer op een knappe redding van Neuer. Halfweg de eerste helft was het dan toch raak voor de bezoekers: na een knappe één-twee met Tadic bracht Mazraoui Ajax weer langszij.

Het doelpunt gaf Ajax wind in de zeilen, bij Bayern draaide het plots vierkant. Een afstandsschot van Martinez net naast, veel meer liet de thuisploeg niet meer zien. Kort voor de rust ontsnapte Bayern zelfs aan de achterstand, Neuer pakte uit met een knappe redding op een al even mooie knal van Ziyech.

Ajax morst met de kansen, Neuer houdt Bayern overeind

Zo fel Bayern aan de eerste helft begon, zo gretig kwam Ajax na de rust uit de kleedkamer. Tadic en Tagliafico kregen meteen uitgelezen kansen om Ajax op voorsprong te brengen, maar de eerste besloot te slap en de tweede vond Neuer op z’n weg.

Bayern kon z’n niveau niet opkrikken en kwam twintig minuten voor het einde een derde keer met de schrik vrij. Blind kopte een voorzet van Tadic goed door naar de inglijdende Van de Beek, maar die besloot net naast.

Wat stelde Bayern daar tegenover? Niet veel, enkel een afstandsschot van Thiago zorgde even voor nervositeit op de Ajax-bank. In de slotfase was het wel even bibberen voor de bezoekers toen Gnabry perfect voorzette naar Rodriguez, Onana redde met z’n vingertoppen.

Op het einde winnen de Duitsers, zo klinkt het cliché. Maar in München was het Ajax dat op de valreep nog bijna de volle buit pakte. Schöne pakte uit met een heerlijke vrije trap, Neuer kon zijn schot nog net tegen de lat tikken.

90+6'

Bayern München is op eigen veld niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen Ajax. De bezoekers kwamen zelfs meerdere keren dicht bij de overwinning.
90+3'
90+3'
Hummels moet na een stevige botsing naar de kant. Hij wordt vervangen door Süle.
90+1'

Neuer voorkomt de 1-2

Bayern gaat bijna nog de boot in in de extra tijd. Schöne schudt een heerlijke vrije trap uit z'n sloffen, Neuer tikt de bal nog net tegen de lat.
90+1'

Nog 4 minuten

Bayern krijgt nog 4 extra minuten om alsnog de drie punten thuis te houden. Ajax wil nu vooral niet meer de boot ingaan.
90+1'

88'
De gele kaarten stapelen zich nu toch op. Gnabry verliest de bal aan De Ligt en revancheert zich dan met een stevige charge. Heel veel lijkt er niet aan de hand, maar scheidsrechter Kralovec vindt het toch een gele kaart waard.
88'
87'
Kimmich dropt de bal nog eens in de zestien, op zoek naar het hoofd van Müller. Die komt niet tot een goede poging, mede door storend werk van Wöber.
85'
Neres mag na een uitstekende wedstrijd uitrusten, Dolberg mag de slotfase volmaken.
83'
Zit het venijn nog in de staart voor Ajax? Mazraoui haalt Martinez onderuit en geeft zo een vrije trap weg aan de thuisploeg. Rodriguez gaat achter de bal staan, maar zijn voorzet wordt weggewerkt.