2. 90+3' - Doelpunt - Ángel Di María (2 - 2)
UEFA Champions League - speeldag 3 - 24/10/18 - 21:00
90+3'
Ángel Di María
90+3'
2 - 2

PSG en Napoli hebben de macht in groep C aan Liverpool gegeven na een gelijkspel. De Rode Duivels speelden een hoofdrol. Meunier had een voet in de 1-1, maar de Italianen leken na een doelpunt van Mertens op weg naar de zege en de leidersplaats. Tot Di Maria in minuut 93 de bonus uitwiste.

PSG - Napoli kort samengevat

• Sleutelmoment: PSG was op weg naar een dure nederlaag, maar in minuut 93 bracht hun individuele klasse weer redding. De krul van Di Maria liet Ospina geen schijn van kans.
  • Opvallend: De statistieken van Dries Mertens ogen ongelooflijk. In zijn 11 laatste CL-matchen als basisspeler was hij betrokken bij 10 doelpunten: 3 assists en 7 goals.

Napoli graaft zich niet in, PSG schrikt op na de pauze

Het was meteen schrikken voor Napoli na een snelle doelpoging van Neymar, maar ook PSG hapte naar adem. De sterspeler werd bij zijn actie aangetrapt door ploegmaat Cavani en lag 5 minuten buiten de lijnen. Hij kon uiteindelijk wel voort, maar gaf met zijn ploeg na een kwartier het initatief uit handen.

Napoli, dat als leider naar Parijs gekomen was, kwam voor de zege en ging ook met een bonus rusten. Callejon stuurde Insigne heerlijk het straatje in en de spits lifte over Areola.

PSG moest aanvallen en gooide het roer om na de pauze. De Italianen wankelden door het hoge tempo. Niet Mbappé, niet Neymar, maar Meunier zorgde voor de gelijkmaker. De Belg pakte uit met een scherpe voorzet en die schoof Rui voorbij zijn eigen doelman.

Belgen spelen hoofdrol, maar moeten de koek verdelen

Na het moment van Thomas Meunier was het aan een andere Belg om uit te blinken. Na de gelijkmaker konden de bezoekers de partij opnieuw doen kantelen. Dries Mertens kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten in de 16 en liet Areola geen kans.

Alarmfase rood bij PSG want bij een nederlaag zou kwalificatie voor de volgende ronde erg moeilijk worden. Ospina tikte een vrijschop van Neymar over zijn doel. De thuisploeg drong aan, maar Napoli hield stand. Tot de 93e minuut. Di Maria pakte na een bleke partij plots uit met een wondermooie trap. Zijn krul verdween buiten het bereik van Ospina in doel.

Door de puntendeling blijft alles in groep C op een zakdoek staan. Liverpool leidt met een puntje meer dan Napoli. PSG staat op 3 met 4 punten.

90+6'

Einde: 2-2

PSG en Napoli delen de punten na een vermakelijke partij: 2-2. Mertens pikte zijn doelpuntje mee.
90+5'
Napoli krijgt nog een kans om te winnen. In het slot is er een vrije trap en daar is duidelijk op geoefend, maar het wordt niets.
90+3'

Di Maria maakt gelijk!

PSG haalt opgelucht adem! Di Maria krult de gelijkmaker op aangeven van Draxler prachtig voorbij Ospina: 2-2.
90+3'
90+2'
Meunier heeft krampen. Hij staat aan de zijlijn. Zijn ploegmakkers hebben natuurlijk haast om weer te voetballen.
90+1'
Napoli zet nu een stevige muur op. Er komen nog 5 minuten toegevoegde tijd bij.
90+1'

87'
86'
PSG zoekt nu naarstig naar de broodnodige gelijkmaker. Een punt is een wereld van verschil in deze groep. Napoli moet nog 5 minuten overleven.
85'
Mertens denkt aan een kopbal. Hij duikt goed op voor de neus van Areola, maar de doelman is net op tijd. Het is de laatste actie van de Belg. Hij wordt vervangen.
83'

Liverpool is immers ook op weg naar een zege en dan is PSG pas 3e in de groep

81'

Save Ospina!

Er is discussie bij PSG. Neymar vindt dat de muur niet goed staat. Hij doet het toch bijzonder aardig, maar de doelman staat goed en tikt de vrije trap over de lat.
81'
77'

Mertens scoort!

Mertens schiet zijn ploeg weer op voorsprong in Parijs. Hij krijgt de bal met een gelukje voor zijn voet. Een voorzet botst op de rug van Marquinhos en de Rode Duivel trapt de 1-2 binnen. Het is zijn 1e goal in de Champions League dit seizoen.