Ga naar de inhoud
Liverpool stoot door, Napoli moet naar de Europa League.

Napoli is het kind van de rekening in loodzware poule

 di 11 december 2018 23:55
      UEFA Champions League - speeldag 6 - 11/12/18 - 21:02

      Napoli is de grote verliezer in groep C. De club van Dries Mertens begon als leider aan de slotspeeldag, maar moet na de nederlaag op Anfield en de zege van PSG vrede nemen met de derde plaats. Liverpool is de lachende derde na een zenuwslopend slot.

      Liverpool - Napoli in een notendop:

      • Sleutelmoment: In de extra tijd brengt Milik Napoli bijna alsnog langszij en dus in de 1/8e finales van de Champions League. Liverpool-doelman Alisson Becker beslist er anders over met een schitterende parade.
      • Man van de match: Echt dolgelukkig leek hij zelf niet met z’n treffer in de eerste helft, maar Mo Salah was toch weer van goudwaarde voor Liverpool. Mocht Mané iets meer efficiëntie getoond hebben, dan had de Egyptenaar aan zijn winning goal ook nog een assist of 2 toegevoegd.
      • Opvallend: Punten pakken op Anfield, het is geen makkelijke klus voor de Europese tegenstanders van Liverpool. De Engelse competitieleider is in Europa al 16 thuiswedstrijden ongeslagen onder Jürgen Klopp.

      Salah maakt cruciale goal voor Liverpool

      Een wedstrijd met een ticket voor de 1/8e finales van de Champions League als inzet, veel spannender wordt het niet. Zo’n stress kan al eens verlammend werken, maar daar hadden Liverpool en Napoli geen last van op Anfield.

       

      De 1e grote kans was voor Liverpool. Salah kwam al na amper 8 minuten oog in oog met Ospina, maar een slechte balaanname gooide roet in het eten. Ook Napoli kwam dicht bij de openingstreffer. Na knap werk van Mertens mikte Hamsik in één tijd rakelings over. Een kopbal van Milner was hetzelfde lot beschoren.

       

      Een boeiende openingsfase nam op het kwartier plots een wrange wending. Van Dijk pakte uit met een scherpe tackle op de bal, maar gleed daarbij hard door op de enkel van Mertens. Die kon uiteindelijk voortspelen, al leek het vuur na het incident plots wel wat uit het Napolitaanse spel verdwenen.

       

      Liverpool bleef wél druk zetten. Een doelpunt van Mané werd eerst nog terecht afgekeurd voor buitenspel, maar iets voorbij het halfuur was het toch raak voor de thuisploeg. Salah zette Koulibaly in de wind en nam ook Ospina te grazen: 1-0.

      Alisson veroordeelt Napoli tot de Europa League

      Napoli zakte plots van de 1e naar de 3e plaats in Groep C en dus moesten de Zuid-Italianen aan de bak in de 2e helft. Toch was het Liverpool dat het snedigst uit de kleedkamer kwam. Salah kwam al na 5 minuten dicht bij de 2-0, maar besloot rakelings naast.

       

      Beide teams bleven aan een verschroeiend tempo voetballen, al leverde dat weinig doelgevaar op. Liverpool bleef de meest dreigende ploeg, een plaatsbal van Milner ging nipt voorlangs. Napoli had een frisse impuls nodig en dus dropte Ancelotti Zielinksi en Milik in de strijd.

       

      Veel zoden zette dat niet aan de dijk, de beste kansen bleven voor Liverpool. Salah kwam weer dicht bij de 2-0, maar Ospina hield Napoli tot 2 keer toe overeind. Ook Mané kreeg de bal ondanks een prima voorzet van Robertson niet voorbij de doelman, terwijl Van Dijk net geen wereldgoal maakte.

       

      In een dolle slotfase zette Napoli nog alles op alles. Eén goal volstond voor kwalificatie en tien minuten voor het einde was het bijna zover. Na een zeldzame misser van Robertson kon Callejon net niet afwerken op aangeven van Insigne. In de extra tijd kreeg Milik nog dé kans op de 1-1, een schitterende reflex van Alisson hield Liverpool in de Champions League.

      Fase per fase

      90+5'

      Einde

      Liverpool heeft zich met de kleinste marge geplaatst voor de 1/8e finales van de Champions League. Salah zorgde voor de enige treffer en knikkert Napoli zo uit het kampioenenbal.
      90+5'

      Alweer een misser van Mané

      Mané blijft de missers opstapelen. Hij kan alleen afgaan op Ospina, maar ook nu plaatst hij de bal naast. Het is nog niet beslist op Anfield.
      90+5' tweede helft
      90+2'

      Milik dicht bij de 1-1!

      Milik krijgt nog een reuzenkans om Napoli alsnog naar de 1/8e finales te loodsen. Na een prima controle besluit hij van dichtbij pal op Alisson. Wat een redding van de doelman!
      90+1'

      4 extra minuten

      Napoli krijgt nog 4 extra minuten om alsnog de kwalificatie af te dwingen. Zit het er nog in of komt Liverpool als grote winnaar uit de strijd?
      90+1'

      4 - extra time

      Er komen 4 minuten extra tijd bij.
      90'
      De tijd begint te dringen voor Napoli. Insigne haalt in één tijd uit op een weggekopte bal, maar mikt hoog over. Het dreigt een zure avond te worden voor Napoli.
      88'

      Onwaarschijnlijke misser van Mané

      Mané kan het afmaken op aangeven van Salah. Hij heeft de hoek maar voor het uitkiezen, maar besluit in één tijd naast. De Liverpool-supporters grijpen zich naar hun haren.
      87'
      Nog 5 minuten heeft Napoli om 1 doelpunt te maken. PSG is al zo goed als zeker van z'n plaats in de 1/8e finales, het leidt met 1-3 bij Rode Ster Belgrado.
      82'

      Callejon vergeet af te werken

      Plots komt Napoli dicht bij de 1-1 en dus het ticket voor de 1/8e finales. Insigne krijgt de bal tot bij Callejon, maar die kan niet afwerken aan de tweede paal.
      80'

      Net geen parel voor Van Dijk

      Nog maar eens een mogelijkheid voor Liverpool. Van Dijk met een spectaculaire poging aan de tweede paal, de Nederlander ziet de bal nipt over doel gaan.
      79'

      Mané niet efficiënt genoeg

      Opnieuw een kans op de 2-0 voor Liverpool, maar het blijft net niet voor de thuisploeg. Robertson legt de bal perfect breed voor Mané, maar die besluit pal op Ospina.
      75'

      Ospina houdt Napoli overeind

      Napoli onsnapt aan de 2-0 na een uitbraak van Salah. De Egyptenaar omspeelt Ospina, maar de doelman kan de bal nog net een tikje meegeven. Ook in tweede instantie houdt de doelman bezoekers overeind op een schot van Salah.
      71'
      Napoli krijgt er dan toch weer wat vuur in en dwingt een hoekschop af. Ghoulam trapt die evenwel bijzonder slecht en zo is de dreiging weer verdwenen.
      70'
      Ancelotti zet alles op alles en gooit ook Ghoulam nog in de strijd. Rui wordt naar de kant gehaald. Napoli heeft nog twintig minuten om te scoren.
      69'
      Een schot van Alexander-Arnold wijkt af op Koulibaly én Firminho. Ospina wordt zo wel erg stevig op de proef gesteld, maar de doelman reageert goed en pareert de knal.
      69'

      Mertens wordt naar de kant gehaald

      Nog wat meer aanvallende kracht voor Napoli: ook Milik wordt in de ploeg gedropt. Voor Mertens zit de wedstrijd en misschien wel ook de Champions League erop.
      68'
      Liverpool is toch duidelijk de betere ploeg in deze tweede helft. Napoli moet achteruit en zal toch uit een ander vaatje moeten tappen om een verlengd verblijf in de Champions League af te dwingen.