Ga naar de inhoud
De Rode Duivels blijven steken op een scoreloos gelijkspel.

Geen goals in flauwe België-Portugal, uitvallen Kompany is opdoffer

 zo 3 juni 2018 00:39
België
einde
0-0
Portugal
    1. 54' - Geel - Pepe
    Vriendschappelijk (Mannen) - speeldag 1 - 02/06/18 - 20:45

    België heeft geen al te beste eerste repetitie achter de rug tegen Europees kampioen Portugal. Onze voetballers begonnen nochtans goed, maar daarna verflauwde het spel. Een uitverkocht Boudewijnstadion werd niet wild van de Belgen. Nog erger was het uitvallen van Vincent Kompany kort na de rust.

    België - Portugal kort samengevat

    • Sleutelmoment: Dubbele tegenslag voor de Belgen zo'n tien minuten na de rust. Kompany hobbelt van het terrein met een blessure terwijl Beto een schicht van Vertonghen uit de bovenhoek slaat. Dat is meteen ook het laatste wapenfeit in een vervelende wedstrijd.
    • Man van de Match: Joao Mario was een baken van rust op het Portugese middenveld. De speler van Inter zette geen halve stap verkeerd en had veel invloed op het spel van Portugal. Na zijn wissel ging het ook bij de bezoekers bergaf.
    • Opvallend: Een wedstrijd tussen de nummers drie en vier op de FIFA World Ranking staat blijkbaar niet garant voor spektakel. Wilde geen van beide ploegen in de aanloop naar Rusland in haar kaarten laten kijken, of was het toch vooral van niet beter kunnen?

    Het journaal laat met o.a. België-Portugal

    Leuk begin krijgt geen vervolg

    Het begon nochtans allemaal zo fijn. Jan Vertonghen werd in de bloemetjes gezet voor zijn honderdste interland en de Belgen vertrokken met de vlam in de pijp. De wedstrijd was amper begonnen of Lukaku dook net langs een voorzet van Mertens. Er zat vaart en durf in het spel van de Rode Duivels, maar die konden de lijn niet lang doortrekken.

    De gehaaide Portugezen, die het moesten rooien zonder vedette Cristiano Ronaldo, grepen terug naar hun beproefde recept en braken alles wat de Belgen probeerden op te bouwen simpel af. Met de rappe Gelson hadden de bezoekers ook een te duchten wapen op de tegenaanval, al was het ook duidelijk dat er nog wat technisch schaafwerk is aan de jonge aanvaller.

    Het was zoeken voor de Belgische driemansverdediging, maar toch dreigden de Portugezen vooral van buiten de zestien meter. Courtois draaide zijn hand niet om voor de afstandspogingen van Moutinho en Guerreiro. Bernardo Silva rukte verder op om uit te halen, maar zijn krul week af op Kompany, zijn maatje bij Manchester City.

    Onze Duivels kwamen aanvallend nog één keer piepen. Carrasco schudde twee kapbewegingen uit zijn schoenen en knalde vervolgens tegen de reclameborden achter het doel. De morrende fans in het Koning Boudewijnstadion zagen dat er veel ruimte was voor verbetering.

    Wedstrijd bloedt helemaal dood

    Ook Roberto Martinez had door dat er iets moest gebeuren en gooide vier verse spelers in de strijd. Met Benteke, Januzaj, Chadli en Fellaini tussen de lijnen leek het eventjes dat de zaak zou kantelen in het voordeel van de Belgen. In een warrige fase kon Vertonghen uithalen, maar Beto verhinderde het feestje van de jubilaris met een kattensprong.

    Met die misser viel nog te leven, maar het uitvallen van Kompany in dezelfde minuut deed de Belgische twijfels nog groeien. Het is afwachten hoe erg het gesteld is met de leider van onze verdediging en of hij het wereldkampioenschap in Rusland zal halen.

    Ondertussen zat de klad er ook bij Portugal in. Het gelegenheidsduo Guedes en Gelson bood elkaar nog een kans aan, maar bewezen met hun onbeholpen afwerking waarom ze in de pikorde ver achter Ronaldo en André Silva staan. Door de vele wissels kwam de wedstrijd niet meer onder stoom en verwaterde het spel nog verder.

    De eerste oefengalop in de aanloop naar Rusland levert het land en de bondscoach dus heel wat twijfels en kopzorgen op. Naast het uitvallen van Kompany was het alarmerendste om te zien hoe flauw en ongeïnspireerd de Duivels vanavond voor de dag kwamen tegen een onthoofd Portugal.

    Fase per fase

    90+6' tweede helft
    90+5'

    Einde

    De Rode Duivels zijn zonder overtuiging met een 0-0 tegen Portugal begonnen aan de laatste rechte lijn naar Rusland. De Belgische machine sputterde de hele avond en bovendien viel Kompany uit met een blessure.
    90+3'
    Fernando Santos vult een paar minuten van de toegevoegde tijd met een vervanging. Niemand zal uit deze draak van een wedstrijd putten als hij of zij een jaaroverzicht maakt.
    90+1'

    4 - extra time

    Er komen 4 minuten extra tijd bij.
    90'
    Beto gaat de mist in op een hoge vrije trap. Boyata en Vertonghen rekenen niet op die fout en slagen er niet in om op doel te koppen.
    89'
    Het is niet allemaal kommer in kwel, want ook bij andere landen is er nog werk aan de winkel. Zo verloor wereldkampioen Duitsland voor het eerst in meer dan dertig jaar van Oostenrijk.
    89'

    Ook Eden Hazard moet met een pijntje naar de kant

    85'
    Voor Portugal hoeft het niet meer zo nodig. De Europese kampioen kiest zelden voor diepgang en moddert mee aan met onze jongens. Nog goed vijf minuten afzien en dan is deze martelgang voor de toeschouwers voorbij.
    81'
    Fonte verlengt een voorzet in de armen van doelman Beto. Het is zowat het spannendste dat er het afgelopen halfuur tussen de kalklijnen is gebeurd. Dit is geenszins een topavond geweest.
    80'

    Wissel tussen Hazards

    Eden Hazard stapt naar de zijlijn en aait broertje Thorgan over zijn bol. Kan hij nog voor een opwindend moment zorgen, of sukkelen we dieper in slaap?
    78'
    Als er nu nog een doelpunt uit de lucht valt en de Belgen alsnog winnen, zou dat een heel matige prestatie enkel maar verdoezelen. Misschien hebben we een nederlaag nodig om iedereen met de neus op de feiten te drukken.
    77'

    Doelman Courtois wordt onder handen genomen

    76'
    Het niveau van Portugal is er ook niet op vooruitgegaan. Met nog een kwartier op de klok moet André Silva de bezoekers een kwaliteitsinjectie geven.
    74'

    De Belgen durven eigenlijk ook te weinig

    Eddy Snelders
    73'
    De uiterst koele Joao Mario staat zijn plaats af aan Fernandes en dat moet een opluchting zijn voor de Belgische middenvelders. Hij zette immers geen halve stap verkeerd vanavond.
    70'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    69'

    Meunier is er dicht bij.

    69'
    Zelfs Kevin De Bruyne deelt in de malaise. Hij laat een nochtans simpele bal zomaar van zijn voet tikken en ergert zich kapot.