Ga naar de inhoud
Alison Van Uytvanck
Alison Van Uytvanck

Roland Garros

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Van Uytvanck sneuvelt tegen 18-jarige Gauff in Parijs: "Maar ik heb me geamuseerd"

 wo 25 mei 2022 17:08
tweede ronde Roland Garros (v)
Coco Gauff (3, 18)
Alison Van Uytvanck (299)
einde
6
set 1
1
77
set 2
64

Alison Van Uytvanck is gestrand in de 2e ronde van Roland Garros. Onze landgenote verloor woensdag in 2 sets van het Amerikaanse toptalent Cori Gauff.

Met Cori Gauff kreeg Alison Van Uytvanck een taaie tegenstandster tegenover zich in de 2e ronde. Want hoewel de Amerikaanse nog altijd maar 18 jaar is, haalde ze vorig jaar wel al de kwartfinales op Roland Garros.

Gauff heeft dus heel wat punten te verdedigen in Parijs en ging als een wervelwind tekeer in de 1e set, waarin ze Van Uytvanck overklaste. In minder dan een halfuur stoomde de Amerikaanse naar een 1-0-voorsprong in de sets, Van Uytvanck kon slechts één game winnen.

Ook set 2 begon niet al te best voor onze landgenote, die al vroeg een break moest toestaan. Maar dan sloop er wat zand in de machine van Gauff en begon Van Uytvanck ook beter te tennissen.

Het regende plots breaks aan beide kanten en Van Uytvanck stak bij 5-3 een hand uit naar setwinst. Na alweer een resem breaks sleepte Gauff uiteindelijk nog een tiebreak uit het vuur, die ze vervolgens simpel won. Exit Van Uytvanck dus in het enkelspel, de Belgische komt wel nog in actie in het dubbelspel.

Positieve Van Uytvanck: "Tot het einde gevochten"

"Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld, ik heb me geamuseerd", reageerde Van Uytvanck na haar nederlaag. "In het begin van de partij was het heel moeilijk door de felle wind en had ik moeite met haar harde forehand langs de lijn."

 

"Daarna kon ik me beter aanpassen aan de omstandigheden en begon ik agressiever te spelen. Ik had kansen in de tweede set, het lag dicht bij mekaar. Ik heb ook wat met het publiek kunnen spelen, dat is toch belangrijk. Ik heb niet elke week de kans om op zo'n grote baan te spelen."

 

"Ik heb gevochten tot de laatste bal en tot het einde het gevoel gehad dat ik de situatie nog kon omkeren. Dat stelt me tevreden. Of ik nu al zal toewerken naar Wimbledon? Er zijn daar geen WTA-punten te verdienen, dus het is een beetje een vreemde situatie. Maar ik hou van spelen op gras", besloot ze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.