Ga naar de inhoud
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova stond net weer op het terrein na een elleboogblessure.

Roland Garros

Verrassing: titelverdedigster Krejcikova meteen uitgeschakeld op Roland Garros

 ma 23 mei 2022 16:45
eerste ronde roland garros (v)
Diane Parry (49)
Barbora Krejcíková (27, 2)
einde
1
set 1
6
6
set 2
2
6
set 3
3

Barbora Krejcikova zal Roland Garros geen twee keer op een rij winnen. De titelverdedigster verloor haar eerste wedstrijd in 3 sets. De Tsjechische verslikte zich in de 19-jarige Française Diane Parry, nummer 97 van de wereld.

Barbora Krejcikova, nummer 2 op de wereldranglijst, won vorig jaar het enkel- én het dubbelspel in Parijs. 

 

Dit jaar was de 26-jarige speelster met twijfels naar de Franse hoofdstad afgezakt. Een elleboogblessure had haar 3 maanden van het tennisterrein gehouden.

 

Toch begon Krejcikova voortvarend. Set 1 was een formaliteit: 6-1.

 

Daarna zakte haar spel als een pudding in mekaar. Diane Parry begon in zichzelf te geloven en kon rekenen op een enthousiast thuispubliek. 

 

De Française profiteerde optimaal van de hoge foutenlast van Krejcikova. De Tsjechische stapelde de missers op. Ze maakte maar liefst 45 fouten, tegenover 26 voor Parry.

 

Met 1-6, 6-2 en 6-3 stapte de jonge Française voor de tweede keer in haar carrière als winnares van het terrein op een grandslamtoernooi. Drie jaar geleden had Parry ook een wedstrijd gewonnen op Roland Garros.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: