4
6
set 3
4

Novak Djokovic heeft zich probleemloos geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. De nummer 1 van de wereld was in de kwartfinales een maatje te groot voor de Hongaar Marton Fucsovics.

Novak Djokovic is een man met een missie op Wimbledon. De nummer 1 van de wereld jaagt op het "heilige gras" op zijn 20e Grand Slam-titel.

De Serviër begon met een rotvaart aan de partij. Na 18 minuten stond de 5-0 al op het bord in de eerste set. Daarna nam Djokovic wat gas terug en pakte Fucsovics 3 spelletjes. Na ruim 40 minuten wist Djokovic toch set 1 in de wacht te slepen.

In set 2 hield de Hongaar gelijke tred met de tweevoudig eindwinnaar van Wimbledon. Beide spelers hielden vast aan hun opslagspel, tot Djokovic een break kon forceren en met één been in de halve finales stond.

De derde en laatste set leek Djokovic de klus snel te klaren. Hij ging meteen door de opslag van Fucsovics, maar de nummer 48 gaf zich nog niet gewonnen. Bij 5-4 mocht Djokovic serveren voor de overwinning, die hij niet meer uit handen gaf.

Novak Djokovic mag zich opmaken voor zijn 10e halve finale op Wimbledon, daar treft hij de Canadees Shapovalov.

Canadees triomfeert na marathonmatch

In de andere kwartfinale vanmiddag stonden de Rus Karen Chatsjanov en de Canadees Shapovalov tegenover elkaar. De heren besloten er een marathonmatch van te maken.

Het spel ging goed over en weer tussen de nummers 12 en 29 van de wereld. Dat was ook te zien in de setstanden. Pas in set 4 wist Shapovalov zijn tegenstander te breken.

Het teken om door te duwen. Na 3 uur en 26 minuten plaatst Denis Shapovalov zich voor de halve finales. Daar treft hij nummer 1 van de wereld Novak Djokovic.

16:57

Djokovic naar de halve finales!

De Serviër doet het! Djokovic serveert de wedstrijd uit en staat in de halve finales.

16:52

5-4 serveert Djokovic de match uit?

Djokovic mag serveren voor de wedstrijd. Maakt de nummer 1 van de wereld het af?

16:40
16:31

Halfweg set 3 met één been in halve finale

Na de break in het eerste spel van set 3, had Djokovic alle moeite om zijn eigen opslagspel te winnen. Na een punt van een kleine 10 minuten lukt het de Serviër. De spelers winnen daarna elk op hun service, halfweg de derde set staat het 3-1.

16:14

Meteen door de opslag!

Djokovic wil deze partij zo snel mogelijk afronden nu. Hij gaat meteen door de opslag van Fucsovics in set 3. Klaart hij de klus deze set?

16:14
16:09

Djokovic knokt zich naar setwinst

Ook set 2 beslecht Djokovic in zijn voordeel. De Serviër maakte nog heel wat unforced errors. Het ging dan ook lang gelijk op. De nummer 1 van de wereld heeft genoeg aan 1 break om de set veilig te stellen.

15:51

3-3 in set 2

Anders dan in de 2e set geven de tennisheren elkaar nu geen duimbreed toe. Ieder wint voorlopig zijn opslagspelletje.

15:35

Fucsovics staat nu met veel vertrouwen te tennissen. De games duren langer dan in de eerste set en we krijgen dan ook langere rally's te zien. Voorlopig heeft Djokovic het moeilijk om de breakkansen af te maken. Hij zit nu aan een percentage van 20% (2/10) als het op gewonnen breakpunten aankomt.

15:18

Set binnen voor Djokovic

Na 42 minuten tennis klaart Djokovic in de eerste set de klus. Hij heeft ook het geluk wat aan zijn zijde na een netbal die net over valt. 6-3 voor de Serviër in de eerste set.

15:17

Djokovic leek op weg naar een "bagel" (6-0) in de eerste set, maar Fucsovics laat zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. De Hongaar knokt zich terug in de wedstrijd met enkele langere rally's. De eerste set is zo nog niet beslist: het gaat van 5-0 naar 5-3.

14:59
14:52

Valpartij Djokovic

Voorlopig heeft Djokovic geen kind aan Fucsovics. De Serviër loopt al snel uit tot een 3-0-voorsprong in de eerste set. Het was wel even schrikken toen Djokovic doorgleed en viel, maar hij kon zijn weg snel weer verder zetten.

14:42

De 29-jarige Fucsovics plaatste zich voor het eerst voor de kwartfinales op Wimbledon. Djokovic heeft op dit niveau dan weer veel meer ervaring. Hij is toe aan zijn 12e kwartfinale op het heilige Londense gras.