Ga naar de inhoud
David Goffin kon niet op tegen Jan-Lennard Struff.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

David Goffin verliest driesetter en loopt zo duel met Djokovic mis

 di 25 augustus 2020 19:23
Cincinnati Open
Jan-Lennard Struff (25)
David Goffin (111, 7)
einde
6
set 1
4
3
set 2
6
6
set 3
4

De Duitser Jan-Lennard Struff heeft David Goffin uit de kwartfinales van het ATP-toernooi van Cincinnati gehouden. Onze landgenoot moest na drie sets het hoofd buigen voor Struff: 6-4, 3-6, 6-4.

Jan-Lennard Struff pakte uit met krachttennis: met zijn zware opslag en forehand drukte hij David Goffin achteruit. Toen ook de opslag van onze landgenoot begon te haperen, pakte Struff de eerste set met 6-4.

 

De Duitser leek ook de bovenhand te hebben in de tweede set, maar plots begon zijn motor te sputteren. Goffin pakte uit met goeie defensieve slagen en dropshots en hing zo de bordjes weer in evenwicht: 3-6.

 

In de beslissende set kregen Struff en Goffin allebei kansen om de match naar zich toe te trekken en het was de Duitser die aan het langste eind trok. Net op tijd vond hij de energie terug voor zijn krachttennis. En bij 5-4 op de opslag van Goffin sloeg hij met een blanco spelletje toe. Struff speelt in de kwartfinales tegen Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld.

Goffin: "Ik heb mijn kansen niet benut"

Goffin, vorig jaar nog finalist in Cincinnati, reageerde ontgoocheld na de wedstrijd. "Ik heb mij kansen niet benut", besefte de 29-jarige Luikenaar.     "Struff heeft zeker goed gespeeld. Hij was hyper agressief, maar toch kreeg ik kansen."

 

"In de eerste set miste ik belangrijke breakkansen, in de tweede set had ik hem onder de duim en in de derde zelfs ook, dacht ik. Maar hij bleef zich vastbijten, sloeg goed op en ging er op mijn service vol voor. De snelle ondergrond hier was ook in zijn voordeel. Hij speelde er heel agressief op, had niets te verliezen en nam veel risico. Dat heeft hem opgebracht."     

 

"Zelf speelde ik nochtans niet slecht. Het kwam op details aan. Een puntje hier, een puntje daar. Ik wist niet goed wat te verwachten toen ik naar hier kwam, maar het is oké. Deze match was al beter dan mijn eerste tegen Coric. Het gaat dus beter en beter en ik hoop dat die trend zich volgende week op het US Open voortzet", besluit Goffin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

19:21

Goffin delft het onderspit

David Goffin heeft het niet gehaald. Jan-Lennard Struff slaat toe bij 5-4 in de derde set op de opslag van onze landgenoot. De Duitser haalt de kwartfinales.

19:20
Jan-Lennard Struff
18:27

Goffin dwingt derde set af

En plots lijkt de match weer te kantelen. David Goffin pakt uit met goeie verdedigende slagen en met een heerlijk dropshot. Zo staat het na 6-3 plots gelijk in sets, terwijl Struff alles onder controle leek te hebben.

18:26
David Goffin in actie in New York.
18:04

Is de opleving bij Goffin van korte duur? Struff haalt enkele winners uit de kast en met een dubbele fout geeft Goffin zijn opslagspel uit handen: 2-1.

18:04

Goffin is goed begonnen aan de tweede set: hij forceert de break op de service van Struff en komt 2-0 voor in de tweede set.

17:52

David Goffin staat een set in het krijt tegen Jan-Lennard Struff. Onder meer 3 dubbele fouten deden onze landgenoot de das om in set 1: 4-6.