3
6
set 3
2

Ysaline Bonaventure heeft haar debuut op de US Open opgeluisterd met een zege in de eerste ronde. Onze landgenote verloor wel de eerste set tegen de Chinese Zhang Shuai, maar won in 3 sets: 4-6, 6-3, 6-2.

Ysaline Bonaventure had niets te verliezen in haar debuut op de US Open tegen het 29e reekshoofd, Zhang Shuai. Ze maakte in de eerste set een vroege achterstand nog ongedaan, maar bij 5-4 liep het mis.

Ze stapelde de fouten op en Zhang bedankte voor setwinst: 4-6. Wie dacht dat Bonaventure na zo’n tik de moed zou opgeven, kwam bedrogen uit.

Met haar typische krachtige slagen dwong ze Zhang in de verdediging. De Chinese had geen antwoord in huis en onze landgenote strooide zowel met haar backhand als met haar forehand met winners.

Ze sleepte een derde set uit de brand en ging door op haar elan. Bonaventure krikte haar niveau zelfs nog wat op en ging met risicovol spel echt op zoek naar winners en de overwinning. Die kwam er ook. Na 1 uur en 46 minuten maakte ze het af met een harde return: 4-6, 6-3, 6-2.

Voor Bonaventure is haar eerste overwinning op een grandslamtoernooi een laat verjaardagscadeau, want ze vierde vorige zaterdag haar 26e verjaardag. In de volgende ronde wacht de winnares van het duel tussen Alizé Cornet en Lauren Davis.

Gelukkige Bonaventure: "Hier wacht ik al zo lang op"

De glimlach van Ysaline Bonaventure was breed na haar eerste overwinning ooit op een grandslamtoernooi. "Ik ben dolgelukkig, hier wacht ik al zo lang op."

"Ik was een beetje zenuwachtig en ik denk dat je dat kon zien in de eerste set. Daarna heb ik mezelf kunnen bevrijden en kon ik het verschil maken. Deze US Open was een kans die ik niet mocht laten liggen."

"Ik stond rechtstreeks op de hoofdtabel. Dat was in normale omstandigheden niet het geval. Ik heb al mijn positieve energie in mijn slagen gestoken."

"Ik wil niet te euforisch zijn na deze ene zege. Ik kan en mag hier nog niet tevreden mee zijn. Ik wil nog verder geraken in dit toernooi. Cornet en Davis zijn twee fysiek sterke speelsters, die veel ballen terughalen. Ik zal agressief moeten spelen, zoals vandaag ook het geval was. Het is jammer dat er geen publiek is, maar ik weet dat ik op de steun van het thuisfront kan rekenen."

Bonaventure wint!

Het risicovolle spel van Bonaventure heeft zijn vruchten afgeworpen. Onze landgenote dwingt de Chinese Zhang bij momenten tot wanhoop en wint set 3 en de match.

19:29

Met een krachtige forehand benut Bonaventure een setpunt in de tweede set. Met risicovol tennis wint ze de tweede set en dwingt zo een beslissende set af tegen Zhang.

19:16

Bonaventure heeft de moed niet opgegeven. Ze gaat voluit voor de winners op dit moment en dat loont. Onze landgenote staat 4-2 voor in de tweede set.

18:47

Bonaventure hield lang gelijke tred met Zhang, zo kon ze een vroege break achterstand ongedaan maken. Maar bij een 5-4-achterstand was onze landgenote even het noorden kwijt: op love leverde ze haar opslag in. Zhang pakte de eerste set.