Niklas Wellen
Niklas Wellen heeft Duitsland naar de finale geschoten.

Knotsgek! Doelpunt 6 seconden voor einde levert Duitsland ticket voor WK-finale op

vr 27 januari 2023 14:00
Australië
3-4
Duitsland

Met Duitsers ben je nooit klaar. Vraag dat maar aan de Australische hockeyspelers. Drie minuten voor het einde stond de toernooifavoriet 3-2 voor in de halve finales van het WK. Toch won Duitsland nog. Zondag speelt het de finale tegen België of Nederland.

Doelpunten:

• 11' Hayward 1-0 (sc)
  • 26' Ephraums 2-0
  • 42' Peillat 2-1 (sc)
  • 51' Peillat 2-2 (sc)
  • 57' Govers 3-2 (sc)
  • 58' Peillat 3-3 (sc)
  • 59' Wellen 3-4

Gevleide voorsprong

Het waren die Duitsers die het spel maakten, maar voor doel misten ze efficiëntie. De Australiërs niet, zij schoten met scherp.

Ze kwamen op voorsprong met een strafcorner waar zelfs Alexander Hendrickx van zal opkijken. Hayward zocht en vond het gat om de Duitse uitlopers en keeper te verschalken.

De 2-0 viel op de counter, met enige moeite binnengetikt door Ephraums. Een gevleide voorsprong voor de nummer 2 van Tokio.

Jeremy Hayward
Jeremy Hayward sleept een strafcorner binnen voor Australië.

Knotsgek einde

Met de Duitsers ben je nooit klaar, weet u. Of toch niet met een genaturaliseerde Argentijn.

Na de pauze grossierde Duitsland in strafcorners. Peillat is de vaste man, maar het duurde even voor hij zijn vizier op scherp kreeg. Pas de 8e pc voor onze oosterburen wist hij om te zetten: 2-1.

In het vierde kwart pakte Peillat uit met een tweede doelpunt: een knal in het dak van het doel leverde de gelijkmaker op.

Drie minuten voor het einde dacht Australië even het de WK-finale bereikt had. Dragons-aanvaller Govers mepte de 3-2 binnen.

Tot Peillat een minuut later nog eens scoorde voor zijn nieuwe heimat. 3-3 en shoot-outs?

Neen, want het werd nog gekker. 6 seconden voor het einde tikte Wellen de 3-4 binnen.

Zondag speelt Duitsland zijn eerste WK-finale sinds 2010, toen het met 2-1 van Australië verloor.