1. België 3 2 1 0 +11 7
2. Duitsland 3 2 1 0 +8 7
3. Zuid-Korea 3 1 0 2 -9 3
4. Japan 3 0 0 3 -10 0

De winnaars van de 4 poules plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers 2 en 3 gaan naar de cross-overs.

Ruime overwinning brengt Red Lions rechtstreeks in kwartfinales

vr 20 januari 2023 16:12
België
7-1
Japan

De Red Lions hebben hun 3e wedstrijd makkelijk gewonnen op het WK in India. Japan was geen partij voor de Belgen, die 7 keer scoorden. Ruim voldoende voor een ticket voor de kwartfinales. Enig minpunt: de blessure van strafcornerspecialist Alexander Hendrickx.

Doelpunten:

• 17' Charlier 1-0
  • 21' Boon 2-0
  • 26' Boon 3-0
  • 27' Dockier 4-0
  • 46' Fukuda 4-1
  • 50' Boon 5-1
  • 51' Dockier 6-1
  • 55' Boon 7-1 (pen)

Knieblessure Hendrickx

Japan vormde niet meer dan een sparringpartner voor de Belgen. De nummer 1 van de Spelen was een maatje te groot voor de nummer 11 van Tokio 2020.

Enig minpunt voor de Red Lions: de blessure van Alexander Hendrickx. De strafcornerspecialist botste met zijn knie tegen een Japanner en moest al in het eerste kwart het terrein verlaten.

In het tweede kwart begonnen zijn ploegmaats aan de doelpuntenkermis. Charlier schoot de bal overhoeks binnen, daarna opende Boon (2x) zijn rekening op het WK. Dockier legde de ruststand vast: 4-0.

Rechtstreeks naar kwartfinales

Na de pauze lieten de Japanners zien dat ook zij hockey kunnen spelen. Fukuda devieerde de bal voorbij Vanasch en redde de eer voor zijn land.

Met een stevige eindsprint maakte België er nog 7-1 van. Na de 5-1 van Boon, werkte Dockier de mooiste aanval van de Belgen af.

Boon legde de eindstand vast met een strafbal. De aanvaller verliet het terrein met 4 doelpunten.

De ruime overwinning volstond voor een plaats in de kwartfinales. Duitsland had nog roet in het eten kunnen gooien, maar zij slaagden er niet om met 9 goals verschil van Zuid-Korea te winnen (7-2).

België wint de poule op basis van het doelpuntensaldo (+11 tegenover +8 voor Duitsland).

In de kwartfinales neemt de titelverdediger het op tegen Nieuw-Zeeland of gastland India. Die match staat dinsdag op het programma.

Tom Boon: "Nu kan het toernooi voor ons echt beginnen"

• Vincent Vanasch: "Ik denk dat we deze wedstrijd goed hebben aangepakt. We wisten dat het warm kon worden, want de Japanners zijn een trots volk. Ze wilden dan ook een zware nederlaag vermijden."

"Door het uitvallen van Alexander Hendrickx moesten we de linies veranderen. Achterin kwam er een middenvelder, op het middenveld een aanvaller. Dat was aanpassen. Maar uiteindelijk speelden we gewoon goed. Bekijk het doelpunt van Sébastien Dockier maar eens: alles in één tijd, met een schot in het dak van het doel. Beter kan niet."

• Tom Boon: "In de eerste 2 wedstrijden lukte alles net niet voor mij, vandaag lukte alles net wel. Dat geeft me een boost voor de volgende wedstrijden."

"De sfeer binnen onze groep is ongelooflijk, zoals altijd. Met de kwartfinales zal het toernooi voor ons echt beginnen. We hebben nog niet op ons beste niveau gespeeld, we willen elke wedstrijd beter worden. De wereldtitel blijft het enige doel, al weten dat het heel moeilijk zal worden."