Ga naar de inhoud
De Caigny en Wullaert waren allebei goed voor een hattrick.

90 minuten dominant, 9(!) goals: Red Flames verpletteren Litouwen

 di 27 oktober 2020 19:51
EK-kwalificatie: Litouwen - Red Flames

De Red Flames hebben met een kunststukje tegen Litouwen hun kansen op groepswinst in de EK-kwalificatiegroep gaaf gehouden. Litouwen was meer dan een maatje te klein en kreeg 9 klappen om de oren. Op 1 december strijden de Red Flames tegen Zwitserland om groepswinst.

  • Sleutelmoment: in de slotminuut krijgen Wullaert en De Caigny dé kans om de dubbele cijfers op het scorebord te zetten, maar ze tonen genade.
  • Vrouw van de match: Kassandra Missipo staat niet op het scorebord, maar was wel de motor bij de Red Flames. Ze veroverde tal van ballen door hoog druk te zetten en verdeelde mee het spel.
  • Mooiste goal: de beheerste afwerking van Wullaert bij de 0-8 kwam er na een knappe combinatie tussen Deloose en De Caigny.

Bekijk de 9 doelpunten van de Red Flames

Litouwen is geen waardemeter voor de Red Flames

Voor de wedstrijd twijfelde niemand aan een Belgische zege en die kreeg snel vorm. Wullaert brak de ban met een vrije trap en de Litouwse dijk brak.


Bij de rust stond er al 0-5 op het scorebord dankzij 2 owngoals en 2 goals van De Caigny. Bovendien pakte de ongelukkige Lioezinaite 2 keer geel.


De 10 Litouwse vrouwen wilden een vernedering voorkomen na de rust, maar er kwamen toch nog 4 Belgische goals bij. De Caigny en Wullaert, die ook nog een paar keer de paal en de lat raakte, maakten hun hattrick vol.


Bondscoach Serneels gunde ook 5 invalsters speelminuten en die waren gretig. De debuterende Teulings maakte indruk met haar techniek, Minnaert mocht met haar eerste goal voor de Flames de 0-9-eindstand vastleggen.

 

Dankzij de zege blijven de Belgische vrouwen in het spoor van Zwitserland. Met een zege op 1 december tegen Zwitserland plaatst België zich als groepswinnaar voor het EK. Ook de 3 beste tweedes gaan rechtstreeks.

Doelpunten:

  • 12' Wullaert 0-1, 
  • 14' Lioezinaite 0-2 (own)
  • 21' Gedgaudaite 0-3 (own)
  • 30' De Caigny 0-4
  • 40' De Caigny 0-5
  • 56' De Caigny 0-6
  • 69' Wullaert 0-7
  • 82' Wullaert 0-8
  • 84' Minnaert 0-9

 

Rode kaart:

  • 45' Lioezinaite (Litouwen)

Tessa Wullaert: "We hebben nog veel kansen gemist"

Fase per fase

19:50

Einde: 0-9

De Red Flames hebben de klus geklaard in Litouwen. In de tweede helft kwamen er nog 4 goals bij: 0-9. Een echte waardemeter is het dus niet, op 1 december moet België winnen van Zwitserland om groepswinnaar te worden.

19:49

Wullaert en De Caigny laten de 0-10 liggen. Wullaert schiet van dichtbij op de Litouwse doelvrouw, De Caigny knalt de rebound naast.

19:45

Het zou een mooie beloning geweest zijn voor haar puike match, maar de paal staat in de weg voor Missipo. Komt de 10e goal nog?

19:44

Wullaert heeft goal nummer 10 in gedachten bij een vrije trap, maar haar schot is net niet genoeg in de hoek om de Litouwse doelvrouw te verschalken.

19:42

Lang hoeven we niet te wachten op de volgende: Minnaert scoort de 0-9

19:41

Goal: 0-9

Na een knappe pass van Teulings vindt De Caigny de vrijstaande Minnaert en die trapt de 0-9 tegen het net. De doelvrouw zag er niet zo goed uit.

19:40

Wullaert heeft er nog niet genoeg van: 0-8

19:36

Goal: 0-8

De Red Flames knutselen een heerlijke aanval over heel wat stationnetjes in elkaar en Tessa Wullaert werkt secuur en beheerst af: 0-8.

19:35

Daar is Vanmechelen opnieuw. Ze twijfelt niet bij een afvallende bal en haalt uit, maar de Litouwse doelvrouw staat pal.

19:34

Met zijn laatste wissel gunt bondscoach Serneels de 18-jarige Jarne Teulings haar debuut bij de Red Flames. Ze vervangt Cayman.

19:33

De invalsters bij de Red Flames zijn gretig: Vande Velde en Vanmechelen bouwen geduldig op. Vanmechelen heeft ook een goeie voorzet in huis, de kopbal van De Caigny valt op het dak van het doel.

19:29

Ook Vanmechelen en Jaques krijgen nog speelminuten van de bondscoach. De match zit erop voor Philtjens en Vanhaevermaet.

19:28

Wullaert tekent voor de 0-7

19:25

Goal: 0-7

Eindelijk, moet Wullaert denken. Na een knappe combinatie met De Caigny heeft Wullaert de tijd om haar hoek uit te kiezen en ze mist niet: 0-7.

19:25

Cayman werkt de 0-7 in doel, maar haar goal wordt afgekeurd. Ze liep buitenspel op het moment van de voorzet.

19:21

Invalster Vande Velde komt vaak aan de bal, maar voorlopig is haar passing iets te slordig om haar stempel te drukken.

19:19

Tijd voor wissels

Ives Serneels brengt wat vers bloed tussen de lijnen. Minnaert en Vande Velde komen in de plaats van Dhont en Deneve.

19:18

Hoeveel keer heeft Wullaert in deze wedstrijd al het doelhout geraakt? Wij zijn de tel kwijtgeraakt, maar ze raakt alweer de paal.