• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioene Emma Plasschaert verovert brons op EK zeilen

  Zeilster Emma Plasschaert heeft de bronzen medaille behaald op het EK laser radial. Op de slotdag moest onze landgenote het zilver nog aan Marit Bouwmeester laten. De Europese titel was voor Anne-Marie Rindom.

  Eindstand EK Laser Radial
  1. Anne-Marie Rindom (Den) 33 punten
  2. Marit Bouwmeester (Ned) 45
  3. Emma Plasschaert 47
  4. Alison Young (GBr) 74
  5. Josefin Olsson (Zwe) 97

  Fase per fase

  1. Slotrace is beslissend voor zilver en brons

   Op de slotdag werden nog twee races afgewerkt. In de voorlaatste race werd Bouwmeester 4e en Plasschaert 5e, waardoor ze met gelijke punten aan de slotrace begonnen. Daarin toonde de Nederlandse zich sterker dan Plasschaert: Bouwmeester won en Plasschaert werd 3e.
  2. Emma Plasschaert in actie in Porto.
  3. Brons voor Plasschaert

   Emma Plasschaert is net als vorig jaar derde geëindigd op het EK laser radial. In Porto moest ze op de slotdag het zilver nog laten aan olympisch kampioen Marit Bouwmeester. De Europese titel ging naar de Deense Anne-Marie Rindom. Die was een klasse te sterk in Porto.
  4. Maité Carlier moest op de slotdag nog enkele plaatsen prijsgeven: de tweede Belgische in de laser radial moet tevreden zijn met de 58e plaats in de eindstand.
  5. Van Laer 16e

   Wannes Van Laer heeft op de slotdag nog wat plaatsjes gewonnen op het EK laser. Onze landgenoot eindigde als 16e in de eindstand. William De Smet was de beste in de Silver Fleet, goed voor de 38e plaats.
  6. Plasschaert rukt nog meer op

   Emma Plasschaert zet haar opmars voort. Met een 1e en 2e plaats gaat ze voorbij olympisch kampioene en titelverdedigster Marit Bouwmeester naar de 2e plek. Met 39 punten is het verschil met de Deense leidster Rindom (20 punten) wel nog groot. Maité Carlier schoof lichtjes op, naar de 51e plaats. Morgen is de slotdag van het EK.
  7. Van Laer in top 20

   Wannes Van Laer heeft één plaatsje gewonnen in de Laser Standard-klasse, waardoor hij als 20e aan de laatste dag begint.
  8. Plasschaert van 4 naar 3

   Op het EK zeilen blijft Emma Plasschaert meespelen in de top van de rangschikking. Onze landgenote legde beslag op de 15e en de 10e plaats in regatta's 7 en 8. Plasschaert telt nu 51 punten, waardoor ze naar de 3e plaats wipt. De Deense Anne-Marie Rindom (13 punten) blijft de tussenstand van de Laser Radial-klasse aanvoeren. De 2e plek blijft in handen van titelverdedigster Marit Bouwmeester (46 punten). Maité Carlier (177 punten) maakte 3 plekjes goed en staat nu 53e.
  9. Van Laer stijgt naar plek 21

   Wannes Van Laer is van de 35e naar de 21e plaats gestegen in de Laser Standard dankzij een zestiende en elfde stek in de twee regatta's van de Gold Fleet. Hij heeft 114 punten achter zijn naam staan. William De Smet klom met 108 punten naar de 38e plaats.
  10. Van Laer 35e

   Bij de mannen is Wannes Van Laer na 6 regatta's in de Laser Standard 35e met 87 punten. William De Smet moet met 101 punten achter zijn naam vrede nemen met de 42e plaats.