• home
 • video
 • pas verschenen

  Zeiler De Smet sluit de Wereldbeker in Miami af als 6e

  William De Smet heeft de beste Belgische prestatie neergezet in de Wereldbekermanche in Miami (VS). Hij zeilde in de Laser-klasse naar een plaats in de top 10. Wereldkampioene Emma Plasschaert moest in haar Laser Radialboot tevreden zijn met een 19e stek.

  Fase per fase

  1. De Smet sluit zijn week af als 6e

   William De Smet heeft het beste Belgische resultaat in Miami neergezet. Hij zeilde vandaag naar de 7e positie in de medaillerace, goed voor een 6e plaats in de eindstand. De zege in de Laser-klasse ging naar de Noor Tomasgaard. Hij was voor de medaillerace al zeker van de overwinning in Miami.
  2. De Smet als nummer 5 naar medaillerace

   Met een 10e en een 11e plaats in race 10 en 11 maakt William De Smet (Laser) weer wat plaatsen goed. Hij begint de medaillerace op de 5e plaats. Wannes Van Laer is er niet bij, hij besluit de Wereldbekermanche als 24e.
  3. Plasschaert 19e

   Wereldkampioene Emma Plasschaert (Laser Radial) is het nieuwe jaar begonnen met een 19e plaats in Miami, niet genoeg voor deelname aan de medaillerace. Vandaag zeilde ze nog naar een anonieme 35e en 36e plaats. Maité Carlier meert als 29e aan in het eindklassement.
  4. Matige dag voor de Belgen

   William De Smet (Laser) heeft op vrijdag zijn hoge niveau van de eerste dagen niet kunnen bevestigen. Met onder meer een 38e en 26e plaats tuimelt hij van de 3e naar de 7e plaats. Wereldkampioene Emma Plasschaert (Laser Radial) zette met een 59e plaats haar slechtste resultaat neer en blijft zo hangen op de 13e plaats, ver van het podium. Maité Carlier kon wel wat opschuiven, ze is nu 22e. Voor het duo Lefèbvre/Pelsmaekers (49er) zit de Wereldbeker erop. Zij eindigen als 22e.
  5. De Smet op koers voor podium

   De beste Belg in Miami is voorlopig William De Smet in de Laser-klasse. De jonge Belg kampeert nog altijd op de derde plaats na onder meer een zege in de 5e race. Wannes Van Laer staat na 7 races op de 18e plaats.
  6. Plasschaert blijft hangen

   Emma Plasschaert heeft nog heel wat werk voor de boeg in Miami. Na een wisselvallige derde zeildag (15e, 6e en 28e plaats) staat de wereldkampioene pas op de 13e plaats. Maité Carlier kampeert op plaats 29.
  7. Maité Carlier zeilt in de middenmoot in Miami.